GuidePedia

0


Θα επιχειρηθεί αποπροσανατολισμός με άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και βέβαια μεγάλο άνοιγμα στο πουγκί προς πάσα κατεύθυνση και με αυτήν την κεκτημένη ταχύτητα θα οδηγηθούμε στις κάλπες προσπαθώντας να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα

Τεράστιο πλήγμα για την κυβέρνηση αποτελεί η εμμονική αντιρωσική παντιέρα του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο ελληνικός λαός έχει ταχθεί σχεδόν καθόλοκληρίαν κατά της αποστολής πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

Το ζήτημα όμως λαμβάνει δυσθεώρητες διαστάσεις μιας και η δυσφορία αυτή γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής στα δημοσκοπικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν έφτανε στην κυβέρνηση η φθορά από την διαχείριση της πανδημίας, η μέγγενη της ακρίβειας, η αδυναμία ελέγχου του κύματος ανατιμήσεων σε ρεύμα και βασικά αγαθά, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και εξωγενείς παράγοντες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα στις 13:00 έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

Μπορεί στην κυβέρνηση να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως «επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας» ωστόσο η καρδούλα τους το ξέρει! H σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργαντά θα επικεντρωθεί επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα. Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Κι επειδή η ακρίβεια και τα απόνερά της είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα από τους μαθητευόμενους μάγους του οικονομικού επιτελείου, βγαίνει μπροστά η γνωστή μέθοδος της προπαγάνδας.

Το νέο “βιολί” που πλασάρει η κυβέρνηση είναι πως για την πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας δεν φταίνε καθημερινά ζητήματα όπως οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά-άκουσον άκουσον-οι Ρωσόφιλοι!

Πως στοιχειοθετείται το επιχείρημα; Αν μη τι άλλο έχουν φαντασία εκεί στο Μαξίμου. Επειδή η μεγάλυτερη πτώση των ποσοστών είναι στην Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) διαρρέουν πως αυτή οφείλεται στην αντι-ρωσική θέση που έχει λάβει η κυβέρνηση από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. Με την δαιμονοποίηση των Ρωσόφιλων το Μαξίμου βρήκε πάλι “εχθρό”. Κι αφού αντιπολίτευση δεν υπάρχει ουσιαστικά, τα ρίχνει όλα σε αυτό το...φάντασμα!

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας πλέον κάτι τέτοιο είναι αδύνατον...

Θα επιχειρηθεί αποπροσανατολισμός με άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και βέβαια μεγάλο άνοιγμα στο πουγκί προς πάσα κατεύθυνση και με αυτήν την κεκτημένη ταχύτητα θα οδηγηθούμε στις κάλπες προσπαθώντας να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top