GuidePedia

0


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Ελληνοτουρκικά, μετά και το ΤουρκοΛιβυκό μνημόνιο, καθώς οι Τούρκοι σύμφωνα με σημερινή NAVTEX που εκδόθηκε, ετοιμάζουν το νέο πλωτό τους γεωτρύπανο, Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα σε περιοχή κοντά στον κόλπο της Αττάλειας.

Είχαμε αποκαλύψει, πως βγήκε παγανιά το «Abdulhamid Han» και είχε ξεκινήσει δοκιμές και μάλιστα με το αντίστοιχο (Γράφημα) και μάλιστα σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο ο Α/ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, είχε τονίσει: ''Να μπλοκάρουμε το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han στην Κύπρο με “επεισόδιο” αλλιώς αν φτάσει στην Κρήτη είναι πιθανή μια πολεμική σύγκρουση''.

Συγκεκριμένα

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε σήμερα (07.10.2022) NAVTEX που προβλέπει την ανάπτυξη του πλωτού γεωτρυπάνου της Τουρκίας, Αμπντούλ Χαμίτ Χαν και άλλων συνοδευτικών πλοίων σε περιοχή στον κόλπο της Αττάλειας για γεωτρήσεις που θα διαρκέσουν από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έως την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε αναλυτικά:

TURNHOS N/W : 0974/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 07-10-2022 11:32)TURNHOS N/W : 0974/22

MEDITERRANEAN SEADRILLING OPERATIONS, BY ABDÜLHAMİD HAN, HAKAN İLHAN, KUTSİ İLHAN AND MURAT İLHAN BETWEEN 08 OCT-07 NOV 22 IN YÖRÜKLER-1 AREA BOUNDED BY;

36 03.87 N – 031 54.26 E

36 05.88 N – 031 54.23 E

36 05.90 N – 031 56.70 E

36 03.90 N – 031 56.73 E

10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.CANCEL THIS MESSAGE 072159Z NOV 22.

Η ενέργεια της Τουρκίας την δεδομένη στιγμή με το Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι μια ενέργεια με ιδιαίτερο συμβολισμό για τις προθέσεις της Άγκυρας το επόμενο χρονικό διάστημα, με φόντο τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις και την δήθεν «ενεργοποίηση» του παράνομου τουρκολιβυκού «μνημονίου».

Νέες δηλώσεις Ερντογάν

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στην Τσεχία, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε σε βάσεις στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα:
ΕΡΩΤΗΣΗ: (ΧΑΝΤΕ ΦΙΡΑΤ) Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΤΔΒΚ έκανε μια δήλωση και είπε: «Δώσαμε ένα μήνα στον ΟΗΕ είτε να μας αναγνωρίσει είτε να αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη από την Κύπρο. Κι αν δεν αποσυρθεί; Βλέπουν επίσης το εμπάργκο και την απόφαση για τα όπλα ως πολιορκία. Επομένως, είναι έτοιμη η Τουρκία για πρόσθετες ενισχύσεις; Έγινε λόγος για τουρκική βάση στο Καρπάζ (Καρπασία). Ως εναλλακτική της Αλεξανδρούπολης. Είμαστε έτοιμοι για τουρκική βάση;

Ξέρετε για αυτό, τι κάναμε τη στιγμή που κανείς δεν το σκέφτηκε; Η πρώτη μας δουλειά ήταν να τοποθετήσουμε UAV και SİHA στη Βόρεια Κύπρο. Αυτήν τη στιγμή, τα UAV και τα SİHA μας είναι εκεί και μπορεί να υπάρχουν παρόμοια πράγματα σχετικά με το μέρος που αναφέρατε. Είναι σωστό να συμβεί αυτό. Γιατί πρέπει να εξασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο από όλες τις πλευρές, από κάθε άποψη. Είτε είναι είτε όχι, είμαστε ήδη στη Βόρεια Κύπρο μόλις τα αεροπλάνα μας απογειωθούν από την κύρια γη μας. Ούτε εκεί υπάρχει πρόβλημα. Και σήμερα το βράδυ ο Αναστασιάδης είπε «να κάνουμε συνάντηση, να μιλήσουμε». Έφερε κάποιον μέσα. Είπα, «Πρόεδρε, φεύγεις ήδη τώρα». Φεύγει δύο μήνες αργότερα. Είπα: «Σε μια τέτοια εποχή, αυτό δεν πρέπει να συζητιέται». Είπα επίσης, «Πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top