GuidePedia

0


Διαξιφισμοί

Γράφει ο Κων/νος Φράγκος
Τα ακόρεστα και αναίσθητα τέρατα • Έχουμε ένα αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ χριστιανών. Του ιδίου δόγματος, ορθόδοξου.

• Οι πόλεμοι των θρησκειών εν καιρό ειρήνης είναι αναρίθμητοι. Ποταμοί αίματος, σφαγές, καταστροφές, εγκλήματα εν ονόματι της ιεράς Πίστεως! Όλοι υποκινηθεντες και οργανωθέντες από την απληστία, την αδηφαγία και το μισός.

• Τίποτα, μα τίποτα, δεν έπεισε τον εισβολέα Βλάντιμιρ Πούτιν, ευλαβή ορθόδοξο και επισκέπτη του Αγ. Όρους, να προσφέρει μια εβδομάδα εκεχειρίας, παύσης των εχθροπραξιών, λόγω Μ. Εβδομάδας, ώστε να διευκολύνει τους άμαχους να κινηθούν σε ασφαλείς περιοχές.

• Τίποτα δεν εγνοιασε τους άβουλους και αδιάφορους ηγέτες της Δύσης, ΝΑΤΟ, ΕΕ να εξαντλήσουνε κάθε προσπάθεια για επίτευξη αυτής της εκεχειρίας.

• Ντροπή σε όλους. Αίσχος!

• Ας θυμίσω ότι στην Ιλιάδα ο Αχιλλέας αποδέχθηκε το αίτημα του θρηνούντος πατέρα Πριάμου για εκεχειρία, προκειμένου ν΄αποσυρθεί από το πεδίο μάχης ο νεκρός του γιός Έκτορας και να ταφή με τιμές.

Για να μη μασάμε χόρτο



Η καρδιά ενός πολιτικού πρέπει να βρίσκεται μέσα το κεφάλι του
Ν. Βοναπάρτης

• Χόρτο του εφησυχασμού που μας προφέρουν αφθόνως οι Κυβερνώντες. Όχι μόνο οι παρόντες αλλά και οι προηγούμενοι.

• Κάθε επιθετική δήλωση ή απροκάλυπτη απειλή που εκτοξεύουν οι απέναντι την αντιπαρέρχονται ήρεμα και ψύχραιμα οι ημέτεροι λέγοντας ότι προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση, για να ξεχάσουν οι Τούρκοι πολίτες τα δεινά τους από τα οικονομικά θέματα. Ή υποκρίνονται ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

• Το αξιόπιστο και έγκυρο ίδρυμα FRIEDRICH EBERT έκανε μια έρευνα (2014) σε 14 χώρες (μεταξύ των οποίων Ελλας- Τουρκίας-Κύπρος) με θέμα 2022 SECURITY RADAR, η οποία εστιάζεται στις τάσεις της κοινης γνώμης για την εξωτερική πολιτική και Ασφάλεια.

• Τα προκύπτοντα στοιχεία μαρτυρούν ότι η τουρκική κοινωνία έχει εκπαιδευθεί (sic) – με το πλύσμο εγκεφάλων- σε μια αναθεωρητική προσέγγιση των δεδομένων της γεωγραφικής περιοχής στην οποία βρίσκεται. Εδραιώνεται στο υποσυνείδητο της ότι η χώρα αδικείται από το υφιστάμενο status quo, το οποίο, ορθώς, επιχειρεί ν΄ανατρέψει ο Πρόεδρος κ Ταγίπ Ερντογάν.!

• Το 56%των γειτόνων πιστεύει ότι ορισμένα εδάφη, πέραν από τα σύνορα, ανήκουν στην πραγματικότητα στην Τουρκία. Αυτό αφορά, εμμέσως πλην σαφώς, Ελλάδα-Κύπρο.

• Το 80% των Τούρκων πιστεύει ότι η Χώρα του είναι σημαντική δύναμη, παγκοσμίου βελενήκους και πρέπει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.

