GuidePedia

0


Γράφει ο Κώστας Φράγκος

Διαξιφισμοί

ΝΙΜΤΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλώ να επέμβετε επειγόντως



Το ηθικό του Στρατεύματος, ιδιαίτερα των στελεχών, βασίζεται στην Ηγεσία. Υψηλό ηθικό είναι αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς καλούς ηγήτορες.
Στρατηγός MONDGOMERY

Τι μπορεί να ελπίζουν οι Στρατιωτικοί από μια Κυβέρνηση πολιτικάντηδων.
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ

Τα μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ είναι σαφή. Ένα φοβερά εξοπλισμένο Στράτευμα, ηττάται από τους ξυπόλυτους Βιετναμέζους γιατί ο αμερικανός μαχητής είχε απωλέσει το ηθικό του από λάθη της πολιτικής ηγεσίας.
Κατά τους πολεμικούς αναλυτές η ισχύς ενός στρατεύματος προσμετράται κατα 60% από το φρόνημα του μαχητή και κατά 40% από τα όπλα.
Τι βλέπουν τα στελέχη του Στρατού; Ότι με μια ανήκουστη και αψυχολόγητη ενέργεια του ΥΠ-ΥΓΕΙΑΣ, η οποία δρομολογείται από πολιτικά συμφέροντα, το ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου) για το οποίο καταβάλλουν μηνιαία εισφορά και ιδρύθηκε για την περίθαλψη βετεράνων και των οικογενειών τους χάνει την αυτονομία του, παραμερίζεται περιφρονητικά η επιστημονική και διοικητική αυτονομία του και διαχειρίζεται από ένα υπάλληλο του κ. Πλεύρη, ως παράρτημα του Λαϊκού!!
Για ποιο λόγο; Για προεκλογική πελατειακή εκμετάλλευση! Και όλα αυτά με αιδήμονα σιωπή του Υπουργείου Άμυνας!!
Αν αναφωνήσουν ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ, υπονομεύεται το φρόνημα των στελεχών του Στρατού, θα είναι λίγο;
Αυτό που σεβάστηκαν οι φασίστες Ναζήδες κατακτητές το ισοπέδωσαν οι ακροδεξιοί λεγεωνάριοι του Πλεύρη.
Σήμερα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς φυλάνε Θερμοπύλες.

Θέλετε ένα δείγμα σοφίας του ΒΕΝΙ;




Πάσα…επιστήμη χωριζόμενη αρετής, πανουργία φαίνεται.
Πλάτων

Ως βόμβα νετρονίου έπεσε στους μη διαβρωμένους πολιτικούς και πολίτες η απόφαση του κ Πρωθυπουργού να εντάξει στους επτά σοφούς της Ευρώπης, με έδρα τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,τον κ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως εκπρόσωπο της δύστυχης Ελλάδας.
Επιτέλους, οι δύο ολετήρες της Άμυνας Βαγγέληδες (Μεϊμαράκης, ΒΕΝΙ) θα απολαμβάνουν, ομού και μαζί, τις χλιδές της ΕΕ αμειβόμενοι για την προσφορά τους στην Ελλάδα. Εύγε Μεγάλε ανάδοχε της Αξιοκρατίας κ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εδώ, τελείωσε το σχόλιο μου και παραδίδω την γραφίδα σε μια εξαιρετική δημοσιογράφο την κ. Νινέτα Κοντράρου-Ρασσιά που δημοσίευσε το παρακάτω ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (24/10/14).

Απολαύστε το. Σας το δίνω, ακέραιο, ως έχει

Οι παλαιότεροι των ημερών θα θυμούνται τη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997 που από μια δέσμη εκδηλώσεων που οραματίστηκε η Μελίνα Μερκούρη όταν εισήγαγε το θεσμό, στήθηκε ολόκληρη φάμπρικα ολυμπιακών προδιαγραφών με εμπνευστή τον πληθωρικό (Θεσσαλονικέα) Ευάγγελος Βενιζέλο, τότε Υπουργό Πολιτισμού. Προγραμματίστηκαν 310 έργα (!) Αρχικού προϋπολογισμού 66δις δραχμών (190 εκ Ευρώ) που με υπερτιμολογήσεις και κλειστού τύπου διαγωνισμούς ανήλθαν στα 232,6 εκ. Ευρώ.

