GuidePedia

0


Χθες βράδυ στο Ιράκ, ιρανικές πολιτοφυλακές των Φρουρών της επανάστασης (IRGC που υποστηρίζεται από τον Hashd Al-Shaabi) χρησιμοποίησαν ιρανικής κατασκευής drones (αιωρούμενα πυρομαχικά) Toufan-3 (γνωστά και ως Shahed-136) για να επιτεθεί σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Αυτή ήταν μια άλλη απάντηση στο φονικό χτύπημα πυροβολικού του Τουρκικού Στρατού σε τουριστικό θέρετρο στο Ζάχο, και απαρχή ενός νέου είδους πολέμου στην περιοχή.

Η απειλή των Drone κατά της τουρκικής επικράτειας σε έκθεση του Defense Turk, μας αποκαλύπτει ότι το καθεστώς Ερντογάν τρέμει ένα κυοφορούμενο κουρδικό μαζικό εναέριο κτύπημα σε στόχους και υποδομές στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα η έκθεση των Τούρκων ειδικών αναφέρει ότι “η τρομοκρατική οργάνωση PKK και οι σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράν μελετούν με την παροχή κατάλληλων πληροφοριών, σχετικά με πιθανές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που θα πραγματοποιηθούν από το PKK ή από από διαφορετικές ομάδες.
Η τουρκική κοινότητα των ειδικών εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία απειλής αυτού του τύπου, αφού υπάρχουν πληροφορίες, ενώ έχουμε και τρέχουσες επιθέσεις (Βόρειο Ιράκ).

Η ίδια κοινότητα έχει διαφωτιστικές ιδέες σχετικά με τις διαστάσεις της απειλής αυτής, αποσαφηνίζοντας την χρήση των μη στρατιωτικών drone για στρατιωτικούς σκοπούς, και των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, διεξήχθη η μελέτη, που είχε ως στόχο να συμβάλει σε μη στρατιωτικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα έπρεπε να γίνουν στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία των drone.

Στη μελέτη αναφέρονται οι προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά των επιθέσεων με drone καθώς και η χρήση συστημάτων (anti-drone, C-UAS κ.λπ.) που έχουν αναπτυχθεί κατά των drones.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε με λογοκριμένο τρόπο, καθώς περιέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που αποτελούν την πηγή της απειλής, σε ακόμα πιο θανατηφόρες μεθόδους.

Η μη λογοκριμένη εκδοχή της έκθεσης είχε πληροφορίες από επίσημους θεσμούς, ιδιαίτερα την τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και το υπουργείο άμυνας”, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Tα χτυπήματα των κουρδικών drone θα είναι σαρωτικά κατά βάσεων και αεροδρομίων, με την Άγκυρα να μην μπορεί να αντιδράσει βρισκόμενη σε πλήρη αιφνιδιασμό από τους Κούρδους μαχητές.

O Αμερικανός ειδικός Μ. Ρούμπιν του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, είχε αναφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι οι Σύροι Κούρδοι έχουν προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από ρωσικές πηγές.

"Παρά τις συνωμοσίες που υπάρχουν σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ ή του Ισραήλ προς το PKK, υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο η κουρδική οργάνωση χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ρωσικά όπλα μέχρι σήμερα.
Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας, είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς", είχε τονίσει προφητικά ο ίδιος.

Οι αναλυτές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τα νεότερα drones του PKK, μπορούν να ταξιδέψουν εξήντα μίλια με αρκετά γρήγορες ταχύτητες για να ξεπεράσουν την τουρκική στρατιωτική τεχνολογία μπλοκαρίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν μια νέα γενιά drone, τα οποία πρέπει να θεωρηθούν μελλοντική απειλή κατά του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.

Μάλιστα υπάρχουν και στόχοι πραγματικά ακόμα πιο ελκυστικοί όπως (το νέο παλάτι του Ερντογάν, για παράδειγμα, που είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του Λευκού Οίκου).

Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top