• Το 60% υποστηρίζει αύξηση στρ. δαπανών ώστε η χώρα, μεταξύ άλλων, να μπορέσει να διεκδικήσει τα “χαμένα” εδάφη.ΣΗΜ: 1. Η έρευνα είδε μεγάλη δημοσιότητα στην Ευρώπη(Κ21/4). 2. Παρατηρούμε με ποιο ωραίο τρόπο ο κ. Ερντογαν “προπονεί” την επιθετικότητα του Τούρκικου Λαού ;και πως οι ημέτεροι μας καθησυχάζουν; Αφερήμ…

MABI-BATAN 22 (Γαλάζια Πατρίδα)



Τα γαλάζια σου γράμματα* κάθομαι και διαβάζω και με παίρνουν τα χαράματα καθώς πίσω κοιτάζω Γ. Χατζηνάσιος – Δημ. Γαλάνη

*μηνύματα στην περίπτωση

Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα 22 των γειτόνων έγινε παραμονές του Πάσχα και παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον σε όσους την παρακολούθησαν. Ασφαλώς, νομίζω, και στους επιτελείς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ.Στα επιχειρησιακά σενάρια είχαν ενταχθεί πλήρως μη επανδρωμένες πλατφόρμες (UAV’S-DRONES) AKSUNGUR, ANKAS, BAYRACTAR TB-2. Με το πρώτο, μάλιστα, το τουρκικό ΠΝ εξετέλεσε επιτυχή βολή πυραύλου κατά στόχου-πλοίου με εγχώριας παραγωγής ρουκέτα της εταιρείας ROKETSAN (παρόμοιο με αυτού που κατασκευάζουν τα ΕΑΣ).

Συμπέρασμα 1: Τα τουρκικά UAV’S έχουν την δυνατότητα ουχί μόνο συλλογής πληροφοριών αλλά και επιτυχούς προσβολής στόχων. Οι επιτυχίες των Bayraktar ΤΒ-2 στην Ουκρανία το μαρτυρούν. Επίσης, σημειώνουμε, ότι άλλαξε η ποιότητα παρουσίας των αεροπορικών μέσων της Τουρκίας στο Αιγαίο με πολλαπλασιασμό των UAV’S.

Συμπέρασμα 2 : Η όλη αυτή εικόνα της εξοπλιστικής άσκησης, με την μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία των UAV’S προκάλεσε ανησυχία, σκεπτικισμό και προβληματισμό στους περικούντες το Στρατόπεδο Παπάγου. Όχι, σε όλους, Γιατί μερικοί ασχολούνται με αλλότρια και φαίνονται περί άλλων τυρβάζοντες.

Συμπέρασμα 3: Σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Άμυνας μας, εξαιρετικά άμεσης προτεραιότητας, είναι η ταχεία απόκτηση UAV’S ή συστήματος αντιμετώπισης των νέων αυτών πολεμικών μέσων. Το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε, ήδη, να έχει αντιμετωπισθεί προ αρκετού χρόνου. Πριν από χρόνια, συγκεκριμένα όταν οι Τούρκοι αγόραζαν από το Ισραήλ τα επιθετικά – πλήρη πυρομαχικών UAV’S HARPIES και την σχετική τεχνολογία που τους οδήγησε στα σημερινά επιτεύγματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχολεί σοβαρά το ΓΕΕΘΑ. Εξετάζονται διάφορες εκδοχές: προσπάθεια κατασκευής εγχώριου UAV (ΣΣ Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι…)- προμήθειας ξένων – Ανάπτυξης ηλεκτρονικού θόλου που θα περιορίζει την δράση των εχθρικών DRONES. Υπάρχουν προτάσεις από Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ, που προηγείται σ’αυτές τις τεχνικές, οι οποίες όμως είναι εξαιρετικά κοστόζες.Όσον αφορά την εγχώρια δραστηριότητα υπάρχουν αρκετές φιλόδοξες προτάσεις αλλά η κατάσταση της εγχώριας βιομηχανίας δεν ενθαρρύνει τις προσδοκίες.