Η πόλη κέρδισε κάποιες πολιτιστικές υποδομές, αλλά το χρήμα έρρεε χωρίς ασφαλές σύστημα ελέγχου. Οι χρηματοδοτήσεις έφθασαν μέχρι το Άγιον Όρος (βοήθεια μας) και περιέλαβαν ανακαινίσεις μοναστηριών και βυζαντινών ερειπίων.Τα έργα όμως έτσι όπως δρομολογήθηκαν την τελευταία στιγμή, δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να παραδοθούν κατόπιν εορτής, πεντε-εξι χρόνια αργότερα.

Η ίδια large πολιτική εκδηλώθηκε και στο πρόγραμμα. Εκληθησαν διεθνή σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Ροστροπόβιτς, Μπρεγκοβιτς, Μπαρίσνικοφ, Πίτερ Μπρουκ και Μπόμπ Γουίλσον και οι U2 που για μια μόνο συναυλία έλαβαν 3,2 εκατ ευρώ.

Το σχέδιο ήταν φιλόδοξο. ¨Έπρεπε η Θεσσαλονίκη να κάνει εμφάνιση πρωτευουσιάνας με καπέλο και έλα την Ευρώπη και να προβληθεί ως “μητρόπολη” των Βαλκανίων με προοπτική άσκησης πολιτική και διπλωματίας μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Στην πραγματικότητα όμως μπήκε η θάλασσα στα συρτάρια του οργανισμού “Θεσσαλονίκη ’97” και διάβρωσε τα πάντα. Έτσι επτά χρόνια μετά το πέρας του έτους 1997, ο ΟΠΠΕ-Θ εξακολούθησε να πληρώνει προσωπικό, να χρωστάει σε τρίτους που διεκδικούσαν τα οφειλόμενα στα δικαστήρια, να αντιμετωπίζει περί τις 300 μηνύσεις που είχαν υποβληθεί κατά της διοίκησης με διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων “κακοδιαχείριση” και “απάτη”. Με λίγα λόγια, το 2004 που κάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχαν ακόμη στη Θεσσαλονίκη πολλά ανοικτά νιτερέσα. Το 2004, με το χορό των υπερκοστολογήσεων των Ο.Α πάλι ο ΒΕΝΙ ήταν Υπ. Πολιτισμού.

Το κακό είναι ότι η υπόθεση αυτή 17 χρόνια μετά συνεχίζει να μας απασχολεί. Ο ογκώδης φάκελος με τα πειραγμένα έχει περάσει από τα χέρια πολλών υπουργών Πολιτισμού των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν θέλησε να κάψει τα δάχτυλα του υπογράφοντας το οριστικό κλείσιμο του και την άφεση αμαρτιών που αυτό συνεπάγεται. Μαθαίνουμε πως πιέζει να το κάνει η παρούσα ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, πράγμα που ίσως σημαίνει πως θα νομιμοποιήσει υπέρβαση έργου (σύμφωνα την έκθεση ορκωτών λογιστών) της τάξεως του 209% και λειτουργικά έξοδα.

Το ρεπορτάζ τελειώνει με την παρακάτω φράση (sic) Εν τω μεταξύ ο κύριος υπάιτιος όλης αυτής της κατάστασης μπορεί σημερα να σφυράει αδιάφορα ελπίζοντας, κατα βαθος, να την βγάλει καθαρή όπως στην υπόθεση των υποβρυχίων…

