GuidePedia

0

Κων. Φράγκος: Διαξιφισμοί

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άμυνα




Άνδρες γὰρ πόλις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν κεναί.
Θουκυδίδης

Τι μας λέει ο σοφός Θουκυδίδης; Το αξιόμαχο, «ετοιμοπόλεμο», ενός Λαού δεν κρίνεται μόνο από τους εξοπλισμούς που διαθέτει, αλλά από το φρόνημα και την ετοιμότητά του να υπερασπίσει κάτι, που χωρίς αυτό η βιολογική επιβίωση δεν έχει νόημα. Είναι ο ανθρώπινος παράγων.
Δυστυχώς οι προηγούμενες δεκαετίες μας απέδειξαν τρανά ότι οι Έλληνες πολιτικοί είχαν παραιτηθεί απ’ αυτό εγκαταλείποντας τα στοιχειώδη για την Άμυνα και υπογράφοντες μνημόνια εκούσιας απεμπόλησης της ανεξαρτησίας – ελευθερίας μας. Ψηφίζουμε, εξαπατημένοι, ως Λαός, κόμματα και πρόσωπα, τους φυσικούς αυτουργούς των εγκλημάτων των εξωφρενικών υπερδανεισμών για χάρη του πελατειακού συστήματος πλουτισμού.
Οφείλω να ομολογήσω, για να είμαι δίκαιος και έντιμος πολιτικά, ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολλά περισσότερα για την Άμυνα από τους ομόαιμους του κ. Κων. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά που την υπονόμευσαν.
Ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Έχει χρόνο λοιπόν, μόλις προλαβαίνει, να αφήσει κάποιο θεσμικό έργο που θα μαρτυρά το ενδιαφέρον του για την Άμυνα. Ας μην χάσει την ευκαιρία. Ίσως, ποιος ξέρει, να μην ξαναγίνει Πρωθυπουργός.

Συμβούλιο Εθνικής ΑσφαλείαςΕίναι ένα, ολιγομελές, όργανο που διαθέτουν όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη, οι Η.Π.Α., η Τουρκία, κ.α. Προσφέρει πολλά και είναι πολύτιμο. Την συγκρότηση του είχε προτείνει, με υποβολή σχετικής ανάλυσης και έκθεσης, από το 2004 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Σ. Σπηλιωτόπουλος τον οποίο ο Πρωθυπουργός του τον «έγραψε» κανονικότατα.
Ο κ. ΓΑΠ, ουδόλως ασχολήθηκε. Είχε τον ΒΕΝΙ αυτός που ήταν ατσίδα στ’ αμυντικά.
Ο κ. Α. Σαμαράς είχε ως «πολεμικούς» συμβούλους τους κ. Π. Παναγιωτόπουλο και Τάκη Μπαλτάκο!
Ο κ. Π. Καμμένος, κατανοήσας, αρχικά, το θέμα ανήγγειλε (exposec 12/4/16) την ίδρυση του. Verba rolent…

Ταμείο Εθν. ΆμυναςΤα έσοδα του Κράτους πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Το Δημόσιο χρέος διογκώνεται.
Οι εξοπλισμοί απορροφούν τεράστια ποσά που ακουμπούν σε δάνεια.
Η ίδρυση ενός Ταμείου, που θα συγκροτηθεί από φερέγγυες προσωπικότητες και όχι αποτυχόντες βουλευτές, θα προκαλέσει την συνεισφορά χιλιάδων Ελλήνων, εσωτερικού και εξωτερικού.

