GuidePedia

0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιανναδάκης

Τουρκία 2053
Ο σχεδιασμός του σουλτάνου είναι το 2023 η Τουρκία να είναι μέλος των G20, το 2053 να είναι μέλος των G5 και τo 2071 να είναι μέλος των G3. Τον πρώτο στόχο τον πέτυχε. Το 2053 θέλει, προφανώς όχι ο ίδιος αλλά οι επίγονοί του, να έχουν πλασάρει την Τουρκία στην πέμπτη θέση, πίσω από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Ιαπωνία, όσον αφορά την οικονομική δύναμη ή με την Ρωσία στην θέση της Ιαπωνίας, όσον αφορά την στρατιωτική δύναμη. Για το 2071 ο στόχος είναι η τρίτη θέση πίσω από τις τότε υπερδυνάμεις Κίνα και ΗΠΑ.

Που στηρίζει όμως ο Ερντογάν αυτές τις φιλοδοξίες; Η Τουρκία ούτε δημογραφικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά έχει τέτοιες δυνατότητες. Οι μύχιες σκέψεις του και οι ευσεβείς πόθοι του αποκαλύπτονται από αυτούς τους στόχους: Ο Ερντογάν θέλει η Τουρκία στα μέσα του 21ου αιώνα να είναι η ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού χαλιφάτου, όπως ήταν η οθωμανικη αυτοκρατορία μέχρι το 1924 που επισήμως ο Μουσταφά Κεμάλ κατήργησε το οθωμανικό χαλιφάτο. Όλες οι κινήσεις του παγκοσμίως συγκλίνουν σε αυτόν τον σκοπό: Στην κεντρική Ασία, προβάλλοντας την κοινή καταγωγή, προσπαθεί να υπάγει υπό την διοίκησή του τους τουρκογενείς πληθυσμούς μέχρι τους Ουιγούρους της Κίνας. Στην βόρειο Αφρική και την μέση Ανατολή επιχειρεί να ελέγξει τους τοπικούς πληθυσμούς μέσω της μουσουλμανικής αδελφότητας και του ISIS. 

Στην υποσαχάρια Αφρική μέσω οικονομικής και πολιτισμικής διείσδυσης επιχειρεί να εκπαραθυρώσει τη Γαλλία και να καταστεί ο νέος ηγέτης της περιοχής. Τέλος στην δημογραφικά συρρικνούμενη Ευρώπη με όπλο τη λαθρομετανάστευση επιχειρεί να αποκτήσει πλειοψηφία μουσουλμανικών πληθυσμών υπό την ηγεσία και επιρροή του. Το κόλπο είναι απλό: Ίδρυση πρεσβειών σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, χορήγηση δωρεάν φοιτητικής ή τουριστικής βίζας σε νεαρούς μουσουλμάνους και φτηνά εισιτήρια από την κρατική και πλήρως ελεγχόμενη Turkish airlines, με προορισμό τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης. Η συνέχεια είναι γνωστή: Από την Κωνσταντινούπολη πτήση μέχρι το ECN (παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου) και με τα πόδια περνάνε την πράσινη γραμμή και εποικίζουν τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Προς τα δυτικά οι δρόμοι είναι επίσης γνωστοί: Συνοδεία της στρατοχωροφυλακής φτάνουν στον Έβρο και τα μικρασιατικά παράλια και με πλαστικές λέμβους περνάνε απέναντι. Αν δε φέρουν αντίσταση περνάνε με το ζόρι, ενίοτε δε δαρμένοι και ξεβράκωτοι, όπως είδε όλος ο πλανήτης πρόσφατα στον Έβρο.

Βλέποντας λοιπόν ο Ερντογάν ότι το σχέδιο του εξελίσσεται κανονικά χωρίς αντίσταση από κανέναν, λογικό είναι να είναι πεπεισμένος ότι το 2053 η Τουρκία θα είναι 5η δύναμη παγκοσμίως και το 2071 3η. Στο μυαλό του η Ευρώπη του 2053 θα είναι μια μουσουλμανική ήπειρος υπό την ηγεσία του τότε σουλτάνου του παγκόσμιου μουσουλμανικού χαλιφάτου. Για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν το συζητάμε, θα είναι αμφότερες δύο μικρά μουσουλμανικά βιλαέτια της αυτοκρατορίας.

Αν όμως η Ευρώπη αποφασίσει να μην αυτοκτονήσει υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Αντίσταση και διάλυση των σχεδίων της Άγκυρας. Πως;

1. Αποκλεισμός της Turkish Airlines από όλον τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο έως ότου σταματήσει να μεταφέρει μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Τουρκία με σκοπό τη λαθρομετανάστευση.