Συμπέρασμα 4: Οφείλουμε για να είμαστε ρεαλιστές να παραδεχθούμε ότι οι Τούρκοι έχουν επιτύχει θαύματα σ’ αυτόν τον τομέα ενώ εμείς είμαστε, σχεδόν, ανύπαρκτοι και προτρέχουμε σε αγορά ανάγκης λόγω αβελτηρίας, αδιαφορίας ραστώνης των πολιτικών ηγεσιών. Φυσικά, υπάρχουν και οπορτουνιστές που σπεύδουν να προτείνουν εκσυγχρονισμό παλαιών αναποτελεσματικών (Είναι δυνατόν να βάλεις γραία 85 ετών σε ινστιτούτο καλλονής για να την κάνεις 20άρα; ).

Συμπέρασμα 5: Για την ανάπτυξη μέτρων αντιμετώπισης της νέας απειλής θα απαιτηθούν τεράστια ποσά τα οποία η Κυβέρνηση δεν διαθέτει. Πρέπει ν’αναζητηθούν άλλοι πόροι. Τελειώνω με ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος σχόλιο της Καθημερινής (19 Απρ) με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

“Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για την ενίσχυση των Ε.Δ σε UAV και συστήματα αντιμετώπισης των τουρκικών UAV, τα οποία πλέον είναι αρκούντως εξελιγμένα στα να εκτελούν επιχειρήσεις που μερί πρότινος θεωρούνταν αδύνατες, συνδέεται με προτεραιότητες που είχαν τεθεί προ αρκετών ετών τον εξοπλιστικό σχεδιασμό της Αθήνας. Προφανώς η ανάγκη για νέες κύριες μονάδες επιφάνειας και μαχητικά αεροσκάφη προηγήθηκε, αφού οι δυνατότητες των τουρκικών UAV είχαν ξεκάθαρα υποτιμηθεί.

Οι κρίσεις στον Έβρο και στην Ανατολική Μεσόγειο τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2020 κατέδειξαν την απειλή που συνιστούν τα τουρκικά UAV, κάτι που επιβεβαιώνεται με διαφόρους τρόπους και κατά τον δίμηνο πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Οι αμυνόμενοι χρησιμοποιούν τα ΤΒ-2 για μια σειρά από επιχειρήσεις, που ξεκινούν από την αντιμετώπιση των ρωσικών αρμάτων μάχης και έφθασαν έως και την συνεργεία στη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα.Και το επιδόρπιο: Η άσκηση Μ-Β22 έκλεισε με απόβαση -κατάληψη νήσου. Ο τούρκος ΥΕΘΑ κ. Ακάρ δήλωσε “η άσκηση Μ-Β22 δεν στοχεύει κανένα”. Και έτσι “έπεισε” τους συμμάχους παρατηρητές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ οι οποίοι κατάπιαν (;) το καταπατιο. Ουδόλως σχολίασαν ότι η. Νήσος προς κατάληψη δεν υπάρχει ούτε το μέτωπο του Ιράκ, Συρίας ή Κουρδιστάν παρά μόνο στο Αιγαίο.

Άσχετο Ι Χορός παραβιάσεων στο Αιγαίο και υπερπτήσεων Τουρκικών F-16 και UAV’S στα νησιά Κώ, Σάμο, ρόδο, Καστελλόριζο κα επί συνεχείς ημέρες.

Άσχετο ΙΙ (Quiz) Στην ευημερούσα και έχουσα εξασφαλίσει την άμυνα της Ελλάδας, ο Διοικητής της ΔΕΗ αύξησε, με μία υπογραφή του, τον μηναίο μισθό του (5000 ευρώ) δύο, τρεις, τέσσερεις ή έξη φορές; Νικητής ο επιλέξας την τελευταία περίπτωση 30.000 ευρώ μηνιαίως δλδ 360.000 ευρώ το χρόνο.Απλά σημειώνω ότι ο Αρχιστράτηγος, Α/ΓΕΕΘΑ που τώρα έχουνε πάρει φωτιά οι επωμίδες του λαμβάνει μηνιαίως 3000 ευρώ. ΑΦΕΡΗΜ. Ζήτω το Έθνος!

Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και άλλα παραμύθια



• Τα του εκσυγχρονισμού τ’ ακούω από το …2011. Καραμέλα που την πιπιλίζουν επι χρόνια Υπουργοί Άμυνας μη εξαιρουμένου του παρόντος.

• Διάβασα στον Τύπο (Καθ 22/04) ότι το ΥΕΘΑ παρακαλάει το Υπ. Οικονομικών, δηλ τον κ. Σταϊκούρα, να του διαθέσει 500εκ ευρώ για τις ανάγκες αυτού του εκσυγχρονισμού.

• Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας, δεν είναι ανάγκη να ψάξει το πουγκί του να βρει το χρήμα. Ας επιβάλλει, πάραυτα, πρόστιμο, τουλάχιστον, 600εκ ευρώ στην NOVARTIS, πράγμα, όπερ, έδει να πράξει προ 9μήνου τουλάχιστον, οπότε λήγει το θέμα. Γιατί ν’ αναβάλλει; Μήπως τον πιέζουν τίνες άνωθεν, άνωθεν ή πλαγίως;

• Πάσα περαιτέρου καθυστέρησης του κ. Υπουργού για την επιβολή του προστίμου θα φορτώσει ευθύνες! Σας θυμίζω, απλά, ότι η ΗΠΑ επέβαλαν στην “φιλότεχνο” εταιρεία πρόστιμο 375 εκ$ για τις παρανομίες που διέπραξε στην Ελλάδα! Και η πτωχή, αλλά έντιμος αυτή χώρα, ποιεί των νήσσαν για την οικονομική λεηλασία που υπέστη. Αχ, αυτός ο άμωμος πολιτικός κόσμος!

Καλώς τα δέχθηκαν!

• Οι γείτονες Σέρβοι, πρώην Γιουγκοσλάβοι, που έχει καεί η γούνα τους από τη Νατοϊκή επιδρομή,προ 20ετίας, λαμβάνουν μέτρα.

• Προμηθευθήκαν από την Κίνα σύγχρονους Α/Α πυραύλους εδάφους-αέρος HQ-22. Αριθμός άγνωστος. Μεταφέρθηκαν από την Κίνα με τα γιγαντιαία μεταφορικά Α/Φ Υ-20.

• Ο πρωθυπουργός της Σερβίας υποδεχόμενος τους Κινέζους…κινεζιστί, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Τ. Ερντογάν την αγορά DRONES τύπου Bayractar ΤΒ-2 προς περαιτέρω ενίσχυση των Σερβικών ΕΔ.

• Οι Σέρβοι, μη απειλόμενοι, επί του παρόντος, αξιολογούν και ιεραρχούν τις ανάγκες τους. Εδώ προβληματιζόμαστε για τον, μη αναγκαίο, εκσυγχρονισμό αρμάτων. Ουδέν, περαιτέρω, σχόλιο.

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΛΑΣ

Αγροτικές αποζημιώσεις

• Η κυβέρνηση απεφάσισε την καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες. Κάθε χρόνο, ιδιαίτερα σε παραμονές εκλογών, επαναλαμβάνεται αυτό το “έθιμο”. Περί τον Ιανουάριο εμφανίζονται τα τρακτέρ και περί τον Μάιο καταβάλλονται αποζημιώσεις.

• Τον επόμενο χρόνο διπλασιάζονται οι ζημιές.

• Όλες οι Κυβερνήσεις είναι δεμένες μ’ αυτήν την τελετουργία…Προς είσπραξη ψηφαλακίων.

