GuidePedia

0


Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν. Το αυτοκινητοπομπή του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε οργανωμένη επίθεση εν μέσω της ήττας του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Β.Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το κανάλι, ο Πούτιν κατευθυνόταν προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε μια αυτοκινητοπομπή-δόλωμα, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής. Ωστόσο, η υπηρεσία ασφαλείας του πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις -ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν- εν μέσω ισχυρισμών ότι διακυβεύτηκαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου προέδρου, υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram.

Αναλυτικά:

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου.

Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

«Στη συνέχεια, το σώμα ενός άνδρα βρέθηκε να οδηγεί το ασθενοφόρο, το οποίο εμπόδισε το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής», προσθέτει το SVR General. Το κανάλι -το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές εσωτερικές πληροφορίες από το Κρεμλίνο, χωρίς όμως να παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του- είπε ότι οι λεπτομέρειες της υποτιθέμενης επίθεσης είναι «απόρρητες».

«Ο επικεφαλής των σωματοφυλάκων του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται υπό κράτηση», υποστήριξε το κανάλι, χωρίς να κατονομάσει κανέναν.

«Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για την κίνηση του προέδρου και όλοι ήταν από την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας.

«Μετά το περιστατικό, τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν. Αυτοί ακριβώς ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής.

«Η μοίρα τους είναι προς το παρόν άγνωστη. Το αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευαν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα από το συμβάν».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top