GuidePedia

0


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ να δείχνουν άγχος!

Τι αναφέρουν σήμερα:

”Τον τελευταίο μήνα, η Ελλάδα συνεχίζει να δημιουργεί μια σοβαρή στρατιωτική συσσώρευση και να επεκτείνει τις απειλές κατά της Τουρκίας. Ειδικά τα νέα στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός που αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ προστίθενται στον κατάλογο που η Ελλάδα επεκτείνει κατά της Τουρκίας κάθε μέρα που περνάει!

Το δημοσίευμα:


Τον τελευταίο μήνα, η Ελλάδα έχει σκάψει μια τάφρο 135 χιλιομέτρων κατά μήκος της γραμμής του ποταμού Έβρου, που συνορεύει με την Τουρκία. Μη ικανοποιημένη με αυτό, η Ελλάδα συνέχισε να εξοπλίζει πιο έντονα τα νησιά και σε αυτό το πλαίσιο άρχισε να αναπτύσσει σερβικής κατασκευής πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων στα νησιά. Από την άλλη, 51 από τα οχήματα που δώρισαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα τοποθετήθηκαν κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει συστήματα αντι drone στα νησιά του Αιγαίου

Άλλο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει, πως ”η επιχείρηση διεξάγεται εδώ και δύο μήνες με «υψηλό επίπεδο μυστικότητας».

Τα αμερικανικά και ελληνικά μέσα έγραψαν ότι το σύστημα αντι drone που αγοράστηκε από το Ισραήλ θα εγκατασταθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την απόφαση για την αγορά τριών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B Sea Guardian από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το διεθνές αμυντικό έντυπο The Defense Post, με έδρα τις ΗΠΑ, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πληρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για το πακέτο.

Η Ελλάδα εγκαθιστά τα αντι drone συστήματα στα νησιά του Αιγαίου, σε μυστικά και κρίσιμα σημεία. Αναφέρθηκε ότι το σύστημα είναι μια αναδιοργανωμένη έκδοση του Iron Dome, που προστατεύει τον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Στόχος είναι η εξουδετέρωση των Bayraktar και ANKA SİHA”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Το δημοσίευμα:



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top