Η γενική πολιτική παραλυσία και ένας Εισαγγελέας



Ο πατριωτισμός είναι η αρετή του φαύλου
Oscar WILDE

Ήταν μια ημέρα του Μαΐου 2004, μετά τις εκλογές, όταν κλήθηκα από την Εισαγγελία Αθήνας να καταθέσω σε ένα ανακριτή-εισαγγελέα σχετικά με μια καταγγελία που είχα κάνει από τις σελίδες του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τον κ. Γιάννη Μαρίνο, με τον οποίο τότε συνεργαζόμουν.
Αφορούσε την προμήθεια πυροβόλων SUZANA, κόστους 18δις δρχ, από τους Σημιτοάκηδες, εντελώς ακατάλληλων, παρά την αρνητική εισήγηση του ΓΕΣ. Ο φάκελος αυτός είχε σταλεί στην Εισαγγελεία από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Σ. Σπηλιωτόπουλο.
Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά τον έντιμο και εξαίρετο δικαστικό κ. Παν. Αθανασίου. Ήταν ευγενέστατος, προσηνής και εξαιρετικά καταρτισμένος δικαστικός.
Δεν θα προχωρήσω σε ανάλυση και λεπτομέρειες. Βοήθησα, με όλη την ψυχή μου , τον κ. Π.Α να ψάξει το “έγκλημα”(διότι περί εγκλήματος εις βάρος της Άμυνας επρόκειτο, και δεν ήταν το μοναδικό). Το. Πόρισμα-καταπέλτης όδευσε προς τον Α. Πάγο και μετά την Βουλή (Πρόεδρος η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη) προς συγκρότηση Επιτροπής.
Το πόρισμα αυτό, με επέμβαση “Θείων Δυνάμεων” και ιδιαίτερα της κλεπτομανούς συνετεχνιας εξαφανίστηκε. Δεν βρέθηκαν, είπαν αργότερα, 30 βουλευτές να κάνουν πρόταση. ΠΑΣΟΚ δράστης, ΝΔ η συγκαλύπτουσα. Ήταν μια πατριωτική επέμβαση για να μην θιγεί ο πατριωτισμός του πολιτικού κόσμου.

Διατήρησα με τον δικαστικό μια χαλαρή σχέση, γιατί κλήθηκα στο Εισαγγελία και για άλλες σχετικές υποθέσεις. Τον συνάντησα ξανά ως Εισαγγελέα οικονομικών Εγκλημάτων, κάπου στην οδό Πειραιώς .
Αργότερα πληροφορήθηκα, αδέρφια μου αλήτες συνηλίθιοι, ότι με άλλους φακέλους παράνομων πλουτισμών και αρπαχτών, έλεγχε και μια υπόθεση του “θείου Γιώργου” δηλ του μακαρίτη Τράγκα.
Τι έπραξε ο έντιμος Εισαγγελέας; Εστειλε ένα έγγραφο (4 Φεβ 2014- Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων) προς τον ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΣΔΟΕ, με εντολή διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο διακρίβωσης ενδεχόμενης διάπραξης αυταπάγγελτου δίωξης οικονομικού εγκλήματος που αφορούν τον “θείο”.
Ο κ. Π.Α φαίνεται ότι ενόχλησε. Υποθέτω. Αντικατεστάθη περί το τέλος του ’17 αλλά η αν…. Έκθεση δεν έφθασε στα χέρια του ερχόταν, αλλά δεν έφθανε. Δεν ξέρω τίποτε παραπάνω και δεν γράφω μη βρω κάνα μπελά.
Τότε, αν δεν απατώμαι, διεξαγόταν και μία άλλη έρευνα για το “πνίξιμο” της λίστας Lagarnde, στην οποία συμπεριλαμβανόταν το όνομα Τράγκα με ακόμη 250 έντιμους πολίτες φοροφυγάδες οι οποίοι ουδέν υπέστησαν. Ο κ. Βενιζέλος προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό ως εκπρόσωπος σοφός της Ελλάδας στο 7μελές κονκλάβιο σοφών της ΕΕ, προς δόξα της αξιοκρατίας.

Βουλευτές, οι φτωχούληδες του Θεού Ι


Νέοι των πολιτικών οικογενειών της Ελλάδας μετά την αποφοίτηση τους από Αμερικανοαγγλικα πανεπιστήμια. Έτοιμοι να αναλάβουν θέση στο κοινοβούλιο. Για την Ελλάδα ρε γαμωτο!

