GuidePedia

0

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έβαλε στο στόχαστρό του ο απόστρατος αντιναύαρχος και ο εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζιχάτ Γιαϊτζί που σε άρθρο του σε τουρκική ιστοσελίδα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνει, η χρήση του όρου «Οικουμενικός» είναι παράνομος γιατί «είναι Τούρκος πολίτης και θρησκευτικός λειτουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Βαρθολομαίου στο Διαθρησκευτικό Συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν και στην χρησιμοποίηση του όρου «Οικουμενικός», το οποίο είναι αγνόηση του Συντάγματος της Τουρκικής Δημοκρατίας, καλεί άμεσα τους αρμόδιους να ξεκινήσουν έρευνα για τον Τούρκο πολίτη «ιερέα», με την κατηγορία της «άσκησης δραστηριοτήτων κατά της αδιαίρετης ακεραιότητας του Κράτους.

Καταλήγει λέγοντας ότι πρέπει να του απαγορευτεί η χρήση των όρων «Κωνσταντινούπολη», «Κράτος της Νέας Ρώμης» και «Οικουμενικός», να του ακυρωθεί το διαβατήριο και βάση της αμοιβαιότητας αυτός ο «ιερέας» να έχει την ίδια μεταχείριση που έχει κι ο εκλεγμένος μουφτής της δυτικής Θράκης.

Στο άρθρο, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive γίνεται επίσης σειρά καταγγελιών για την καταδίκη και τη φυλάκιση των «εκλεγμένων μουφτήδων» για σφετερισμό καθήκοντος, που κατά τη γνώμη του αρθρογράφου, απλά ασκούσαν το θρησκευτικό τους καθήκον. Δεν παραλείπεται και η αναφορά της απόφασης του ελληνικού κράτους για την παύση της λειτουργίας των ιεροδιδασκαλείων, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον Γιαϊτζί, αντιβαίνει στη συνθήκη της Λωζάνης.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ιστοσελίδα που φιλοξένησε το άρθρο, αναφέρεται στον αντίκτυπο όσων γράφει ο Γιαϊτζί στον ελληνικό τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαϊτζί κατά καιρούς έχει καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας με προκλητικές δηλώσεις. Συγκεκριμένα υποστήρισε ότι «η Ελλάδα έχει σχέδιο να εισβάλει στο Αιγαίο» σύμφωνα με τον οποίο, μέρος αυτού του ελληνικού σχεδίου, που έχει τρεις φάσεις και έχει εκπονηθεί από το 2017, αποτελούν οι 16 χάρτες που παρουσίασε η Αθήνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top