GuidePedia

0

Ρωσία: Πρέπει να προστατεύσω αποτελεσματικά τους Ρωσόφωνους της Ουκρανίας και αυτό θα γίνει με στρατιωτική προστασία…
Τουρκία: Πρέπει να προστατεύσω τους Τουρκοκύπριους και αυτό πρέπει να γίνει με Εισβολή και Κατοχή.

Ρωσία: Πρέπει να εφαρμοσθεί το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, γι’ αυτό θα επιβάλω Ειρηνική Επιχείρηση.
Τουρκία: Έχω επιβάλει το 1974 Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο. Κατέχω με τα Στρατεύματά μου τη μισή, αλλά την θέλω και σχεδιάζω την κατάληψη όλης της Κύπρου.

Ρωσία: Η Ουκρανία πρέπει να είναι ουδέτερη, άοπλη, αποστρατιωτικοποιημένη και καθαρό προτεκτοράτο της Μόσχας.
Τουρκία: Δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα ύπαρξη Κυπριακού Κράτους. Πρέπει να διαλυθεί και να γίνει άλλο Κράτος, το οποίο να ελέγχει πλήρως η Τουρκία.

Ρωσία: Ας προβούν σε οποιεσδήποτε κυρώσεις οι Δυτικοί. Δεν θα αλλάξουν τα επεκτατικά αναθεωρητικά μου σχέδια, τα οποία ιστορικά εκπηδούν από την πρώην Ρωσική Αυτοκρατορία.
Τουρκία: Οι Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων παραβιάστηκαν από την Ελλάδα. Πρέπει να αναθεωρηθούν. Πρέπει τα μισά νησιά του Αιγαίου τουλάχιστον να τουρκέψουν και τα υπόλοιπα να είναι αποστρατιωτικοποιημένα…

Η ίδια επεκτατική στρατηγική φιλοσοφία για διαφορετικά συμφέροντα, με την ίδια αιτιολογία και με ετσιθελικούς τρόπους υλοποίησής της. Γιατί φωνάζουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι τώρα για τον Πούτιν; Γιατί δεν φώναζαν για τον Ετζεβίτ όταν εισέβαλλε και κατακτούσε την Κύπρο; Τι έκαμε η Μόσχα; Αντέγραψε τον Ετζεβίτ. Και τι θα πράξει ο Ερντογάν αύριο; Θα αντιγράψει τον Πούτιν; Γιατί; Επειδή οι κυρώσεις που θα υποστεί -αν υποστεί- θα είναι χαϊδέματα στα τετελεσμένα που με τη δύναμη των όπλων θα επιβάλει για υλοποίηση των στόχων της.

Συμπεράσματα:
  • Αν θέλεις να αποφύγεις τον πόλεμο, πρέπει να τον προετοιμάζεις. Δηλαδή να έχεις ΠΕΙΣΤΙΚΗ αποτρεπτική δύναμη.
  • Την κρίσιμη ώρα, ουδείς Σύμμαχος ή Φίλος θα συμπολεμήσει μαζί σου για τα Ιερά και τα Όσιά σου. Πρέπει αυτοδύναμος να είσαι όταν κτυπήσουν οι καμπάνες.
  • Η Τουρκία είναι βέβαιο ότι τώρα θα επαναλάβει τη γνωστή πολιτική της, του Επιτήδειου Ουδέτερου έναντι της Ρωσίας και της Δύσης.
  • Η Τουρκία θα επισπεύσει τώρα, μετά τη ρωσική «επιτυχία», τη νέα ειρηνευτική επιχείρηση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.
  •  Μόνο η αποτρεπτική Δύναμη, μόνο η αποτρεπτική Άμυνα μπορεί να συγκρατήσει τον Τουρκικό Αυτοκρατορικό Επεκτατισμό.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top