Μηδέποτε εργασθέντες» Τριακόσιοι, για να μη τους ματιάσουμε. Παρά το κραυγαλέο του αριθμού σε αναλογία με τον πληθυσμό, ουδείς Ηγέτης τολμά να διαταράξει αυτή τη φαιδρότητα. Θα θίξει τα συμφέροντα της συντεχνίας, θα περιορίσει το μέλλον των παιδιών της…
Διαβάζω ένα παλαιότερο κείμενο (Καθ. Οκτ’16) της κ. Τασουλας Καραϊσκάκη με τίτλο Το γλυκό δέλεαρ των προνομίων. Αντιγράφω (sic)

“Προ ετών, είχε δοθεί η (φιλοπεριβαλλοντική) δυνατότητα στους βουλευτές να αλλάζουν τα αυτοκίνητα τους με υβριδικά, χωρίς πλαφόν στα κυβικά. ΟΙ 160 από τους 300 τα αντικατέστησαν με υπερπολυτελείς υβριδικές Lexus GS450h ( ή Lexus LS600h ή Lexus RX450h) των 3.500 κυβικών, αξίας 72.000 ευρώ έκαστη και όχι με τα φθηνότερα μοντέλα της Toyota και της Honda των 1.350-1.600 κυβικών. Συμβατικές λιμουζίνες (Mercedes, BMW, Audi, Saab) προτίμησαν 135 βουλευτές. Μόνο πέντε επέλεξαν τα φθηνά υβριδικά των 25.000 ευρώ.”Ακούστε, ακούστε, αδέρφια μου αλήτες πουλιά, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 160 ταδόπουλοι βουλευτές, χωρίς ίχνος αντίληψης της κατάστασης της καταχρεωμένης και χρεωκοπημένης Χώρας, χωρίς καμμία συνειδησιακή ενόχληση της υπονόμευσης Άμυνας επιλέγουν, δωρεάν αυτοκίνητα Lexus, 3.500 κυβικών αξίας 72.000 ευρώ έκαστον συμβατικές λιμουζίνες, BMW, MERCEDES, προτίμησαν μόνο 135!! Την ίδια στιγμή το ΥΕΘΑ δεν διέθετε μερικά εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων που μοστράριζαν μόνο σε εορτές και πανηγύρια! Ντροπή σας ώρε ξιπασμένοι, φτού σας!

Δεν φταίνε όμως αυτοί, οι νεοπλουτήδηδες και κραγμένοι αλλά οι Ηγεσίες. Δεν βρέθηκε, μωρέ, ένας Πρωθυπουργός να δώσει τέλος σ’ αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Σε ποιο άλλο Κράτος γίνονται αυτά, μωρέ; ΠΟΥΘΕΝΑ. Ακόμη και ο σοσιαλιστής, σύντροφος Τσίπρας έκανε το παπί καίτοι είχε υποσχεθεί προεκλογικά την κατάργηση του αίσχους. Στο συνδικάτο και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ…Και οι λοιποί “αριστεροί” την νήσσα…

Βουλευτές, οι φτωχούληδες του Θεού ΙΙ
Το καλοκαίρι του 2012 η Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων έλαβε εις χείρας έκθεση του ΚΕΠ με τίτλο “Επισκόπηση στις δαπάνες του Δημοσίου”. Ένα πακέτο, αναλύσεων, εκτιμήσεων και εισηγήσεων.

Μεταξύ των άλλων, η έκθεση εμπεριείχε τις παρακάτω προτάσεις:Μείωση των μελών Υπουργικού Συμβουλίου σε 25 από 40 (που είχε η Κυβέρνηση). Που να φανταζόταν κανείς ότι σήμερα θα φθάναμε στους…58.
Κατάργηση διάθεσης αυτοκινήτων μόνο στους Βουλευτές Αθήνας – Πειραιά.
Μείωση διαφόρων ατελειών (τηλέφωνα-εισητήρια κά).
Κατάργηση αμοιβής βουλευτών για συμμετοχή στα θερινά τμήματα.
Περικοπή στο μισό επιδόματος γραφείου και κατοικίας κά, κάΗ κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων εποίησεν την νήσσαν, όπως και οι επόμενες. Φρόντισαν δε να διατηρήσουν το αφορολόγητο για το μισό της βουλευτικής αποζημίωσης! Ζήτω το Έθνος.

