Το σύστημα Laser τοποθετήθηκε ήδη στην τουρκική φρεγάτα TCG GOKOVA- Μετά την κατασκευή του ελικοπτεροφόρου/αποβατικού Anadolou η Άγκυρα επιχειρεί την δημιουργία στόλου με ισχυρά όπλα κατά του ελληνικού ΠΝ με στόχο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Πολλά γράφουμε και αναφέρουμε κατά καιρούς για την ανάγκη ισχυρότατων ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της τουρκικής επεκτατικής, νεο-οθωμανικού τύπου πολιτικής, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.
Ο ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν, και είναι επιτακτική ανάγκη πιο πολύ από ποτέ, να προσαρμοστούμε σε αυτό το περιβάλλον, για μπορέσουν να επιζήσουν και να αναπτυχθούν οι επόμενες γενιές στην χώρα μας.
Πως θα γίνει όμως αυτό;
Μόνο με την εξόρυξη κοιτασμάτων μας σε πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο, θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση για την χρηματοδότηση της Οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας και της Άμυνας, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ευχολόγια.
Τι ετοιμάζει όμως τελικά η Τουρκία στο Αιγαίο παίζοντας τον καλό γείτονα μετά τους φονικούς σεισμούς;
Η πληροφορία ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, θα τοποθετήσει όπλο Lazer σε πολεμικά πλοία, ειδικά σε Φρεγάτες κλάσης iSTIF και TF-2000, σημαίνει αυτόματα συναγερμό στην Αθήνα, η οποία δεν πρέπει να επαναπαύεται στα “μελάτα λόγια” του Ακάρ περί συνεργασίας στο Αιγαίο, ούτε στην πιθανή αλλαγή του καθεστώτος Ερντογάν ( η οποία είναι αμφίβολη λόγω των πρακτικών του ΑΚΡ εδώ και 24 χρόνια).
Το σύστημα ηλεκτρονικών επιθέσεων με λέιζερ NAZAR, που αναπτύχθηκε για την καταστροφή πυραύλων, έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.
Το σύστημα Laser τοποθετήθηκε στη φρεγάτα TCG GOKOVA, για δοκιμές καθώς και για την αναζήτηση μεθόδων χρήσης κατά στόχων επιφανείας.
Το Laser Electronic Attack System (LETS), που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία Meteksan Defense, θα καταστρέφει πυραύλους με λέιζερ σύμφωνα με τις ανάγκες των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φρεγάτα TCG Gökova.
Τα τελευταία χρόνια, οι πύραυλοι τρίτης και τέταρτης γενιάς με ηλεκτρο-οπτικές και υπέρυθρες κεφαλές αναζήτησης έχουν γίνει σημαντική απειλή, ειδικά για στρατιωτικές βάσεις και στρατηγικούς πολιτικούς στόχους.
Στο πλαίσιο αυτό, το μοντέλο Laser Glare Detection System (LAPTES) δημιουργήθηκε στο σώμα της Διοίκησης του τουρκικού Κέντρου Ερευνών Ναυτικών Δυνάμεων (ARMERKOM) τον Νοέμβριο του 2007 και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη για την ανίχνευση ηλεκτροοπτικών αισθητήρων με λέιζερ.
Ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε, το πρόγραμμα NAZAR Laser Electronic Attack System Project, αναμένεται να τοποθετηθεί σε μονάδες επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
“Το σύστημα, που βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ (HELİOS και ODIN) και της Κίνας, εξουδετερώνει πυραύλους με ηλεκτρο-οπτικές και υπέρυθρες κεφαλές αναζήτησης όπως TV, IR, IIR, χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες τεχνικές λέιζερ και λειτουργικής καταστροφής”, αναφέρουν οι Τούρκοι.
Το τουρκικό Laser είναι σε θέση να εξουδετερώνει πυραύλους από μεγάλες αποστάσεις σε σύγκριση με τα συστήματα αντιμέτρων που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ (Phalanx CIWS).
Οι Τούρκοι αναφέρουν αυτή την απόσταση ως περίπου 2 φορές σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα.
Περιττό να αναφέρουμε το μέγα κίνδυνο που διατρέχει ο ελληνικός στόλος από τέτοιου είδους τουρκικά οπλικά συστήματα.
Τι γνωρίζουμε πραγματικά για το ελληνικό όπλο laser
Το θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα με όπλο laser ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων, θα έχει την δυνατότητα να “τηγανίζει” τουρκικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και σκάφη σε απόσταση η οποία δεν είναι ανακοινώσιμη προς το παρόν.
Τοποθέτηση πλατφόρμας του όπλου Laser και σε ελληνικά πολεμικά πλοία
Έγινε γνωστό επίσης ότι έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτόν, μια ρομποτική πλατφόρμα laser με το όνομα «Ποσειδώνας», η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε πολεμικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, με στόχο την εξουδετέρωση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.
Τα συστήματα laser υποστηρίζονται από τη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας που ονομάζεται «Δίας».
Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεβάζουν” εκτός από τα τουρκικά UAV, ενδεχομένως και πυραύλους επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα.
Το σύστημα της εταιρείας Soukos, παρουσιάστηκε σε εκπομπή της ελληνικής τηλεοράσεως, πιθανότατα μετά από έγκριση του ΥΠΕΘΑ, και αυτό μας δείχνει ότι όλα ευρίσκονται στο τελικό στάδιο και αυτό είναι το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση.
Δημοσίευση σχολίου