GuidePedia

0


Η εφημερίδα Documento που δημοσιεύει σήμερα τις νέες λίστες υποκλοπών από την ΕΥΠ, ενημέρωσε και ζήτησε την άποψη των «στόχων» της ΕΥΠ. Μεταξύ αυτών οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Οι απαντήσεις τους κρίνονται αναμενόμενες:

Κωνσταντίνος Φλώρος:
«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Ουδέν σχόλιο. Ευχαριστώ για την ενημέρωση».

Χαράλαμπος Λαλούσης:
« Ενημερώσαμε τον αρχηγό ΓΈΣ, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει».

Υποθέτουμε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ για τον οποίο λέγεται ότι έχει «εξαιρετική σχέση» με τον πρωθυπουργό και «μιλά όποτε θέλει μαζί του», θα έχει συζητήσει το θέμα της υποκλοπής του. Λογικά ο κ.Φλώρος εκ της θέσεως του θα ήταν πάντα πιο «υποψιασμένος» στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες.

Το Μαξίμου σταθερά υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι και γιατί παρακολουθούνται», αλλά αυτή η δικαιολογία είναι αμφίβολο αν πείθει και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης. Η ΕΥΠ είναι υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και είναι λίγο δύσκολο να γίνει πειστική η άποψη ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ. Και να δούμε και ποιων άλλων εντός του στρατεύματος…

Ίσως θα πρέπει ο Α/ΓΕΕΘΑ να επισημάνει στους πολιτικούς του προϊσταμένους ότι η ΕΥΠ πρέπει να «ακούει» άλλους, εκτός της χώρας , για να μπορούμε να προλαμβάνουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις και να μην πέφτουμε «από τα σύννεφα» όταν αυτές μας προκύπτουν. Όπως «πέσαμε από τα σύννεφα» με το τουρκολυβικό μνημόνιο για παράδειγμα, αν και όπως είπε στη συνέντευξη του ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης, οι Τούρκοι το προετοίμαζαν από το 2011!

Όπως και να ΄χει θα είναι μάλλον δύσκολο οι Αρχηγοί να παραμείνουν στη δήλωση «ουδέν σχόλιο», γιατί οι εξελίξεις που έρχονται δεν θα μπορέσουν να μείνουν ασχολίαστες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top