GuidePedia

0

Tο Bakhmut έπεσε, οι Wagner κατέλαβαν το άλλοτε φρούριο… για τους Ουκρανούς είναι μια οδυνηρή ήττα και ετοιμάζουν αντεπίθεση…

Όσο η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, η οδυνηρή ήττα στο Bakhmut για τους Ουκρανούς… έχει στιγματίσει και τους αμερικανούς που συντονίζουν τον Ουκρανικό στρατό… τόσο η κλιμάκωση εντείνεται αλλά και τα λάθη.
Οι αμερικανοί κατά τρόπο προκλητικό έστειλαν ένα μη επανδρωμένο drones τύπου MQ-9 το οποίο έπεσε τελικά στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κριμαία…
Το αμερικανικό drones εκκίνησε από την βάση των αμερικανικών στην Λάρισα από την Ελλάδα αν και άλλες πηγές αναφέρουν ως βάση εκκίνησης την Ρουμανία.
Αντί οι αμερικανοί να σιωπήσουν, προκλητικά ανέφεραν ότι οι ρώσοι πιλότοι με Su-27 έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς… και τελικά το drones οι αμερικανοί υποχρεώθηκαν να το ρίξουν στην θάλασσα....
Και ενώ στον αέρα η μάχη των drones εντείνεται, προκαλώντας ανησυχία στο Κογκρέσο που θεωρούν όλες αυτές τις ενέργειες κλιμάκωση… το Bakhmut έπεσε, οι Wagner κατέλαβαν το άλλοτε φρούριο… για τους Ουκρανούς είναι μια οδυνηρή ήττα και ετοιμάζουν αντεπίθεση…

Το MQ-9 Reaper αξίας 32 εκατ δολαρίων... είναι ένα αρθρωτό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης και κρούσης που αναπτύχθηκε από την General Atomics Aeronautical Systems.
Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα turboprop που του επιτρέπει να πιάνει ταχύτητες άνω των 400 km/h.
Η μέγιστη διάρκεια πτήσης UAV είναι 24 ώρες.
Είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, καθώς και βόμβες καθοδηγούμενες με λέιζερ.

Τι συνέβη με το αμερικανκό MQ-9;

Το πρωί της 14ης Μαρτίου του 2023, τα μέσα ελέγχου εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 που πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η πτήση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος πραγματοποιήθηκε με τους αναμεταδότες απενεργοποιημένους κατά παράβαση των ορίων της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος χρήσης του εναέριου χώρου που έχει καθοριστεί για τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, της οποίας όλοι οι χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου ενημερώθηκαν και οι πληροφορίες για τις οποίες δημοσιεύτηκαν επίσημα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για τον εντοπισμό του αμερικανικού drones, μαχητικά αεροσκάφη από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κλήθηκαν να το καταρρίψουν.
Ως αποτέλεσμα απότομου ελιγμού γύρω στις 9:30 (ώρα Μόσχας), το UAV MQ-9 ακολούθησε ανεξέλεγκτη πτήση, είχε απώλεια ύψους και κατέπεσε στην θάλασσα.
Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στην βάση τους.

Τι ανέφεραν… προκλητικά…. οι αμερικανοί…

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 14ης Μαρτίου.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper φέρεται να εκτελούσε μια τακτική αναγνωριστική επιχείρηση πάνω από διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν δύο Su-27 στάλθηκαν για να το αναχαιτίσουν.
Ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε σκόπιμα μπροστά και πέταξε καύσιμα μπροστά από το UAV.
Στη συνέχεια, άγγιξε τον έλικα του drone.
Η ζημιά στον έλικα ανάγκασε τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το Reaper σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

«Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τον έλικα του MQ-9, προκαλώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα.
Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά λανθασμένο και αντιεπαγγελματικό τρόπο.
Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας πέραν του ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό», δήλωσε στη δήλωση ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ James B.Hecker, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αφρική.

Σε θλιβερή κατάσταση οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ – Peskov: Καμία επαφή για το drone

Οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ έχουν περιέλθει σε θλιβερή κατάσταση και είναι στο χαμηλότερο τους σημείο τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή Μόσχας – Ουάσινγκτον για το περιστατικό της πτώσης του drone πάνω στη Μαύρη Θάλασσα.
«Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή υψηλού επιπέδου με την Ουάσινγκτον για το περιστατικό» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πάντως πως η Ρωσία ουδέποτε αρνήθηκε να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ και ότι ούτε τώρα τον αρνείται.

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει επαφή μέχρι στιγμής με τη ρωσική πλευρά

Καμία επαφή δεν έχει μέχρι στιγμής μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων ηγετών άμυνας μετά το ατύχημα μεταξύ ρωσικού αεροσκάφους και αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι το ατύχημα πιθανότατα προκάλεσε επίσης ζημιά στο αεροσκάφος της Ρωσίας.
Κατά τους αμερικανούς οι Ρώσοι δεν έχουν ανακτήσει το drone.
Τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 που αναχαίτησαν το αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας πέταξαν δίπλα στο αεροσκάφος για «30-40 λεπτά» πριν «συγκρουστούν» μαζί του.
Σε εκείνο το σημείο, το σκάφος έγινε ανεξέλεγκτο και οι χειριστές αναγκάστηκαν να το ρίξουν σε διεθνή ύδατα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Αυτού του είδους οι αναχαιτίσεις δεν είναι τόσο ασυνήθιστες, αυτό που είναι ασυνήθιστο, ατυχές και επικίνδυνο είναι η συμπεριφορά των Ρώσων πιλότων»....

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενημερώθηκε για το περιστατικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το περιστατικό «απερίσκεπτο».
To state department σκοπεύει να επικοινωνήσει με τη ρωσική πλευρά για το περιστατικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα συνεχίσουν να πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο και πάνω από τα διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας».

Κατά τους αμερικανούς «δεν είναι ασυνήθιστο» για ρωσικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και είπε ότι υπήρξαν και άλλες αναχαιτίσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για παρόμοια περιστατικά.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν drones Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου, χρησιμοποιώντας τα κατασκοπευτικά drones για την παρακολούθηση της περιοχής.
Τα UAV του ΝΑΤΟ και τα αεροσκάφη άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ εντοπίζονται πάντα στην περιοχή κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε ουκρανικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τους να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος με UAV.
Η αναχαίτιση του UAV των ΗΠΑ Reaper μπορεί να γίνει πρόσχημα για την επερχόμενη κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top