Υφυπουργός Αμυντ. Βιομηχανίας και Εξοπλισμών
Η έλλειψη του προκαλεί τεράστια ζημιά στο σύστημα. Με πρότυπο το τουρκικό μοντέλο, ναι δεν κάνω λάθος, το τουρκικό μοντέλο. Πρέπει, πάραυτα να ιδρυθεί αυτός ο φορέας που θα ευθύνεται και θα μεριμνά για την Αμυντική Βιομηχανία και τους Εξοπλισμούς. Σήμερα υπάρχει ένα χάος ανευθυνότητας. Άλλος για τα Ναυπηγεία, άλλος για τα ΕΑΑΣ, άλλος για την ΕΑΒ. Αν τολμήσετε να ρωτήσετε ποιος ελέγχει την ΕΑΒ, θα πάρετε την απάντηση: Το Υπ. Οικονομικών. Το ΥΕΘΑ, που αποτελεί τον αποκλειστικό πελάτη της ΕΑΒ, νίπτει χείρας και πόδας!Ο κ. Ερντογάν λοιπόν, αντιμετώπιζε το 2003 που ανέλαβε την Εξουσία ένα παρόμοιο χάος απέναντι και έσπευσε ν’ αναζητήσει Τούρκο Τεχνοκράτη από την Παγκόσμια Αγορά και Βιομηχανία. Ο ψάχνων, ευρίσκει. Επέλεξε, μεταξύ πολλών υποψηφίων, τον Υφυπουργό Εξοπλισμων κ. ΜΠΑΓΙΑΡ και του ανέθεσε να νοικοκυρέψει τα χάλια. Το επέτυχε! Έφθασε το επίπεδο της Αμυντικής Βιομηχανίας, ιδιαίτερα της Τουρκικής ΕΑΒ (ΤΑΙ) σε εξαιρετικά, υψηλότατα, standards. Την ίδια ώρα, από μεριά μας, διορίζαμε στα πόστα κομματική σαβούρα. Μερικοί δε εξ’ αυτών είχαν σπουδαίες επιδόσεις στην ίντριγκα και την αρπαχτή! Είναι τυχαία η σημερινή εικόνα; Όχι βέβαια. Λησμόνησα ν’ αναφέρω ότι ο κ. Μπαγιάρ χρησιμοποίησε εποικοδομητικά τα ΑΩ και τις βιομηχανικές επιστροφές, τα οποία εδώ ξεκοκάλιζαν λαμόγια, ακόμη και την εποχή των Αντωνομπένηδων (ΑΩ ΝΗ-90, ΑPACHE).
Βουρ, λοιπόν για τον διορισμό του, περί νου ο λόγος Υφυπουργού όπως, εξαιρετικά τεκμηριωμένα, ανέλυσε την αναγκαιότητα προ εβδομάδων και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολής, που έχει μακράν πείραν επί του αντικειμένου.

Ένας νέος Εθνικός Ήρως – Σωτήρ γεννιέται



(Κρατάτε Τούρκοι τ’ άλογα)Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της Χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων της για δικά τους, βραχυπρόθεσμα, συμφέροντα.

Έβαλαν τους εμπρηστές να σβήσουν τη φωτιά.

Liberation/ Αυγ. 2011

Βόλε. Σόϊμπλε

Οι πλέον ακριβείς και σωστές «διαγνώσεις» για το φαλιμέντο και την ταπείνωση του 2010, κατά την γνώμη μου, είναι αυτές του σκληρού Γερμανού κ. Β.Σ. και της εφημερίδας. Είχα εξασφαλίζει 20ήμερη άδεια, μετ΄ αποδοχών, από τον Πάρι με bonus τα εισιτήρια για το δροσερό Κογκό όπου θα με φιλοξενήσει φίλος Ελληνοκογκολέζος ομογενής, και ετοιμαζόμουν για αναχώρηση. Φαίνεται όμως ότι δεν με αφήνει ο ΒΕΝΙ ν’ αγιάσω…
Παραμονές αναχώρησης μου (Σαββατοκύριακο 17-18) άνοιξα τον τύπο και… ξεράθηκα. Σύσσωμο το εφημεριδικό δυναμικό του συγκροτήματος Μαρινάκη (τ. Λαμπράκη) εξεστράτευσε θορυβωδώς και με αλαλαγμούς δημοσιεύοντας ύμνους, θυμιάματα, αίνους για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στα ΝΕΑ, ο μόνιμος λιβανιστής του ΒΕΝΙ κ. Γ. Παπαχρήστος ασχολείται με την «προσωπικότητα» αλλά και το, προς έκδοση, πόνημά του. «Εκδοχές πολέμου» το οποίο χαρακτηρίζει (sic) πόνημα, σοβαρό, παραδοτέο άμεσα προς χρήση του ιστορικού του μέλλοντος, καθώς ο κ. Ε.Β., ως γνωστόν πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις πλέον κρίσιμες καταστάσεις τις τελευταίας 10ετίας!!! Τι μας λες;
Πιο κάτω, ο ίδιος ο ΒΕΝΙ, δημοσίευσε ολοσέλιδο, βαρύγδουπο άρθρο αναφερόμενο στο βιβλίο του και σημειώνει (sic) «Όταν μετακινήθηκα από το ΥΕΘΑ στο ΥΠΟΙΚ (Ιούνιος 2011) είπα «..φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας για να πάω στον πραγματικό πόλεμο»(!!) και συμπληρώνει «Για όποιον έχει αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα, την αλήθεια και την Ιστορία, είναι αδιανόητο να παίξει το παιχνίδι του λαϊκισμού..»
Τι βαριές και συγκινητικές κουβέντες. Οποίος πατριωτισμός… Συγκλονίσθηκα όντως, κρύος ιδρώτας με περιέλουσε καλοκαιριάτικα…