Βουλευτές, οι φτωχούληδες του Θεού ΙΙΙ 
( το συνδικάτο της οικογενειοκρατίας)

Ως γνωστόν οι εθνοπατέρες επιδιώκουν να τακτοποιήσουν στα επαγγελματικά τα παιδιά τους προσανατολίζοντας τα στην κατάληψη μας έδρας στην Βουλή. Να δημιουργήσουν ένα “τζάκι”. Πολλοί το έχουν κατορθώσει. Το βουλευτιλίκι είναι το πλέον προσοδοφόρο και άνετο επάγγελμα. Ενίοτε, δε, χρυσοφόρον αν επιτευχθεί και η κατάληψη υπουργικών θώκων. Αν κάνετε μια έρευνα στους 300 της Βουλής θα διαπιστώσετε ότι περί τους 50 είναι “γόνοι”. Ρίξτε άλλη μια ματιά στους υποψήφιους που, σιγά-σιγά αναδύονται. Θα βρείτε αρκετούς που δηλώνουν ότι πολιτεύονται για να συνεχίσουν την προσφορά της οικογένειας τους την Πατρίδα! Οποία υποκρισία. Αυτή, δηλαδή, η οικογενειοκρατία, ο Νεποτισμός είναι ένα άλλο παγκόσμιο ρεκόρ της θλιβερής μας χώρας το οποίο, οπωσδήποτε συμβάλλει στην αναξιοκρατία και τη διαφθορά.Αν όμως οι γονείς πολιτικοί δεν καταφέρουν να προωθήσουν το ευγενές τέκνον τους στη βουλευτική έδρα, έχοντας τέτοια λατρεία στο Ναό της Δημοκρατίας, τη Βουλή, φροντίζουν να τα διορίζουν ως υπαλλήλους της!! Δεν είναι καταπληκτικό; Κάνετε, λοιπόν μια έρευνα, αδέρφια μου αλήτες σπουργίτια στην αναρίθμητη υπαλληλία της Βουλής και θα βρείτε πληθώρα υιών, θυγατέρων ανηψιών κλπ βουλευτών. Ακόμη και βουλευτών-βαρόνων κομμάτων, λίαν εύπορων. Αν δεν κάνω λάθος ρεκόρ κατέχει ο κορυφαίος πατριώτης της ΝΔ και λάτρης της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης. Αν δε δεχτείτε περισσότερο περίεργοι και ψάξετε να δείτε τον κατάλογο, 238 που διόρισε, εν μια νυκτί, ο τότε Πρόεδρος, μακαρίτης Πετσάλνικος (επί σεμνού Γιωργάκη) θα πάθετε…σκορβούτο. Όλο το συγγενολοϊ!!

Για του λόγου του αληθές, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, των υπαλλήλων της βουλής Πρόεδρος ανεδείχθη ο κ. Σπ. Δημοσχάκης υιός του βουλευτή της ΝΔ κ. Αν. Δημοσχάκη. Μπίνγκο!

Βουλευτές, οι φτωχούληδες του Θεού ΙV και το διεθνές ρεζιλίκι

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες που αφορούν στους εθνοπατέρες και εθνομητέρες είναι γνωστές στις γειτονικές και συμμαχικές χώρες και βοηθούν τη Χώρα να ρεζιλεύεται διεθνώς και το κύρος της να βουλιάζει. Όχι χώρα του 3ου κόσμου αλλά του 4ου.
Πέραν αυτού παρουσιάζεται η ασυνείδητη σπατάλη χρημάτων για να ευημερούν οι ολίγοι ενώ οι πολίτες στενάζουν και υπάρχει αδυναμία κάλυψις των ελλειμμάτων της Άμυνας.
Υπάρχει, βέβαια, και κάτι άλλο που κάνει φίλους και εχθρούς να ξεραίνονται στα γέλια: χρεωκοπημένοι, αποτυχημένοι, απάτριδες τ. Πρωθυπουργοί να έχουν σκαρώσει Νόμο που να τους επιτρέπει να είναι αραχτοί στη Βουλή, επί 4ετίες, και να μη ξεκουμπίζονται ώστε να εξυγιανθεί η Βουλή.
Ιταλία: 60 εκ. 600 βουλευτές, Τουρκία: 80 εκ 600 βουλευτές, Ελλάδα: 10 εκ 300 βουλευτές !

