GuidePedia

0

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Το ΝΑΤΟ δεν αποκλείει άμεση σύγκρουση με την Ρωσία.

Και ενώ στο Bakhmut ο Ουκρανικός στρατός, έχει καταρρεύσει… εκεί που πραγματικά σημειώθηκε πραγματική ένοπλη σύγκρουση και οι ουκρανοί έχουν υποστεί καταστροφή… το ΝΑΤΟ… δεν αποκλείει άμεση σύγκρουση με την Ρωσία…
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ φαίνεται να συναινούν, οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος… ενώ οι ρώσοι ζητούν από την Γαλλία και την Γερμανία αποζημιώσεις για τις επιθέσεις στο Donbass…

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Το ΝΑΤΟ δεν αποκλείει άμεση σύγκρουση με την Ρωσία



Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Ο Jens Stoltenberg ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν απέκλεισε την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
«Φοβάμαι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ξεφύγει από τον έλεγχο και θα εξελιχθεί σε μεγάλο πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το αποφύγουμε» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.
«Νιώθω ότι όλα είναι πολύ σοβαρά.
Είναι μια μοιραία στιγμή για την Ευρώπη και τη Νορβηγία.
Αν κάτι πάει στραβά, όλα μπορούν να εξελιχθούν με τρομερό τρόπο» τόνισε ο Jens Stoltenberg

Αναφερόμενος στη βοήθεια προς την Ουκρανία, υποστήριξε ότι μόνο μια ισχυρή Ουκρανία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ειρήνη.
«Κάποια στιγμή, οι συζητήσεις γίνονται άχρηστες».
«Αυτό που βοηθά εδώ είναι η στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία.
Μόνο μια ισχυρή Ουκρανία μπορεί να φέρει την ειρήνη»

Times: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν…η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βάζουν veto πλέον να μην χτυπήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ρωσικό έδαφος, όπως αναφέρει η βρετανική Times.
«Δεν λέμε στην Ουκρανία μην χτυπάτε τους Ρώσους συγκεκριμένα στην Κριμαία.
Δεν μπορούμε να τους πούμε τι να κάνουν.
Είναι στο χέρι τους πώς θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, αλλά όταν χρησιμοποιούν τα όπλα που παρέχονται από εμάς, επιμένουμε μόνο ότι ο ουκρανικός στρατός ακολουθεί τους διεθνείς νόμους του πολέμου και τηρεί τις Συμβάσεις της Γενεύης.
Αυτός είναι ο μόνος περιορισμός, δεν πρέπει να γίνουν στόχοι άμαχοι, δεν πρέπει επίσης να γίνει εκκαθάριση συγκεκριμένων ατόμων.
Από όσο γνωρίζουμε, η Ουκρανία συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους».
Προφανώς αυτό είναι ψευδάστατο, η Ουκρανία έχει παραβιάσει κατά κόρον τους κανόνες του πολέμου…

Σημειώνεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ βασιζόταν στο γεγονός ότι αμερικανικά όπλα θα μεταφέρονταν στην Ουκρανία με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος ώστε να μην προκληθεί ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ.
Η πηγή εξηγεί την αλλαγή θέσης από το γεγονός ότι ο «φόβος κλιμάκωσης» έχει μειωθεί σε σύγκριση με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.
Όπως εξηγούν οι Times, οι ΗΠΑ ανησυχούσαν μήπως η Ρωσία χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία ή χτυπήσει το έδαφος μιας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει «σιωπηρή έγκριση» ώστε τα ουκρανικά στρατεύματα να μπορούν να πραγματοποιήσουν πλήγματα στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας drones, συμπεριλαμβανομένων των αναγνωριστικών Tu-141 που έχουν τροποποιηθεί για αυτούς τους σκοπούς.
Η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα δώσει όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία όπως βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως 310 χιλιόμετρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Grey Eagle που μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους AGM-114.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι διστακτική ώστε να αποστείλει όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς λόγω της απειλής μιας πιθανής κλιμάκωσης, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό μια ψευδαίσθηση…
Για ορισμένους αμερικανούς… η καλύτερη επιλογή για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι να πετύχουν ώστε οι Ουκρανοί να κερδίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ω
ς εκ τούτου, είναι λογικό να τους δώσουμε ATACMS, Grey Eagle και να προετοιμάσουμε επιπλέον μια παρτίδα από άρματα μάχης».

Η Ρωσία ετοιμάζει κυρώσεις στους προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας

Οι χώρες που προμηθεύουν όπλα την Ουκρανία και βοηθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) θα αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες νομικές συνέπειες δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Καταγράφουμε προσεκτικά όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, θα υπάρξουν συγκεκριμένες νομικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους», είπε ο Nebenzya.
«Παρακολουθούμε και καταστρέφουμε τα οπλικά συστήματα που στέλνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Δεδομένου τα οπλικά συστήματα μειώνονται πρόσφατα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να συνεργαστούν ενεργά με τρίτες χώρες, αγοράζοντας όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για να τον προμηθεύσουν στην Ουκρανία»
Ο ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι οι συναλλαγές αναγνωρίστηκαν πρόσφατα από τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Kuleba.

Τα όπλα του ΝΑΤΟ σε εγκληματίες

«Ένα οδυνηρό θέμα είναι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία καταλήγουν στην μαύρη αγορά και σε εγκληματικές οργανώσεις.
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο σχετικά με αυτό το θέμα, η Ρωσία προειδοποίησε για τους κινδύνους να πέσουν πολλά όπλα σε τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες, αυτά δεν είναι εικασίες.
«Η φινλανδική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο που μετέφερε όπλα από την Ουκρανία σε εγκληματίες στην Φινλανδία, καθώς και στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία»…
Το πρόβλημα με τις κλοπές όπλων από τις αποθήκες του ουκρανικού στρατού υφίσταται εδώ και πολύ καιρό»

Γερμανία και Γαλλία να αποζημιώσουν το Donbass

Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να αποζημιώσουν τους κατοίκους του Donbass μετά τη δήλωση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Merkel μετά τις αποκαλύψεις ότι οι συμφωνίες Μινσκ είχαν σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε η Ουκρανία να ενισχυθεί και να καταλάβει τα εδάφη… δήλωσε ο επικεφαλής τηξς Ρωσικής Δούμα Vyacheslav Volodin
«Μετά τις αποκαλύψεις της Merkel, η Γερμανία και η Γαλλία φέρουν ηθική και υλική ευθύνη για ότι συμβαίνει στην Ουκρανία. Θα πρέπει να καταβάλουν αποζημίωση στους κατοίκους του Donbass για οκτώ χρόνια γενοκτονίας και ζημιών.
Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή»

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας σημείωσε ότι η προσχεδιασμένη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που αναλήφθηκαν ως αποτέλεσμα της υπογραφής μιας διεθνούς συμφωνίας δεν είναι μόνο απώλεια εμπιστοσύνης, αλλά και «έγκλημα για το οποίο οι υπογράφοντες τις συμφωνίες του Μινσκ – η Merkel η πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος, ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτερ Ποροσένκο» - θα πρέπει να απαντήσουν.

«Πρώτον, το 2014, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας υπέγραψαν, ως εγγυητές της ειρηνικής εξέλιξης των γεγονότων, ένα έγγραφο συμβιβασμού μεταξύ των νόμιμων ουκρανικών αρχών και της αντιπολίτευσης.
Όλα τελείωσαν με πραξικόπημα στην Ουκρανία και την γενοκτονία σε πληθυσμό των 6 εκατομμυρίων του Donbass»…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top