Η συγκίνηση μου κορυφώθηκε όταν έμαθα ότι το περί ου ο λόγος βιβλίο, με τον πομπώδη τίτλο «Εκδοχές πολέμου» θα παρουσιασθεί στις 26 Ιουλίου, στην τούρλα του καλοκαιριού και του καύσωνα! Ουδέποτε στην εκδοτική ιστορία, ποτέ των… ποτών, δεν παρουσιάσθηκε βιβλίο Ιούλιο. Προς τι αυτή η πρεμούρα; Θα το δούμε πιο κάτω. Μήπως πρέπει να ενημερωθεί επειγόντως ο Ελληνικός Λαός για τον καινούριο Σωτήρα, όπως παρουσιάζει σ’αυτόν ο ΒΕΝΙ, πριν αποχωρήσει σε διακοπές; για να είναι ξέγνοιαστος;
 
Προς τι αυτή η βιασύνη ανάδειξης του ΒΕΝΙ, ενός εμβληματικού προσώπου της διεφθαρμένης ελίτ, ως ανθρώπου που κάνει δεκάδες «θυσίες» για τη Χώρα και που η μοίρα έστειλε στην Ελλάδα για να την σώσει; Τελευταία η δυσώδης και άπατρις ελίτ του πολιτικού κόσμου, που οργιάζει προεκλογικά, απεφάσισε όχι μόνο να διασώσει τον πανταχού αποτυχόντα τ. Υπουργό αλλά να τον αναδείξει ως μια προσωπικότητα αναγκαία για τον μέλλον της Χώρας. Να παίξει ένα σοβαρό ρόλο, αυτόν που του ετοιμάζουν, στην διαμόρφωση του πολιτικού status μετά τις εκλογές. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, ο ΒΕΝΙ πρέπει να είναι βουλευτής, αλλιώς είναι εκτός. Έχει, λοιπόν, οργανωθεί εκστρατεία, συντονιζόμενη από την Μ. Δούκισσα της Ν.Δ., ώστε ο ατυχήσας να συμπεριληφθεί στη λίστα Επικρατείας της Ν.Δ. Αλλιώς δεν διασώζεται. Πιέζεται, λοιπόν, ο κ. Κ.Μ. από αδελφή, ελίτ, τύπο να καλωσορίσει τον ΒΕΝΙ σε εκλόγιμη θέση στη λίστα επικρατείας της Ν.Δ. Ο κ. Πρωθυπουργός έχει αρκετά μειονεκτήματα αλλά δεν είναι βλαξ. Γνωρίζει, απλά, ότι η «εισβολή» ΒΕΝΙ στην Ν.Δ. σημαίνει ότι η πρωθυπουργία παίρνει τέλος. Θ’ αντέξει στην άρνηση; Θα το δούμε…



Ο Γολγοθάς ενός πατριώτη πολιτικού,

η πορεία του για την οποία καυχάται στο βιβλίο του.Ο περί ου ο λόγος πολιτικός ογκόλιθος εισήλθε στην πολιτική το 1989 εμφανισθείς ως σύμβουλος του Α. Παπανδρέου στην υπόθεση Κοσκωτά. Δεν θα εμπλακώ σε αφηγήματα για την βρώμικη αυτή ιστορία.