Ο Πρόεδρος κ. Ν. Ανδρουλάκης

• Δηλώνει (16/4): έχουμε ζήσει τα δεινά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ζούμε τα δεινά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

• Δεν έχετε άδικο, κ. Πρόεδρε, αλλά δεν συγχωρείται στην ηλικία σας η απώλεια μνήμης. Για να μην πάω μακριά ξεχάσατε τον θρήνο της Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) του αμίμητου Γιωργάκη, το Καστελλόριζο, την πτώχευση, τη διάλυση της Άμυνας κα.

• Ξεχάσατε επίσης το δεινότερο πλήγμα της κοινωνίας από την, αλήστου μνήμης, ΚυβέρνησηςΑντωνομπένηδων. Μια ωραία σαλάτα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που βοήθησε, όσο μπορούσε με την ανικανότητα της, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

• Περαιτέρω ο κ. Πρόεδρος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ προσφέρει μια νέα εποχή πραγματική δικαιοσύνης και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Μη ξοδεύεστε σε εντυπωσιακά σχήμα λόγου κ. Πρόεδρε. Αν δεν αποτοξινώσετε και ανανεώσετε το Κόμμα στα πατήματα του παλαιοκομματισμού θα βασίζετε.

Κρετινισμός

• Τα κόμματα μπορεί να γοητεύουν οπαδούς πάσης φύσεωνς παρανοϊκούς, τρελούς, μίζερους κλπ. Τα στελέχη, όμως, πρέπει να ελέγχονται πριν καταγραφτούν στα δελτία.

•Ποιός είναι ο σύντροφος Μανιός στο ΣΥΡΙΖΑ που διαλαλεί και κραυγάζει στο συνέδριο “να μαζευτούν οι καραβανάδες και οι πολιτικοί να ρίξουν τον Ιμπραήμ (εννοεί τον Μητσοτάκη). Πρόεδρε γιατί δεν του βάλατε χέρι; Εκθέτει το κόμμα. Εκτός αν ασπάζεστε τις απόψεις του.

Να χαρώ πειθαρχία

• Ξανά, είμαι υποχρεωμένος, να αναφερθώ στον κ. Ν. Ανδρουλάκη. Εκφράζεται με τα χειρότερα λόγια για την προσωπικότητα του κ. Π. Πολάκη. Ουδεμία αντίρρηση. Την επόμενη, στη Βουλή, έγινε ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, του επιλεγόμενου “άπυλώτου στόματος”.Υπέρ ψήφισαν μόνο τρεις: Ο κ. Λοβερδος και οι κυρίες Γιαννακοπούλου και Κεφαλίδου. Οι υπόλοιποι Πασόκοι πήγαν για ψώνια στην Ερμού !

Βρε τι πάθαμ…

• Ο πολυπράγμων και πανταχού παρών Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Παϊατ αποχωρεί μετά μια μακρά θητεία. Καλοτάξιδος…

• Παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε ελληνικές προσωπικότητες. Πολύ ευγενικό εκ μέρους του αλλά έτσι επιβάλλει και το πρωτόκολλο.

• Εγώ, δεν είμαι στη λίστα του πρωτοκόλλου, ούτε του δευτερόκολλου, οπότε δεν κλήθηκα.

• Δεν κάλεσε όμως ούτε τον Γεωργάκη – Τζέφρι Καστελλοριζιώτη ούτε τον ΒΕΝΙ (σε κάθε γάμο και γιορτή, η Βασίλω πρώτη). Αμφότεροι εθλίβησαν και στεναχωρήθηκαν σφοδρά. Θα περάσει…

Πυρόσβεση, κ. Γιάννα και Εκκλησία

• Τα δεινά προβλήματα για την προστασία του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές είναι μεγαλύτερα από πέρισυ. Το θέμα ανέλυσαν, λεπτομερώς, έρευνες (ΝΕΑ 21/4, ΕτΣ 18/4).

