GuidePedia

0

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το γνωστό τραγελαφικό, οι μεν φιλοκυβερνητικοί να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ως προσωπική επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού, οι δε αντικυβερνητικοί να βάλουν αδιακρίτως. Η αλήθεια φυσικά βρίσκεται στις νηφάλιες αντικειμενικές αναλύσεις, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες επί του παρόντος, θα θέλαμε να θέσουμε το εξής ερώτημα:
"Δηλαδή το ότι ο Ερντογάν κράτησε σκοπίμως ο στόμα του κλειστό -ενδυόμενος δορά προβάτου- και απέφυγε την αναφορά στα Ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο, εμείς πρέπει να το εκλάβουμε ως επιτυχία;"

Επιτυχία θα ήταν εάν η Ελλάδα η οποία δέχεται καθημερινό bulling και πολεμική ρητορική σε βάρος της, γνωστοποιούσε τα προβλήματα φέρνοντας τον νεοΣουλτάνο σε δύσκολη θέση, αντί να του επιτρέψει να φανεί για άλλη μια φορά ως "ειρηνοποιός" που στηρίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ ενώ την ίδια ώρα γίνονταν 64 παραβιάσεις στο ελληνικό FIR.

Ας μην ξεχνάμε ότι είχε ήδη προηγηθεί η τουρκική απειλή προς την Ελλάδα "να μην τολμήσει" να αναδείξει τα Ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο.

Η "στιβαρή" απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν: "Εμείς δεν πηγαίνουμε στη Μαδρίτη με το ζωνάρι λυμένο για καβγά, αλλά δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη, είμαστε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας". Ενώ πρόσθεσε "απειλητικά" ότι: "η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης, η οποία συχνά στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο. Θα συνεχίσει ωστόσο να προβάλλει σε όλα τα φόρα τις θέσεις της και να υπερασπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα".

Και το αποτέλεσμα ήταν, το "οθωμανικό σαντζάκι" όχι μόνο να υποκύψει στην τουρκική απειλή αποφεύγοντας να διεκδικήσει τα δίκαιά του... Αλλά αντιθέτως να θεωρήσει και ως "διπλωματική επιτυχία", ότι ο νεοΣουλτάνος δεν έβγαλε μιλιά για τα Ελληνοτουρκικά στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ... Συγνώμη αλλά οι μπανανίες έχουν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top