Επί Κυβέρνησης κ. Κ. Σημίτη λαμβάνει εξαιρετικά υπουργικά πόστα ένθα εποίησε αμφιλεγόμενο έργο, ενίοτε αρνητικό. Εκεί που μεγαλούργησε είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, ένθα άφησαν εποχή η Οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Μιλάμε για γλέντια. Ευφυής και μορφωμένος, εξάλλου, πολιτικός είχε αντιληφθεί το όργιο στους Εξοπλισμούς, την λεηλασία της Άμυνας, μύριζε παντού την βρώμα και τον υπόνομο. Το ίδιο για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ποιούσε την νήσσαν δεδομένου ότι το επέβαλε «το συνδικάτο».

Το 2004 υπήρξε, μετά του κ. Λοβέρδου το βαρύ πυροβολικό των Ακογιάννων στην Εξεταστική Επιτροπή. Χλεύαζε και ύβριζε ακόμη ανώτατους Αξιωματικούς που κατέθεταν στοιχεία. Γνώριζε όμως καλώς, είπαμε ότι είναι ευφυής, το βάθος της διαφθοράς. Μετά την «αθώωση» των σπουδαίων Υπουργών εξέδωσε ιαμβικό μανιφέστο για τον θρίαμβο της Δικαιοσύνης και την λευκότητα των πολιτικών (ΣΣ Μετά 5μηνον ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Τραγάκης ομολόγησε ότι πιέστηκαν για ν’ αθωώσουν το θρυλικό ένοχο δίδυμο. Το γνώριζε κι’ αυτό ο ΒΕΝΙ).

Το 2009 του ανατέθηκε από τον Γιωργάκη το ΥΕΘΑ. Απέτυχε πλήρως, απελπιστικά. Πρώτη πράξη να δεχθεί μετά τυμπάνων και σαλπίγγων.. Αχο Γιάννους για να τους τιμήσει για τα έργα τους στην Άμυνα. «Στέγνωσε» τις Ε.Δ. που ανταλλακτικά, πυρομαχικά αρμάτων. Σκάρωσε ένα άθλιο νόμο περί ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, κ.α. αγόρασε δύο, αγνοούμενα σήμερα Υ/Β 214 με Νόμο, για να καλύψει τα νώτα του.
Τον Ιούνιο 2011 ενώ η Χώρα βυθιζόταν στο χάος, την ανυποληψία, έχανε την εθνική της οντότητα και η οικονομία είχε πατώσει, ο φοβερός Γιωργάκης έριξε την βόμβα: Ο Βενιζέλος ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! Όλοι μείναμε ενεοί. Εκεί χρειάζεται ένας οικονομολόγος με βαριά cohones. Τι δουλειά έχει ένας Συνταγματολόγος με, ήδη, βαρύ – ιστορικό ανεπάρκειας;
Δοθήκαν οι παρακάτω ερμηνείες:Λόξα του πανανίκανου Γιωργάκη, μια από τις πολλές. Προθέσεις Γιωργάκη να εκθέσει Βενιζέλο, γνωρίζοντας ότι θ’ αποτύχει, για να τον εκδικηθεί που τον χλεύαζε κατ’ επανάληψη.
Υπόδειξη δανειστών
Ο ΒΕΝΙ σοφός και ευφυής αλλά αλαζών, όφειλε ν’ αρνηθεί «Τι λες ωρε Γιωργάκη; Ηλίθιο με περνάς που με στέλνεις στην πυρά;» Έπρεπε να πει. Ο ΒΕΝΙ όμως είναι φοβερός εγωιστής, θεωρεί εαυτόν μοναδικό και αξεπέραστο. Νόμιζε εκεί, στο ΥΠΟΙΚ, θα δοξασθεί. Την πάτησε όμως… Ευτελίσθηκε πλήρως.
Εάν, λέγω, έλεγαν σε σένα σύντροφε ή συντρόφισσα που είσαι ράπτης, δάσκαλος, ξυλοκόπος, κ.λπ., πήγαινε να διευθύνεις τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, θα πήγαινες; Θα αρνιόσουν πεισματικά. Αν όμως σε οδηγούσαν εκεί με το ζόρι θα φρόντιζες να βρεις συνεργάτες, ενημερωμένους, να σε βοηθήσουν. Κάνω λάθος; Ο ΒΕΝΙ, το πρώτο που μερίμνησε ήταν να διορίσει εκεί φιλαράκια του. Αν ρωτήσετε ένα περιπτερούχο της Πλ. Συντάγματος, ένθα το ΥΠΟΙΚ, ποια είναι η πλέον «βαριά» υπηρεσία του Υπουργείου θα σας πει, η επιτροπή ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ. Ε, λοιπόν, εκεί διόρισε ένα φιλαράκι του… Συνταγματολόγο. Τον κ. Κώστα Μποτόπουλο… Κουλουβάχατα! Ιστορική είναι μια απόφαση του ΒΕΝΙ να ορίσει άλλο Φ.Π.Α. για τις αλατισμένες μπουγάτσες και άλλο για τις γλυκές. Γέλασαν και οι χελώνες του Υμηττού.
Κουκούλωσε την λίστα Langarnd, με βάση την οποία το Δημόσιο θα εισέπραττε τεράστια ποσά, στο συρτάρι του… Ουδείς τον έλεγξε!
Μετά από μερικούς μήνες δράσης (βατράχια στιφάδο) ο ΒΕΝΙ ανακηρύσσεται ως ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ της Ευρώπης από τους FINANCIAL TIMES (Νέα 11/12/11). Ούτε ο ίδιος, ούτε ο Γιωργάκης συγκινήθηκαν για την ξεφτίλα. Ο ΒΕΝΙ ήταν πλέον γνωστός στην ΟΝΕ ως ο ενταφιαστής της λίστας L αυτός που στέρησε από τη Χώρα του δεκάδες εκατομμυρίων.! Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, για την οποία επαίρεται στον βιβλίο του, οι οποίες αποτυπώνονται στις τρεις γελοιογραφίες που ακολουθούν.