• Παρουσιάζουν, εκτός των άλλων, προβλήματα η ενοικίαση των ρωσικών ιπτάμενων μεγαθηρίων για τους γνωστούς λόγους.

• Πάλι τα ελικόπτερα των ΕΔ που έχουν επιχειρησιακές αποστολές θα ταλαιπωρηθούν και θα υποστούν βλάβες.

• Ωστόσο, είδα, με ευχάριστη έκπληξη, την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου να διαθέτει χρήματα (από περισσεύματα των εορτών για την 200ετία) για αγορά δέκα (10) σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων και για προμήθεια επικοινωνιακού υλικού για το πυροσβεστικό σώμα. Εύγε κα Αγγελοπούλου.

• Επαναλαμβάνω (κινδυνεύοντας να πέσει κάποιος αφορισμός* επί της κεφαλής μου), γιατί δεν διαθέτει ένα μέρος από όσα θα εισπράξει από την εκποίηση 3000 στρεμμάτων στο Ξυστό, για αγορά 5-10 πυροσβεστικών Αεροπλάνων; να αυξήσει την δυνατότητα πυρόσβεσης αλλά ν΄ανακουφίσει την ταλαιπωρία των πολεμικών μέσων της ΠΑ;

* σας έχω πληροφορήσει προ μηνών, και μην το ξεχνάτε ότι ο Σεβασμιότατος Πειραιώς κατέταξε στην λίστα του αιρετικών τους Γίγαντες της Ελληνικής Δίανοησης Ελύτη και Θεοδωράκη. Η τιμή και η Δόξα της Ελλάδας.

Πρωτομαγιά 1944

• Εκτέλεση 200 μαρτύρων στην Καισαριανή.

• Εκτέλεση ακόμη 20 στην Τρίπολη.

• Εκτέλεση αμέτρητων από Τρίπολη έως Σπάρτη. Δήμιοι: οι Ναζιστές της Γερμανίας.

• Υπάρχει μια οδός, μια προτομή του Γιγάντιου Ήρωα της Καισαριανής Ναπολέοντος Σουκατζίδη; Όχι. Υπάρχουν όμως δρόμοι στην Αττική που φέρουν το όνομα του Ιωάννη Ράλλη, δοσίλογου Πρωθυπουργού της κατοχής που καταδικάστηκε σε θάνατο…Αθάνατη Ελλάδα.

Τι με λες;



• Διαβάζω στον Τύπο του Ιανουαρίου 2016 (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ότι στους ενδιαφερόμενους για την αγορά τη πτωχευσάσης ΕΛΒΟ (ΣΣ το λουκέτο έβαλε πριν ο κ. Ε. Βενιζέλος ως ΥΕΘΑ) περιλαμβάνεται και ο κ. Μήτσης (KRAUSS-MAFFEI,REINMAEYALL)

• Ο διαγωνισμός απέτυχε και η εταιρεία ετέθη υπό εκκαθάριση επί…6 χρόνια! Επαναλαμβάνω ΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Επιμένουν μερικοί κακόπιστοι ότι αυτό έγινε για να ευτελισθήήπερισσότερο και να πουληθεί ΜΠΙΡ-ΠΑΡΑ. Οπερ εγένετο.

• Ο κ. Μήτσης, αν δεν με απατά η μνήμη, υπήρξε στενός συνεργάτης του μακαρίτη Ακη και στο ΥΕΘΑ και στο ΥΠΑΝΠΣ. Σήμερα ο κ. Μήτσης κινεί, με εξαιρετικά πατριωτικό ενδιαφέρον, την ανάγκη άμεσου εκσυγχρονισμού των αρμάτων LEO και προς τούτο, φαίνεται ότι έχει πείσει το ΥΕΘΑ (;).

• Δυστυχώς, όπως πληροφορούμαι, η προσπάθεια δεν θα έχει ευτυχές τέλος και αλίμονο αν είχε .

