GuidePedia

0


Η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντόγκου Πέριντσεκ, γενικός γραμματέας του τουρκικού κόμματος Vatan. Μεγάλο λάθος θεωρεί επίσης την προμήθεια drone Bayraktar στην Ουκρανία. Οι αναφορές αυτές του αριστερού πυλώνα του τουρκικού βαθέος κράτους, στηρίγματος των ισλαμοεθνικιστών του Ερντογάν, αναπαράγεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης…

«Υπάρχει μια σταθερή βάση για συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Είναι απαραίτητο η Μόσχα να αναγνωρίσει την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και η Άγκυρα πρέπει να αποδεχθεί ότι η Κριμαία είναι έδαφος της Ρωσίας», παραθέτει το Ria Novosti τα λόγια του Πέριντσεκ.

Όπως δήλωσε: «Η προμήθεια των Μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από την Τουρκία στην Ουκρανία είναι μεγάλο λάθος, το κόμμα μας το έχει επανειλημμένα δηλώσει αυτό. Αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν τελικά όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και εναντίον της ίδιας της Τουρκίας».

Ο Πέριντσεκ σημείωσε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα οδηγήσει στον «θάνατο» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Στην πραγματικότητα, η επέκταση της συμμαχίας αποτελεί απειλή για το ίδιο το ΝΑΤΟ, θα οδηγήσει στον “θάνατό” του. Υπάρχει μια τρύπα, μια άβυσσος για το ΝΑΤΟ. Οι επισκέψεις του Πούτιν στην Κίνα και την Τουρκία είναι ένα είδος “τάφου” για το ΝΑΤΟ, επομένως είναι ιστορικά σημαντικές», πιστεύει ο πολιτικός.

«Η επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα, και στη συνέχεια στην Άγκυρα, συμβολίζει τον οδικό χάρτη όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για τον κόσμο, με στόχο την ειρήνη και την αμοιβαία κατανόηση. Η επίσκεψη, κατά κάποιο τρόπο, γίνεται κατεύθυνση ενάντια στην απειλή πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αραβική Θάλασσα, τα Στενά του Ορμούζ.




Αυτό είναι ένα είδος μηνύματος ότι η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα και το Ιράν συνεργάζονται. Μόνον αυτές οι τέσσερις χώρες μπορούν να αποτρέψουν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και την Κίνα», είπε ο Πέριντσεκ.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top