Ήταν τότε που η ελληνικότατη λέξη δωσίκωλος υιοθετήθηκε και στο

γαλλικό-αγγλικό-γερμανικό λεξιλόγιοΣταματώ εδώ και δεν θα συνεχίσω με τους θριάμβους του ΒΕΝΙ στην αλήστου μνήμης Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων, ένθα συνέβαλε στη διάλυση της Χώρας – Άμυνας. Μόνο, ευτυχώς, που ενδιαφέρονταν για την απόδοση των ΑΩ ΝΗ-90 και APACHE από την τότε ΓΔΑΕΕ.
Σταματώ εδώ γιατί παραφόρτωσα το μουλάρι. Αυτός είναι ο νεοσωτήρ ΒΕΝΙ και καλά κάνουν οι ελιτιστές που τον προωθούν. Ο Ελληνικός Λαός ξεχνάει, ξαναπιστεύει τα παχιά λόγια. Χρειαζόμαστε ΒΕΝΗΔΕΣ αφού δεν είμαστε άξιοι για κάτι καλύτερο. Έχει κανείς από σας, αδέρφια μου αλήτες γλάροι, αμφιβολία ότι ο ΒΕΝΙ είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελίτ, όπως την παρουσιάζει ο κ. Β.Σ.;
Αφιερώνω στον κ. Ε. Βενιζέλο ένα στίχο από ποίημα του Μεγάλου Καβάφη. Κι’ αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον. Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες.

Καλό Καλοκαίρι. Να αντέξουμε

Εκλογές έρχονται

Για να ζήσει η Ελλάδα τους καιρούς τους ύστατους

βρείτε τώρα ένα Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους.

