GuidePedia

0

Οι αποκαλύψεις των υποκλοπών πολιτικών προσώπων ( Ν. Ανδρουλάκη ) και δημοσιογράφων ( Θ. Κουκάκη ) και ποιος ξέρει πόσων άλλων Ελλήνων πολιτών σε συνδυασμό με την πρόσφατες δηλώσεις κ. πρωθυπουργού, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για την σκοτεινή πλευρά και τον ρόλο της ΕΥΠ.

Γράφει ο  Γ.Τσιτσιλιάνος
Όταν ο κ. Μητσοτάκης με ύφος “δέκα καρδιναλίων ” και με θυμό απευθύνεται στους έλληνες πολίτες, και τους λέει ότι η πράξη αυτή ήταν νόμιμη αλλά άστοχη, ότι δεν γνώριζε το θέμα, και για όλα φταίνε οι κύριοι Δημητριάδης και Κοντολέων ,εκτός από μένα ,εκτιμώντας ενδεχομένως ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς ,νομίζω ότι δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο της ισορροπίας και της εμπιστοσύνης !

Επιπλέον η αναφορά του για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ,κάτι που δεν υπάρχει ,παρά τις προτάσεις/ νουθεσίες για την δημιουργία του, από διάφορα κόμματα κατά καιρούς που δεν εισακούστηκαν,φαίνεται ότι έχει χαθεί η ψυχραιμία ,το επόμενο στάδιο ήταν ο πανικός και έπεται η λογική.

Ποια είναι τελικά η αποστολή της ΕΥΠ ;

Η αποστολή της ΕΥΠ είναι να συλλέγει πληροφορίες στο 100% μόνο για θέματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας και των διεθνών συμβάσεων που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί η Ελλάδα ή μέσα από την ” καραμέλα ” της εθνικής ασφάλειας επιτρέπονται και παρακολουθήσεις μη αρεστών ελλήνων από το κυβερνητικό σύστημα, που ενδεχομένως της επιβάλλουν συστήματα ξένων συμφερόντων, που πιθανόν να είναι και αντίθετα με τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, και δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις ως προς το δημοκρατικό μας πολίτευμα και την πιστή εφαρμογή του συντάγματος .

Και εδώ κ. Πρωθυπουργέ αφού η ΕΥΠ είναι στην πλήρη δικαιοδοσία σας ( με τροπολογία που εσείς φέρατε στην βουλή για ψήφιση και είχαμε τις αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης ως προς το πρόσωπο του κ. Κοντολέων που δεν είχε τα τυπικά προσόντα) , σύμφωνα με τις δηλώσεις σας ,πιθανόν να αγνοείται και θέματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας ,και αν αυτό πράγματι συμβαίνει ,τότε τελικά ποια συμφέροντα μας κυβερνούν ;

Και αν η ΕΥΠ παρακολουθεί και μη αρεστούς στο σύστημα έλληνες πατριώτες που ψάχνουν να μάθουν τις αλήθειες , όπως είναι οι δημοσιογράφοι και όχι μόνο , με ποιο τρόπο η δημοκρατική πολιτεία τους προστατεύει; και για ποια δημοκρατία μιλάμε ; Και πως οι έλληνες πολίτες θα σας εμπιστευτούν στο εξής ;

Θα αναφέρω δύο παραδείγματα επίκαιρα για να υπογραμμίσω ποια θα πρέπει να είναι η συμβολή της ΕΥΠ στην εθνική ασφάλεια .Το ένα είναι , που θα στήσει η Τουρκία το γεωτρύπανο και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν ; Ώστε σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων για το πως ανάλογα θα αντιδράσουμε ,πριν συμβεί το τουρκικό σχεδιαζόμενο γεγονός.Και το άλλο είναι ,ποια ήταν η συμβολή της ΕΥΠ, ώστε να αποφύγουμε την Τουρκολυβική συμφωνία ; Ένα γεγονός που αιφνιδιαστήκαμε και τώρα τρέχουμε . Αυτά και άλλα παρόμοια σοβαρά θέματα θα πρέπει να είναι τα καθήκοντα της ΕΥΠ .Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που ξεχάσατε ότι δεν υπάρχει κατά την διάρκεια των δηλώσεών σας.

Ωστόσο ενημερωνόμαστε από κάποιους ειδήμονες γνώστες των πάντων που βγαίνουν στα κανάλια και μου θυμίζουν το παιχνίδι : ” Εδώ παπάς ,εκεί παπάς, που είναι ο παπάς ;”

Έχουμε και τον κ. Γεωργιάδη που σε συνέντευξή του στο SKAI, μας είπε ότι δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τον λόγο της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη ,ενός πολιτικού αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της βουλής ,γιατί τότε η ΕΥΠ δεν θα έπρεπε να ονομάζεται μυστική αλλά φανερή υπηρεσία . Δηλαδή θα πρέπει να παρακολουθούνται οι έλληνες πολίτες ,οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί και να μην το γνωρίζουν . Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε !

 Όπως αντιλαμβάνεστε η φιλοσοφία της κυβέρνησης για θέματα δημοκρατίας ουσιαστικά συμπίπτει με την κατάχρηση εξουσίας και της δημιουργίας ενός μη νόμιμου παρακράτους που θα παρακολουθεί τους μη αρεστούς πολίτες της , λογική που είναι αντίθετη με το σύνταγμα. Αλίμονο αν επικρατήσει αυτή λογική στη δημοκρατία μας και δημιουργήσουμε άτομα που θα φοβούνται να πουν ή να ψάξουν για την αλήθεια ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι δυνάμεις του σκότους, τουλάχιστον θα τους παρακολουθούν .

Όταν δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων που μας αναλογεί ,μπορεί να είναι προσωρινά ο εύκολος δρόμος ,όμως είναι άδικο να ρίχνουμε το μπαλάκι σε άλλα άτομα για να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες . Συνήθως ,η αλήθεια στα δημοκρατικά πολιτεύματα που σέβονται τις επιταγές του συντάγματος φανερώνεται αργά ή γρήγορα, και τότε πληρώνουμε το τίμημα της αναξιοπιστίας μας εις διπλούν με ότι αυτό συνεπάγεται .

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα όσα μνημόνευσα , είναι ότι τα όποια σκοτεινά σημεία του ρόλου της ΕΥΠ πρέπει να τα εξαλείψουμε και παράλληλα να θωρακίσουμε θεσμικά εκείνες τις λογικές , ώστε να αποφεύγονται νοοτροπίες που στραγγαλίζουν την δημοκρατία μας, και στο εξής η ΕΥΠ ,που είναι χρήσιμο εργαλείο ,να εστιάζει σε γεγονότα που θα προστατεύουν στο 100% μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top