GuidePedia

0


Βίντεο από τη ναυπήγηση των φρεγατών FDI στο ναυπηγείο Naval Group έδωσε στη δημοσιότητα το Naval News. Στο βίντεο εικονίζεται η 1η FDI για το Γαλλικό Ναυτικό (Marine Nationale) στη ναυπηγική κλίνη. Παρουσιάζεται επίσης η πρώτη FDI HN που ναυπηγείται για το Ελληνικό Πολεμικο Ναυτικό.

Η πρώτη από τις φρεγάτες FDI του γαλλικού ναυτικού ναυπηγείται στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient της Γαλλίας. Έξι μήνες μετά την τοποθέτηση της τρόπιδας του (16 Δεκεμβρίου 2021), το κύτος του “Amiral Ronarc’h” έχει συναρμολογηθεί πλήρως με ορισμένες από τις δομές του ήδη να είναι στην θέση τους. Η πρώτη γαλλική FDI, η επόμενη γενιά φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού, θα καθελκυστεί 2022 ενώ η παράδοσή της που έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Πέντε φρεγάτες FDI προορίζονται για το Γαλλικό Ναυτικό. Στις 24 Μαρτίου 2022, η Ελλάδα και η Naval Group υπέγραψαν τα συμβόλαια για τρεις φρεγάτες FDI HN, συν μία προαιρετική, και την εν υπηρεσία τους υποστήριξη. Δύο FDI HN θα παραδοθούν το 2025 και η τρίτη το 2026.

Η φρεγάτα FDI είναι ένα σκάφος 4.500 τόνων, πολυχρηστικό και ανθεκτικό, διαθέτει υψηλές δυνατότητες σε όλους τους τομείς, κατά σκαφών επιφανείς, εναέριων απειλών και εχθρικών υποβρυχίων. Φέρει αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet MM40 B3C, αντιαεροπορικούς Aster και ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90. Μπορεί να υποστηρίξει ένα ελικόπτερο αλά και μη επανδρωμένο αερόχημα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top