Ν. Γκάτσιος

Η σειρά του Νικολάκη

Έχουμε, ιδεολογικές αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε, δηλώνει ο κ. Νίκος Παπανδρέου σε δήλωση του στα ΝΕΑ (12-6)
Αφού το «σύστημα» τακτοποίησε τον κενοκέφαλο Γιωργάκη ως σίγουρο, ισόβιο, βουλευτή, του ιδίου μη έχοντος στοιχειώδες φιλότιμο και αυτοσεβασμό, να παραιτηθεί, τώρα μεριμνά και για τον Νικολάκη.
Είναι αναπληρωτής Ευρωβουλευτής και δέεται να επιταχυνθούν οι εθνικές εκλογές ώστε να υποχρεωθεί ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης να μετακινηθεί στην Αθήνα και να καταλάβει τον θώκο. Δεν είναι δυνατόν αυτός, εγγονός, γιός, αδελφός Πρωθυπουργού να μένει εντός κρατικού κορβανά; Τον στηρίζει το «σύστημα» και η πολιτική ελίτ.
Ο Ν.Π. δηλώνει συγγραφέας αλλά στην ουσία είναι ανεπάγγελτος. Εμφανίσθηκε ξανά πρόσφατα, ως συγγραφέας, παρουσίασας το βιβλίο «Έρωτας και παρασκήνιο» αναφερόμενο στις ερωτικές περιπέτειες παππού και πατρός του. Όπως διάβασα σε περίληψη (ΝΕΑ 24/06) το θέμα αφορά, αποκλειστικά, την αγία οικογένεια και ίσως τους μύστες της Παπανδρεϊκής κουλτούρας.
Πάλι, αν διερωτάσθε γιατί πτωχεύσαμε και γιατί εξακολουθούμε να παίζουμε το ίδιο βιολί, θ’ αργήσετε να καταλάβετε. Είναι το «συνδικάτο»
Στο Παπανδρεϊκό γκρουπ προστέθηκε τελευταία ο κ. Κώστας Κατσανέβας, γιος της Σοφίας, κόρης του Ανδρέα. Well come!

Ανανέωση πολιτικών δυνάμεων, κι απάνω τούρλα

Ο Λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο! Μπορεί να ξεχωρίζει, αμέσως, τους ψεύτες, τους απατεώνες και τους τυχοδιώκτες πολιτικούς και να τους δώσει την Εξουσία

ΑρκάςΕίμαι κατά παντός είδους ρατσισμού, ιδιαίτερα του ηλικιακού γιατί, απλά, δεν με συμφέρει. Όπως είμαι κατά της οικογενειοκρατίας που είναι, κι’ αυτή, ένα είδος φρικτού ρατσισμού.
Βλέπω, όμως, αδήριτη την ανάγκη να υπάρξει μια ανανέωση του πολιτικού δυναμικού για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει, να προχωρήσει και να κινηθεί μέσα στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στον κόσμο μετά τα ραγδαία γεγονότα.
Δεν επιτρέπεται να κουμαντάρουν τις πολιτικές Άμυνας, εξωτερικών, Υγείας, έργων κ.λπ. άνθρωποι οι οποίοι έχουν βιώσει πολιτικό παρελθόν σε εποχές παρακμής, διαφθοράς, καταλήστευσης του Κράτους συμμετέχοντες ή ως “αθώοι” παρατηρητές.
Όλοι οι τομείς της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Δικαιοσύνης, χρειάζονται εξυγίανση και ανανέωση.
Βροντόσαυροι του δημοσίου βίου ή πολιτικές μούμιες, λείψανα παλιών ειδώλων θα έπρεπε να έχουν τεθεί στο περιθώριο. Να ιδιωτεύσουν. Αντ’ αυτού εμφανίζονται ως σωτήρες επωφελούμενοι διαφόρων νόμων, που οι ίδιοι σκάρωσαν, και της παντελούς έλλειψης Νεμέσεως. Θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφή.
Δεν θα παρασυρθώ να πω ότι ο Λαός έχει τον λόγο. Ο πολίτης, δυστυχώς, έχει ακόμη μνήμη κοντή, θολή και ρηχή. Εξακολουθεί να είναι λωτοφάγος, πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.
Η Άμυνα της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από τους Εξοπλισμούς αλλά και από μια δυναμική υγειά, αδιάφθορη πολιτική Ηγεσία. Είναι θέμα των Αρχηγών να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να σηκωθούν λίγο ψηλότερα.
Οι πολίτες νιώθουν πίεση και φόβο. Καταλαβαίνουν ότι είμαστε πια αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν σηκώνουν πολιτικάντηδες και ερασιτεχνικούς πειραματισμούς. Η χώρα ευρίσκεται σε κίνδυνο.
Αν ζούσε ο συμπατριώτης μου, αξέχαστος, Βαγγέλης Γιαννόπουλος θα έλεγε: Όχι άλλοι ντενεκέδες ξεγάνωτοι… Φτάνει πια.