Τα παιδιά μας και τα μάτια μαςΓνωρίζετε την Ισπανίδα ηθοποιό Μαρία Λεονώρα Ντολόρες ντε Βιμπέρο Καζάλας; Όχι; Καλώς, δεν χάνετε τίποτε…
Δεν γνωρίζετε τον Ισπανό πολιτικό Ευρωβουλευτή Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς; Κακώς! Είναι αυτός που προσέλαβε στο γραφείο του τον γιό του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ώστε να μην παραμείνει άνεργος και κατηφής.
Και ο βαρόνος της Ν.Δ κ. Μολυβιάτης έχει διορίσει τον γιο του στο Γραφείο της Ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη (που κάνει παρέα στον άλλο βοηθό της, γιό του τ. Βουλευτή Λ. Ζαγορίτη) και την θυγατέρα του στη Βουλή.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι η κ. Σπυράκη από βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μεταπήδησε στο Ευρωκοινοβούλιο για 2 θητείες (με παχυλές απολαβές) και επανέρχεται η υποψήφια ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Επάγγελμα: Πολιτικός. Προς δόξα της ανανέωση του πολιτικού κόσμου.

– Κάνοντας περίπατο στο διαδύκτιο έπεσα επάνω σε ένα παλιότερο δημοσίευμα του ιστότοπου in.gr με τίτλο Ποιό το μέγα σκάνδαλο που κάνουν οι Ελληνες Ευρωβουλευτές με διορισμό ημετέρων-συγγενων.

Έφριξα, όπως έχουν φρίξει και οι Ευρωβουλευτές με την Ελληνική αφιλοτιμία και ανευθυνότητα να μαζεύουν όλο το συγγενολόι τους στις Βρυξέλλες. Είμαι περίεργος για το τι κάνουν οι Αρχηγοί των κομμάτων. Δεν τους συμμαζεύουν; Δεν ντρέπονται για την εικόνα των Ελλήνων εκπροσώπων που δείχνουν το επίπεδο του πολιτικού κόσμου της δύστυχης Ελλάδας που οι πολίτες της δεν υποψιάζονται τίποτε γι΄αυτές τις βρωμοδουλειές. Αν έγραφα ονόματα θα φρίττατε.Για να σας δώσω επίσης μια εικόνα της δράσης του συνδικάτου οικογενειοκρατίας (σχεδόν κλειστό επάγγελμα όπως παλιότερα οι φουρναραίοι) σας πληροφορώ ότι η Κ (16/04) σχολιάζει ότι ο Δντης του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή ( άλλος στον Μαξίμου και άλλος στη Βουλή) είναι ο Μιχάλης Μπεκίρης, αδελφός του οποίου ο κ. Φοίβος Μπεκίρης προορίζεται ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αχαϊα. Αμφότεροι Μπεκίριδες είναι υιοί του τ. Βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Μπεκίρη.
Είδατε πως δένει το γλυκό; που να περισσέψουν λεφτά για την Υγεία και την Αμυνα. Προηγείται το συνδικάτο.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ. Π. ΛασκαρίδηΣτην Καθημερινή (11 Ιουνίου)
Τίτλος: Να θωρακίσουμε το Ανατολικό Αιγαίο.
Ο αρθογράφος γνωρίζει καλά και τη θάλασσα και το Αιγαίο και το ΠΝ … ζητά άμεση ενίσχυση του Στόλου.
Καταλήγει (sic)

Αν δεν γίνει αυτό αμέσως και επισυμβεί κάποια εθνική ντροπή ή καταστροφή, δεν θα ήθελε κανε΄ς να είναι στη θέση των υπευθύνων για αυτή την πολυετή εγκατάλειψη του στόλου μας.