2. Οικονομικές κυρώσεις και αναστολή της τελωνειακής ένωσης έως ότου μηδενιστούν οι ροές των λαθρομεταναστών προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, τον Έβρο και τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

3. Επιβολή στην Τουρκία εγκατάστασης της Frontex στην ανατολική πλευρά του Έβρου και στα μικρασιατικά παράλια, αλλιώς οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ.

4. Αύξηση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες του Σαχέλ, της βορείου Αφρικής και της κεντρικής Ασίας με σκοπό της μείωση της επιρροής της Τουρκίας και την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των χωρών αυτών, γεγονός που θα συμβάλει στην μείωση της λαθρομετανάστευσης.

5. Συνειδητοποίηση από την ΕΕ ότι το μοντέλο δημοκρατίας που ισχύει στην ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει στις χώρες της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και αποδοχής των υφιστάμενων καθεστώτων, προκειμένου να αποφευχθεί μία επάνοδος των αδελφών μουσουλμάνων.

6. Ξεκάθαρη υποστήριξη από την ΕΕ της κυριαρχίας της Ελλάδος στα εδάφη της άνευ όρων και πίεσης στην Τουρκία για αποδοχή ως μόνη διαφορά με την Ελλάδα την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και παραπομπή του θέματος στην Χάγη. Επίσης, όσον αφορά το κυπριακό, αποδοχή από την Τουρκία των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαφορετικά θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις και αναστολή της τελωνειακής ένωσης.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, τα δύο κράτη του ελληνισμού,είναι οι κυματοθραύστες του τουρκικού επεκτατισμού και οι Ευρωπαίοι (και για το δικό τους συμφέρον) είναι υποχρεωμένοι να μας βοηθήσουν.

Αν λοιπόν πράξουμε και εμείς και οι Ευρωπαίοι το καθήκον μας ποια θα είναι η Τουρκία του 2053; Μέχρι τώρα η χώρα αυτή έχει επιβιώσει με σφαγές και γενοκτονίες. Ο τρόπος επιβίωσης της είναι μέσω της εξάπλωσης. Αν σταματήσει να εξαπλώνεται θα συρρικνωθεί. Η επιβίωσή της στηρίζεται στο ψηφισθέν στο τουρκικό σύνταγμα άρθρο: ένα κράτος, ένα έθνος, μία γλώσσα, μία θρησκεία. Βάσει αυτού το βαθύ κράτος έχει εξολοθρεύσει όλες τις μειονότητες, με τελευταίο παράδειγμα τους Κούρδους. Η επιβίωση της Ελλάδος στηρίζεται στη διάλυση αυτού του φασιστικού κράτους και στον εκδημοκρατισμό του. Ο καλύτερος τρόπος είναι η ανάδειξη από την Ελλάδα, στην διεθνή κοινή γνώμη, των καταπιέσεων που υφίστανται οι μειονότητες στην Τουρκία με κυριότερες τους Κούρδους και τους Αλεβίτες. 

Η Ελλάδα θα πρέπει απροκάλυπτα πλέον να καταγγείλει στην διεθνή κοινότητα τους διωγμούς που υφίστανται οι Κούρδοι και μέσα στην Τουρκία αλλά και στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία. Να αποδείξει με επιχειρήματα ότι δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός, ο οποίος ζητάει τα δικαιώματά του να θεωρείται τρομοκράτης. Να καταγγείλει τον τουρκικό στρατό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν αποδεδειγμένα χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Να αποδείξει στην διεθνή κοινότητα ότι ο λόγος που ο Ερντογάν θέλει την “ζώνη ασφαλείας” των 30 χιλιομέτρων στη βόρειο Συρία, αλλά και ο λόγος που πραγματοποίησε τις εισβολές τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι ότι θέλει να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες ή την αντιπολίτευση στη Συρία, αλλά ότι θέλει να κάνει εθνοκάθαρση στους ντόπιους συμπαγείς κουρδικούς πληθυσμούς ώστε ένα μελλοντικό κουρδικό κράτος να μην έχει εδαφική συνέχεια και έξοδο στη θάλασσα.

Αν λοιπόν η Ελλάδα υποστηρίξει τώρα δυναμικά τους Κούρδους, αυτοί θα αποκτήσουν λόγο και δύναμη και θα συμμετέχουν ισότιμα σε ένα μελλοντικό δημοκρατικό κράτος στην Ανατολία όπου, όπως λένε οι δημογράφοι, μετά το 2040 θα είναι πλειοψηφία και οι Τούρκοι μειοψηφία.

Ας αποφασίσει λοιπόν η Ελλάδα, θέλει στα σύνορά της ένα φιλικό δημοκρατικό κράτος, το οποίο θα έχει βοηθήσει να εκδημοκρατιστεί, ή ένα μουσουλμανικό χαλιφάτο, παγκόσμια δύναμη, στο οποίο θα είναι υποτελής.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top