ΚΙΝΑΛ: Νέα πρόσωπα, νέες ιδέεςΕλπίδες, ανανέωση, αλλαγή…
Όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του Προέδρου κ. Ν. Ανδρουλάκη, το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συντάσσεται από τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τ. ΥΠΟΙΚ του κ. Σημίτη.
Ο Ν.Χ. υπήρξε ο ολέθριος θησαυροφύλαξ του Κράτους που δανειζόταν μανιωδώς και εντελώς ασυνείδητα, κυρίως από Γερμανικές Τράπεζες, για να τα δίνει στους Ακογιάννους να προμηθεύονται εξοπλισμούς από Γερμανία και αλλαχού. Η μπάνκα δεν άντεξε και για μια στιγμή το χρέος ξεπέρασε κάθε όριο.
Αυτό το Σημιτικό ξεχαρβάλωμα και το ακολουθούν του κ. Κων. Καραμανλή Β’ οδήγησε τη Χώρα στο φαλιμέντο του 2010.
Τι προσδοκίες έχει ο κ. Πρόεδρος από τον κ. Χριστοδουλάκη; Να τον οδηγήσει σε νέα χρεωκοπία;

Τραγκιάδα

Μην επιχαίρετε για την ανυποληψία και διαφθορά των πολιτικών.

Ακολουθούν, από κοντά, οι δημοσιογράφοι

Φρανσουά Μιτεράν



Διαβάσαμε τελευταία πολλά ρεπορτάζ για την αμύθητη περιουσία Τράγκα. Αρκετοί γνώριζαν πολλά αλλά σιωπούσαν. Φοβόντουσαν το «απύλωτο στόμα» του θείου Γιώργη.

Η υπόθεση δίδει ανάγλυφη εικόνα της διαφθοράς και της σαπίλας των σχέσεων Κράτους – Μ.Μ.Ε. – δημοσιογράφων και μεγαλοκομπιναδόρων που εκβιάζονταν, μιας ολόκληρης εποχής.Επανήλθε το μεγάλο θέμα διαπλοκής των εργαζομένων δημοσιογράφων σε Γραφεία Τύπου Οργανισμών, ΔΕΚΟ, Γραφεία Τύπου Τραπεζών (ενίοτε διπλοθεσίτες, και τριπλοθεσίτες) και ταυτόχρονα σε εφημερίδα. Συμβιβάζεται; Όχι, βέβαια. Είναι ανήθικο, είναι ένδειξη διαφθοράς. Εν, τούτοις, αυτό το μοντέλο κυριαρχεί και σήμερα.

Το φαινόμενο Τράγκας (και δεν είναι το μοναδικό. Θυμόσαστε ένα άλλο, μακαρίτη, που γύριζε τις Ευρωπαϊκές Χώρες με γεμάτες μαύρες σακούλες με 500αρικα, για να βρει Τράπεζα να καταθέσει; Μαύρο χρήμα, μαύρης προέλευσης) άνθισε μετά την Μεταπολίτευση όταν η διαφθορά και η πώρωση είχε φθάσει στο ζενίθ της.
Δεν θα συμμετάσχω στην Τραγκιάδα παρά αντιγράφω (sic) μια μικρή παράγραφο από το ΒΗΜΑ (11 Ιουν.) ένα φοβερό ρεπορτάζ. Ασήμαντες Τραγκικές εφημερίδες με μηδαμινή κυκλοφορία, όπως η ΧΩΡΑ επετύγχαναν να λαμβάνουν από το άθλιο Κράτος τεράστια μερίδια (μέχρι 6%) της διαφημιστικής δαπάνης (είσπραξη περί τα 2 εκ. € ετησίως). Πότε συνέβαινε, κυρίως, αυτό; Επί Κυβέρνησης κορυφαίου πατριώτη Κ. Καραμανλή (2007 και στη συνέχεια) ποια μέσα χρησιμοποίησε ο Τράγκας για να τους εκβιάζει;
Συνεχίζετε να διερωτάσθε, αδέλφια μου αλήτες κοράκια, γιατί πτωχεύσαμε και γιατί μας τα χώνε ο Ερντογάν; Όλος ο θλιβερός Καραμανλικός θίασος είναι σήμερα στην Κυβέρνηση. Ελέγξτε την ψήφο σας.