Επείγει λοιπόν να κινητοποιηθεί άμεσα η ηγεσία και των Ενόπλων δυνάμεων και του υπουργείου Οικονομικών και, ιδίως, του πρωθυπουργού για να δοθεί άμεσα λύση του μακροχρόνιου αυτού προβλήματος, πριν βρεθούμε μπροστά σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις.Αγαπητέ και Σεβαστέ κ. Λασκαρίδη. Πρέπει, νομίζω, να αρχίσουμε, ΤΩΡΑ, να αναφέρουμε ονόματα αυτών που εγκαταλείψαν τον Στόλο και τις ΕΔ. Αντ΄αυτού τους στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ευρωβουλή σε θώκους της ΕΕ. Χειροκροτούνται αντί να καταγγέλονται.
Χώρα στην οποία δεν υπάρχει ΑΙΔΩ και ΝΕΜΕΣΙΣ δεν έχει πολλά χρόνια μπροστά της όταν, μάλιστα, πάνω της στέκεται ο μπαμπούλας της υπογεννητικότητας.

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΑΣΠαραμονές εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να χαλιναγωγήσει τους βουλευτές του, να τους δώσει να καταλάβουν ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και να τους προτρέψει να κοιτάνε τις δουλειές τους, ιδιαίτερα, οι Υπουργοί.
Ξεχύθηκαν όλοι (ακολουθεί βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κλπ) σε πόλεις και χωριά προς άγρα ψήφων! Και το Κράτος; Όπως πάντα, κομμάτια να γίνει. Με τους Τούρκους, δεν γίνεται τίποτε μωρέ! Ο Εντογάν απλά κραυγάζει!
Νομιμοποιούνται 500.000 αυθαίρετα (ΝΕΑ 14/6). Αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί εξακολουθούν αυτή την οικτρή μέθοδο. Παραμονές εκλογών νομιμοποιούν τ΄αυθαίρετα για να εισπράξουν ψηφαλάκια! Διαλύουν τη Χώρα; ποιος, από εδώ και πέρα θα κτίζει νόμιμα; Παν παράνομο νομιμοποιείται παραμονές εκλογών. Διαλύουν τη χώρα οι αγύρτες!
Επτακόσια πενήντα (750) χρυσά συλλεκτικά νομίσματα ονομαστικής αξίας 200 ευρώ, με θέμα “100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή” ‘έκοψε και θα πουλήσει σε συλλέκτες ο άρχων του ΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκης. Είναι καλά ο άνθρωπος; Κατεστράφη ο Ελληνισμός, κατακρεουργήθηκε ο Ελληνικός Στρατός και εμείς το γιορτάζουμε με έκδοση χρυσών νομισμάτων; Υπ΄έχει μυαλό, ώρε!
Προ καιρό προσελήφθησαν υπάλληλοι με την ειδικότητα “Συνοδός χλοοτάπητα (!!)”. Τρέχω, ταχέως, προς ψυχαναλυτή (Καθ. 19/6). Ηρεμώ λίγο, όταν σκέπτομαι ότι η Χώρα προόδευσε. Βγήκε από την αυστηρή οικονομική εποπτεία…

