GuidePedia

0


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σ.Σοιγκού, επικοινώνησε δύο φορές σε τρεις ημέρες με τον Αμερικανό ομόλογο του, L. Austin, και στην συνέχεια με τους ΥΠ.ΑΜ. Βρετανίας, Γαλλίας και Τουρκίας ενημερώνοντας τους για επικείμενη χρήση βρώμικης πυρηνικής βόμβας από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ρωσικές πηγές τονίζουν “πως ο Σ.Σοιγκού ενημέρωσε τους υπουργούς Άμυνας ΗΠΑ, Τουρκίας, Βρετανίας και Γαλλίας για την σοβαρότητα της κατάστασης. Μια βρώμικη πυρηνική βόμβα μπορεί να μεταφερθεί με αυτοκίνητο και να ανατιναχτεί οποιαδήποτε στιγμή”.

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα πως το “Κίεβο έχει ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή αυτού του εφιαλτικού σχεδίου”,πράγμα που σημαίνει πως ήμαστε στην τελική ευθεία.

Aνατίναξη του φράγματος Kakhovskaya
Πυρηνική έκρηξη στο Νικολάεφ
Είσοδος της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας “Screaming Eagles” στην Ουκρανία.

Ρωσικά ΜΜΕ: Επικείμενη πυρηνική έκρηξη στην Ουκρανία!

“Υπάρχουν πληροφορίες ότι το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια πρόκληση στο έδαφός του σχετικά με την έκρηξη μιας λεγόμενης βρώμικης βόμβας ή πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης.

Ο σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, και ως εκ τούτου να ξεκινήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη Μόσχα.

Από διάφορες πηγές έγινε γνωστό ότι υπό την ηγεσία δυτικών επιμελητών, το Κίεβο έχει ήδη ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Η ηγεσία του ανατολικού εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας, που βρίσκεται στην πόλη Zhovti Vody, στην περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας του Κιέβου, ήταν επιφορτισμένη με την κατασκευή της πολύ «βρώμικης βόμβας». Οι εργασίες σε αυτό βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, για λογαριασμό του Β.Ζελένσκι, υπάλληλοι του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας από το στενό του περιβάλλον πραγματοποιούν κρυφές επαφές με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου για το θέμα της πιθανής μεταφοράς εξαρτημάτων πυρηνικών όπλων στις αρχές του Κιέβου.

Ο υπολογισμός των “εγκεφάλων” της πρόκλησης είναι ότι αν εφαρμοστεί με επιτυχία το σχέδιο, οι περισσότερες χώρες θα αντιδράσουν εξαιρετικά σκληρά στο «πυρηνικό επεισόδιο» στην Ουκρανία.

Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα θα χάσει την υποστήριξη πολλών από τους βασικούς της εταίρους και η Δύση θα προσπαθήσει ξανά να θέσει το ζήτημα της στέρησης από τη Ρωσία του καθεστώτος του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να αυξήσει την αντιρωσική ρητορική.

Η λεγόμενη «βρώμικη βόμβα» συνδυάζει ραδιενεργό υλικό με συμβατικά εκρηκτικά.

Σ.Σοϊγκού: Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ!

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είχε σήμερα και δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας αλλά σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Σοιγκού προειδοποίησε να μην ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή και να μην διανοηθεί η Ουκρανία να πυροδοτήσει πυρηνική βόμβα.

Για τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε για τις επαφές του Σοιγκού με τον Οστιν ήταν τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Ο Ρώσος ΥΠ.ΑΜ ενημέρωσε Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπάστιαν Λεκόρνου.

Είναι γνωστό ότι συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία, σύμφωνα με τον Σοιγκού , έχει μια σταθερή τάση προς περαιτέρω ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.

Ο Σοιγκού μετέφερε στον Γάλλο ομόλογό του τις ανησυχίες του για πιθανές προκλήσεις από την Ουκρανία με τη χρήση «βρώμικης βόμβας» (πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης).

Επιπλέον, ο Σοιγκού μίλησε σήμερα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Το θέμα της συζήτησης ήταν το ίδιο – η πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από το καθεστώς του Κιέβου.

Ο Σοιγκού είχε παρόμοια συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Επιβεβαιώνει η Γαλλία!

Ο Σοιγκού έκανε επίσης λόγο, όπως και στους ομολόγους του Χουλουσί Ακάρ και Μπεν Ουάλας, για ρωσικές «ανησυχίες που συνδέονται με πιθανές προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Ουκρανίας με την προσφυγή σε «βρόμικη βόμβα»

Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αναφορά σε «ρωσικούς φόβους» για πλήγμα «με βρόμικη βόμβα από τους Ουκρανούς στο έδαφός τους για να επιρρίψουν την ευθύνη στην Ρωσία».

Ο Σεμπαστιέν Λεκορνύ υπενθύμισε ότι «η Γαλλία αρνείται κάθε μορφή κλιμάκωσης, ιδιαίτερα πυρηνικής», τονίζοντας επίσης την αποφασιστικότητα της Γαλλίας «να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση της σύρραξης, στο πλευρό των συμμάχων της».

Απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σοϊγκού ο Ουάλας

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε σε τηλεφωνική τους επικοινωνίας ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκού ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top