Διαξιφισμοί 26 Τρίτη Ιουλίου 2022

του Κων/νου Φράγκου

4. Υπόθεση NOVARTISΜάπα το καρπούζι… Τι σας έλεγα επί μήνες; Από μια υπόθεση που βρωμάει και αφορά σε όλο τον ωραίο και αγνό πολιτικό κόσμο, που «ενοχλεί» σειρά Κυβερνήσεων και Υπουργών Υγείας δεν συμφέρει να βγουν πολλά στον αφρό.
Το άθλιο υποζύγιο, που λέγεται Έλληνας πολίτης, πλήρωσε ως χρυσούν ίαμα τα φάρμακα για την υγεία του. Ληστεύονταν εν γνώσει ιατρών, Μανδαρίνων του Υπουργείου Υγείας και «αθώων» Υπουργών που δήλωναν ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι για την αρπαχτή.
Σχόλιο των Κυβερνητικών ΝΕΩΝ (5/7): Το βούλευμα μπάζει κι’ από τους φωταγωγούς, οι μεθοδεύσεις έπληξαν και τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Είμαι περίεργος: Το πρόστιμο θα εισπραχθεί ή θα το πνίξουν;

5. Επίδομα θερμότητας το καλοκαίριΜερικά νοικοκυριά θα δουν κάποιο ποσό στο λογαριασμό τους ως επίδομα θερμότητας μεταξύ 10 Ιουλίου και 10 Αυγούστου (ΝΕΑ 06/07)

6. Μα τι λέει ο ποιητής;Συνέδριο ECONOMIST 05/07. Ο νέος Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τσούνης δηλώνει: Η Ελλάδα έχει γίνει ενεργειακός κόμβος! Ζήτω το Έθνος!

7. Βρε τι πάθαμε;

Ετέρα Κυβερνητική Εφημερίδα (Παραπολιτικά 04/7) μας πληροφορεί, εμπιστευτικά: Προ του θανάτου της αείμνηστης Φώφης καλλιεργείτο σενάριο συνεργασίας μετά τις Εκλογές, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σχηματισμού Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον φοβερό Γιωργάκη. Πάρτε ανάσα. Το σενάριο αυτό ξανά μπήκε στο φούρνο τώρα. Το καλλιεργούν Κατσιφάρας (ΚΙΝΑΛ) Μωραΐτης (ΣΥΡΙΖΑ): Γι’ αυτό φωνάζει ο Ανδρουλάκης… Μια Κυβέρνηση Συνεργασίας χωρίς Μητσοτάκη – Τσίπρα..

Καλομελέτα κι’ έρχονται…Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος επισκεπτόμενος, επίσημα τις Η.Π.Α. έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των F-35 στο ΤΕΧΑS. (LOCKHEED – MARTIN)
Όπου να’ ναι, με την επιστροφή του, θα σκάσει μύτη και η LOR προς USAF. Ακούστε με… έχω σαφείς πληροφορίες.

(ΝΕΑ 23 Ιουλίου)



Τον κ, Ν.Π. συνόδευσε στις ΗΠΑ οι έμπειροι στα αμυντικά ΓΓ/ΥΕΘΑ η Αντ. Οικονόμου. Είναι στη φωτογραφία αλλά δύσκολα θα τον διακρίνετε.

Γάτα ο Σαλονικιός δεν αρέσκεται στις φωτογραφήσεις.

Ο κ. Ντ. Πλέσσας, φυσικά, πανταχού παρών. Ακολουθεί η επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου.
Ο Α/ΓΕΑ

Ο Γολγοθάς ενός πατριώτη πολιτικούΕντελώς συμπωματικά το Σάββατο 23/07 δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ μακρά συνέντευξη του κ. Βόλ. Σόιμπλε για την εποχή δόξας Βενιλέζου και λοιπών διαπραγματευτών εθνοσωτήρων, εμπρηστών-πυροσβεστών.

Ο η ΒΕ παραδέχεται ότι τον Ιούλιο 2015 η Ελλάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού. Εκεί την είχαν φέρει οι φωστήρες! Την αποβολή της από την ΟΝΕ είχε προτείνει η πλειοψηφία των Υπουργών του Eurogroup. Ακριβώς γι’ αυτήν την εποχή ……… και καυχιέται ο BEW ότι έσωσε τη χώρα. Πρόκειται περί θράσους ή παράκρουσής; Τόσο χαϊβάνια μας θεωρεί.

Ευχαριστώ 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top