ΕΑΒ Δεν μας τα λέτε καλάΟ Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Ντ. Καπίρη με δηλώσεις του διαμαρτύρεται γιατί η συντήρηση-επισκευή των C-130 δίνεται σε ιδιωτική, ελληνική εταιρεία η οποία ζητάει από την ΕΑΒ να εκπαιδεύσει τεχνικούς της να κάνουν το έργο! Προσθέτει ότι η ΕΑΒ είναι η μόνη που έχει εξουσιοδότηση από την L-M γι αυτή την εργασία.
Ομολογώ, ότι πρόκειται για παράδοξο!
Αισθάνεται κανείς κλαυσίγελω απ΄αυτή την κατάσταση!
Πως όμως κατάρρευσε, κυριολεκτικά, η τεράστια αυτή εταιρεία; Συμπτωματικά; Έπαιξαν ρόλο οι συνδικαλιστές; Νομίζω ναι…
Ο εκσυγχρονισμός των C-130 έπρεπε να διαρκέσει μόνο δύο (2) χρόνια, ξεπέρασε τα εννέα (9).Η ΠΑ πλήρωσε την ΕΑΒ για αγορά ανταλλακτικών C-130 τα οποία όμως εξατμιζόταν για πληρωμές άλλων υποχρεώσεων! Μήπως δεν είναι έτσι;
Μήπως και τα άλλα προγράμματα εκσυγχρονισμού επισκευών επιθεωρήσεων που ανατέθηκαν στην ΕΑΒ (ΡΡ-3, F-16) βαίνουν, καλώς; πότε θα πετάξει ένα ΡΡ-3;
Βρισκόμαστε σήμερα στην θλιβερή θέση να είναι διαθέσιμα μόνο δύο (2) C-130 και ο ΥΕΘΑ έχει χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια τον τομέα, να αναζητά στηρίγματα σε ιδιωτικά, ισως μη εξουσιοδοτημένα; Συνεργεία ή στο Ισραήλ ή την Πορτογαλία; Τις ή ποιος φταίνε; ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Σημ. Και ενώ στο κρισιμότατο τομέα αεροπορικών μεταφορών παρουσιάζεται αυτό το δράμα το ΥΕΘΑ συζητάει τον αχρείαστο, εκσυγχρονισμό των LEO, καταβάλλοντας 2 δις ευρώ! Αυτά βλέπουν οι Ακαροερντογάνηδες και ξεραίνονται στα γέλια.

Σενάρια για υποψηφιότητες ανωτάτων ε.αΣτις προσεχείς εκλογές για το Κοινοβούλιο
Πέραν, ασφαλώς, των τ. ενστόλων που, ήδη, είναι βουλευτές.
Ακούγεται, έντονα, το όνομα του τ. Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Μιχάηλ Κωσταράκου. Επίσης του επίτιμου Α/ΓΕΣ, τ. ΥΦΕΘΑ Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή. (Αμφότεροι ΝΔ). Εκφράζονται διάφορες απόψεις και γνώμες για τον καθένα. Προσωπικά, νομίζω, ότι και οι δύο είναι άξιοι και προσοντούχοι να χρισθούν υποψήφιοι και να εκλεγούν. Αμφότεροι είναι προσωπικότητες και θα σταθούν.
Από τη άλλη πλευρά, τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι είναι σίγουρη η υποψηφιότητα (Επικράτεια) του κορυφαίου Ναυάρχου, τ. Α/ΓΕΝ, τ. ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη. Νομίζω ότι και ο Στρατηγός τ. Α/ΓΕΣ κ. Γιώργος Καμπάς είναι ικανός να διεκδικήσει έδρα.
Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ακούω τίποτε.

Κόμματα : οι μεγάλοι “μπαταχτσήδες”Αντιγράφω (sic) σχόλιο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (11 Ιουνίου)

Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τεράστια χρέη, σε σημείο που παρεμποδίζεται η λειτουργία του. Ο πρόεδρος που δημιούργησε τα χρέη (Γ. Παπανδρέου) την κοπάνησε. Άφησε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και πήγε κι έφτιαξε άλλο κόμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο γραμματείς του προέδρου που δημιούργησε τα χρέη (Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Ραγκούσης) την κοπάνησαν και αυτοί. Πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και. Κάνουν τους ανήξερους.

Ο λογαριασμός κατέληξε τελικά στον Ανδρουλάκη που δεν έχει ευθύνη ούτε για τα χρέη ούτε για εκείνους που την κοπάνησαν.

Τέτοιο κόλπο ούτε ο αείμνηστος Κορλεόνε δεν είχε σκεφτεί!

ΣΗΜ. Η καταχρεωμένη επίσης, ΝΔ, δεν αναφέρεται, καθότι ΤΟ ΒΗΜΑ αποτελεί το θωρηκτό τύπου της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζω αν χρωστάει.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top