Μια αναγκαία τυμβωρυχία



(Προς τιμήν της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ελένης Τουλουπάκη)

• 2004 Η ΝΔ υπό τον κ. Κων. Καραμανλή Β’ επεκράτησε στις εκλογές με συνθήματα κάθαρσης και ελέγχου των σκανδάλων την θλιβερής Πρωθυπουργίας Σημίτη.

• Ο νέος Πρωθυπουργός, προσωπικά, εκδηλώνει τις προθέσεις του, ανακοινώνοντας σε ένα τσιμπούσι των φίλων του στον θρυλικό Μπαϊρακτάρη (Μοναστηράκι) “Την Ελλάδα κυβερνούν 5 νταβατζήδες. Θα τους συντρίψω!” (Sic)

• Στις 5/05/04 στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή καταγγέλει (sic) “Αγοράσθηκαν ραντάρ TPQ-37 άχρηστα που τώρα βρίσκονται σε αποθήκες. Θα επέμβη ο Εισαγγελέας!”.

• Λαβών το μήνυμα ο ανήσυχος ΥΕΘΑ κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να στείλει στην Εισαγγελεία Αθηνών τον φάκελο. Την υπόθεση αναλαμβάνει μια εξαίρετη, νεαρά δικαστικός, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και ταχέως υποβάλει πόρισμα καταπέλτη και τεκμηριωμένο και δομημένο το οποίο διαβιβάζεται πάραυτα στο Άρειο Πάγο. Απ’ εκεί ταχέως (Αντιεισαγγελέας ΑΠ Ελευθέριος Βαρτσέλας) υποβάλλεται στην Βουλή.

• ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΣΤΗ ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

• Συγκροτείται μια ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με Πρόεδρο τον ανεκδιήγητο κ. Ι. Τραγάκη (σπουδαία επιλογή) με μέλη νεοδημοκράτες (ότι το …εκλεκτό) και Πασόκους (ότι το φανατικό: Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καρχιμάκης). Κατηγορούμενοι οι δύο περιβόητοι Υπουργοί Άμυνας Άκης, Γιάννος. Οι μάρτυρες απέδειξαν ταχέως το δυσώδεις σκάνδαλο, οι Πασόκι ωρυόντο ενώ οι Νεοδημοκράτες λούφαζαν. Η απόφαση εικόνιζε την αθλιότητα του συστήματος. Αθώοι οι κατηγορούμενοι, ο Τραγάκης δηλώνει ότι απεδόθη δικαιοσύνη ενώ αργότερα ομολόγησε, σε μακράν συνέντευξη του στο ΠΑΡΟΝ, ότι πιέστηκαν (από ποιόν;) να κλείσουν την υπόθεση. Βενιζέλος-Λοβέρδος εκδίδουν, από κοινού, θριαμβευτικό μανιφέστο για την αθωότητα των δύο Πασόκων Υπουργών, την αισχύνη αυτών που τους ενέπλεξαν (οι δικαστικοί και στρατιωτικοί δηλαδή) και την λευκότητα του πολιτικού κόσμου (ΣΣ Διαθέσιμο προς κάθε ενδιαφερόμενο). Ο κ. Βενιζέλος, ειδικά, επιτίθεται δριμύτατα και προκλητικά κατά του έντιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Παναγιωτάκη διότι ανέδειξε το σκάνδαλο).

• Τα επακολουθήσαντα τα γνωρίζετε.

• Ο κ. Κ. Καραμανλής, πριν αλέκτωρ λαλήσαι άλλαξε πορεία, τα κουκούλωσε όλα, απέλυσε τον Σπηλιωτόπουλο μήπως του κάνει άλλο χουνέρι και στείλει και άλλο φάκελο στον Εισαγγελέα. Προς τούτοις ονομάστηκε Νταβατζηδοκτόνος ή Σκανδαλοθάπτης.

