GuidePedia

0


Wagner: Η πόλη Bakhmut έπεσε επίσημα στα χέρια των Ρώσων
 Το Bakhmut, το φρούριο όπως το αποκαλούσαν οι Ουκρανοί, το Bakhmut από το οποίο πήρε την Ουκρανική σημαία ο Πρόεδρος Zelensky για να την δωρίσει στους αμερικανούς με υπογραφές ουκρανών στρατιωτών... έπεσε….
Οι Wagner ύψωσαν την σημαία τους στο κέντρο της πόλης και στα κτήρια διοίκησης… ο Ουκρανικός στρατός που έδωσε τόσες μάχες και έχασε 18.400 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες… τελικά μάταια πολέμησε για το Bakhmut που οι ρώσοι ονομάζουν Artyomovsk…
Ο Zelensky υπέστη μια βαριά ήττα αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εάν πέσει το Bakhmut οι ρώσοι θα προελάσουν και σε άλλες πόλεις του δυτικού Donetsk.
Την ώρα που Ουκρανικός δάκτυλος σκότωνε με τρομοκρατική ενέργεια τον Vladlen Tatarsky ρώσο δημοσιογράφο από την Ανατολική Ουκρανία… οι Wagner ύψωναν σημαία στο Bakhmut και την αφιέρωσαν προ τιμήν του.

Wagner: Η πόλη Bakhmut έπεσε επίσημα στα χέρια των Ρώσων

Η σημαία της Ρωσίας υψώθηκε πάνω από το δημαρχείο του Artyomovsk (ονομάζεται Bakhmut στην Ουκρανία), δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.
«Πίσω μου είναι το κτίριο της διοίκησης της πόλης Bakhmut.
Αυτή η ρωσική σημαία είναι για τον Vladlen Tatarsky, τον Ρώσο στρατιωτικό δημοσιογράφο που σκοτώθηκε σε έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη στις 2 Απριλίου 2023.
«Ευγνωμοσύνη», είναι γραμμένο σε αυτή τη σημαία.
Τεχνικά έχουμε καταλάβει το Bakhmut»…
Η ουκρανική άμυνα κατέρρευσε… και πλέον οι ουκρανοί στρατιώτες περιορίζονται στο δυτικό τμήμα…

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Prigozhin ισχυρίστηκε ότι οι Wagner και οι ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν το 70% της εντελώς κατεστραμμένης πόλης και οι Ουκρανοί επιχείρησαν να κρατήσουν την πόλη Bakhmut με κάθε κόστος.
Ώρες πριν από το βίντεο του Prigozhin που δείχνει την έπαρση της σημαίας σε έναν σκοτεινό νυχτερινό ουρανό στο Bakhmut, το ουκρανικό γενικό επιτελείο αναγνώρισε ότι «ο εχθρός δεν σταμάτησε την επίθεσή του στο Bakhmut...
Οι Ουκρανοί υπερασπιστές κρατούν με θάρρος την πόλη καθώς αποκρούουν πολλές εχθρικές επιθέσεις»…
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το Bakhmut έπεσε στα χέρια των ρώσων και των Wagner.



Τι συμβαίνει στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών κτιρίων στα νότια της οδού Bakhmutska αλλά και πολλά κτήρια στα νότια του σταδίου Avangard, επίσης έλεγξαν την περιοχή Selyshche.
Το κέντρο της πόλης ωστόσο καταλείφθηκε επίσημα από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Khromove δυτικά από το Bakhmut.

Δεν αποσύρονται οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν αποσύρονται από το Bakhmut υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, λίγες ώρες ύστερα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το δημαρχείο της πόλης.
«Ο εχθρός δεν έχει λάβει ουσιαστικά εντολή για απόσυρση των μονάδων του.
Δεν υπάρχει πτήση ή προγραμματισμένη απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Bakhmut» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 ο Pushilin.

Διαψεύδουν

Πάντως, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν κατά πολύ από το να καταλάβουν το Bakhmut.
Μάλιστα ο Serhiy Cherevatiy, εκπρόσωπος της διοίκησης των ανατολικών στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας υποστήριξε πως οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το κτήριο του δημαρχείου που οι δυνάμεις της Wagner φέρονται να ύψωσαν τη ρωσική σημαία.
«Το Bakhmut είναι ουκρανικό.
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα και είναι πολύ μακριά από το να επιτύχουν» υποστήριξε ο Cherevatiy.

O στρατός των Wagner είναι συγκρίσιμος με τους στρατούς της Ουγγαρίας και Σλοβακίας

O ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας Wagner, είναι πλέον ένας πλήρης στρατός ίσος σε μέγεθος με το στρατιωτικό προσωπικό της Ουγγαρίας ή της Σλοβακίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανίας,
Οι ένοπλες δυνάμεις της Σλοβακίας έχουν 19.000 στρατιώτες, ενώ της Ουγγαρίας 40.000, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2019.
Τους τελευταίους μήνες, οι μισθοφόροι του Wagner προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Bakhmut, στην Περιφέρεια του Donetsk, με την υποστήριξη του τακτικού ρωσικού στρατού και ο στόχος επιτεύχθηκε στις 2 Απριλίου 2023.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν 121 Ρώσους στρατιώτες και τραυμάτισαν 139 στο Bakhmut την 1η Απριλίου ενώ οι Ρώσοι σκότωσαν 178 Ουκρανούς και τραυμάτισαν 97.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top