GuidePedia

0


Η Δύση τρέμει την ήττα της Ουκρανίας, μετά τους Πολωνούς και οι Τσέχοι προειδοποιούν ότι εάν αποτύχει η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών... αυτό θα σημάνει το game over δηλαδή το τέλος παιχνιδιού για την Ουκρανία...
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις αρχές του 2023… οι πληροφορίες ότι ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση σε Donbass και Zaporizhia αυξάνονται…
Ωστόσο η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση θεωρείται κίνηση ανάγκης, είναι αντεπίθεση αυττοκτονίας... οι Ουκρανοί φοβούνται ότι εάν αποτύχουν άπαξ και έχουν συγκεντρώσει την στήριξη όλης της Δύσης...θα φορτωθούν την αποτυχία και το καθεστώς Zelensky θα καταρρεύσει μαζί.... με την επιθυμία να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη από τους ρώσους.
Δεν είναι τυχαίο ότι και η Πολωνία αλλά και η Τσεχία... εμμέσως πλην σαφώς προεξοφλούν την αποτυχία της Ουκρανίας στον πόλεμο
Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεση τους
Και ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ουκρανική αντεπίθεση αποδεικνύοντας ότι είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης στην Ουκρανική κρίση… η Πολωνία βάζει φωτιές…
Πολωνός πρέσβης στην Γαλλία δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, τότε η Πολωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο.
Οι ρώσοι αμέσως αντέδρασαν τονίζοντας ότι εμπλακεί η Πολωνία στον πόλεμο της Ουκρανίας θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.
Η Πολωνία επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις αλλά και ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας αναφέρει ότι η Γερμανία… είναι σε πόλεμο με την Ρωσία…

Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεση τους

Τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τσεχίας, Petr Pavel, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί θα έχουν μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντεπίθεση.
«Το παράθυρο ευκαιρίας για μια επίθεση είναι ανοιχτό φέτος.
Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλη αντεπίθεση.
Έτσι, εάν η Ουκρανία αποφασίσει να αρχίσει μια μεγάλη αντεπίθεση και αποτύχει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε κεφάλαια για το επόμενο» είπε μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Reczpospolita ο Τσέχος πρόεδρος.

Δύσκολο να διατηρηθεί η ίδια βοήθεια

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τσεχικής Δημοκρατίας, μετά τον επόμενο χειμώνα «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο βοήθειας» προς την Ουκρανία.
Ο Pavel υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί λόγω της εξάντλησης των ανθρώπινων αποθεμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού, λόγω της καταστροφής των υποδομών και της κόπωσης των κρατών που παρέχουν βοήθεια»
«Η Ουκρανία θα άξιζε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά για πρακτικούς λόγους, θα ήταν καλύτερα να γίνει πρώτα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά μέλος του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Τσέχος πρόεδρος.

Ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος κοντά στην Avdiivka

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν επιτυχίες γύρω από την ουκρανική πόλη Avdiivka στο Donbass,βόρεια της πόλης του Donetsk».
Η ρωσική επιχείρηση διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό από το 1ο σώμα στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δηλαδή από ντόπιους στρατιώτες που γνωρίζουν καλά το έδαφος.
Η Avdiivka βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης στο Donbass από το 2014 και τώρα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό».
«Η περιοχή γύρω από την Avdiivka είναι πιθανό να θεωρείται ιδιαίτερα αμυντικό βασικό έδαφος καθώς εξελίσσεται η μάχη, προσθέτει το Υπουργείο Άμυνας της Βρετιανίας.
Τακτικά, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή του Bakhmut που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα βορειότερα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να οργανώνουν άμυνα στην πόλη Avdiivka στα ανατολικά της χώρας, αλλά οι γραμμές ανεφοδιασμού τους στα δυτικά απειλούνται όλο και περισσότερο από τη ρωσική επιχείρηση περικύκλωσης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top