• Σας κούρασα για να σας αποκαλύψω το σημαντικότερο τελευταίο! Ποια ήταν η νεαρά εισαγγελέας Πρωτοδικείου που συνέταξε το πόρισμα αριστούργημα; Η κα ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ! Ήταν τότε μερικές κυρίες (Ράικου, Τουλουπάκη, Παπανδρέου) και αρκετοί άρρενες συνάδελφοι τους που παρασυρθέντες από το καθήκον τους ανασκουμπώθηκαν για να ξεκαθαρίσουν την μπόχα και τη βρώμα στους εξοπλισμούς. Τους έφαγε ο ενθουσιασμός! Οι πολιτικοί δεν ξεχνούν. Βάζουν ως στόχο όποιον τους ενοχλήσει το έργο τους. Την νομή της Εξουσίας. Τα δικαστικά στελέχη που τάραξαν τα νερά γρήγορα έπεσαν στη διαφάνεια.

• Η κ Ελένη Τουλουπάκη, που έφθασε στο αξίωμα της Εισαγγελέως Εφετών/Επικεφαλής Δίωξης Διαφθοράς σήμερα ταλαιπωρείται. Διώκεται…

• Νέος ΥΕΘΑ τοποθετήθηκε ο κ. Ε. Μεϊμαράκης, οϊμέ, αλί και τρισαλί.

• Σε λίγα χρόνια μετά ο κ. Ε. Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ του Γιωργάκη, υποδέχθηκε μετά βαϊων και Κλάδων το ζεύγος Γιάννου-Ακη στο Υπουργείο για τους τιμήσει για το θεάρεστο έργο τους στην Αμυνα. Ζήτω το Έθνος.

Εκθέτουν τον κ. Πρωθυπουργό



• Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι, και για΄τι να το κρύψομεν άλλωστε , η δεξιά του Κυβερνητικού τύπου.

• Προ ημερών (24/4) γράφει (sic): Ούτε ν΄ακουει το όνομα Χατζημηνας δεν θέλει ο Πρόεδρος Μητσοτάκης. Του προκαλεί δυνασεξία. Βασική αιτία είναι οτι υπάρχουν υποψίες οτι ο έμπορος όπλων διατηρεί καλές σχέσεις με πρόσωπα που χτύπησαν κάτω από τη μέση μέχρι και τη σύζυγό του. Ο βασικότερος, όμως, λόγος συνδέεται με τη βάση ελικοπτέρων στην Καλαμάτα (την κέρδισαν οι Ισραηλινοί).

• Θα με ερωτήσετε, και καλά θα κάνετε, και τι σε νοιάζει εσένα που δεν γνωρίζεις ούτε, κατ’ όψη, τον περί ού ο λόγος; Αλλού είναι το θέμα: η καλή εφημερία αποδίδει στον Πρωθυπουργό της Χώρας προσωπικές διαφορές και αντιπάθεια με ένα κατασκευαστή πολεμικού υλικού ή έμπορο όπλων, αν θέλετε, που κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές οπτικών συστημάτων και ανάλογη εισαγωγή συναλλάγματος. Αυτές, δε τις αντιπάθειες ο πρωθυπουργός τις κοινοποιεί σε λαλίστατες δημοσιογραφικές γραφίδες!

• Ως Πρωθυπουργός ο κ. Κυρ Μητσοτάκης πρέπει να κρατάει ίσες αποστάσεις από τους ανταγωνιζόμενους προμηθευτές και να μη χρίζει μερικούς ως persona non grata και άλλους να τους αφήνει να αλωνιζουν το ΥΕΘΑ. Αν ο κ. Χ.Χ έχει ράμματα στη γούνα του να τον εντάξει σε black list και να γράψει δίπλα την αιτιολογία. Αυτή η black list επρεπε να υπάρχει για μερικούς από χρόνια ώστε να πάψουν να μπαινοβγαίνουν σήμερα στο Υπουργείο τοξικά κατάλποια ενδόξων εποχών. Στην ίδια λίστα θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και ονόματα ΥΕΘΑ που έβλαψαν τη χώρα. Θου Κύριε φυλακήν…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top