Τουρκικά «μάτια» πάνω από το Αιγαίο από "ειδικό" UAV ΤΗς ΜΙΤ που «σαρώνει» τα πάντα
Χθες όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα ακόμη μη επανδρωμένο τουρκικό εναέριο όχημα υλοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Αστακίδα, διαγράφοντας μια μεγάλη καμπύλη στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.Η πτήση καταγράφηκε στις 9:17 και έγινε στα 19.000 πόδια πάνω από την Αστακίδα.
Επιπρόσθετα στις 15:18 το ίδιο μη επανδρωμένο Α/Φ UAV πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν Ν.Κανδελιούσσας στα 19.000 πόδια κάτι που επανέλαβε τόσο στις 15:44 αλλά και στις 18:27.
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις δύο ελληνικές νησίδες μόνο όπως αναφέρθηκε στο σύνολο του ελληνικού τύπου, αλλά κάτι πιθανότατα πολύ πιο επικίνδυνο, το οποίο υλοποιεί εδώ και μεγάλο διάστημα το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Ποιο είναι το ύποπτο σχέδιο της Άγκυρας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος
Οι Τούρκοι μεθοδικά και σταθερά, εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, υλοποιούν πτήσεις μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, με σκοπό την καταγραφή των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά, ( μετακινήσεις δυνάμεων, πλοίων, φρουρών κά) ενώ “χαρτογραφούν” και την ελληνική αεράμυνα.
Στεκόμαστε ειδικά στην χθεσινή υπερπτήση τουρκικού UAV ANKA στο Αιγαίο, η οποία κατέληξε άνωθεν της νησίδας Αστακίδα.
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πιθανότατα ειδικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου ANKA, το οποίο διαθέτει η ΜΙΤ, στην οποία έχουν δοθεί έξι συνολικά “μετασκευασμένα” UAV , για ειδικές αποστολές.
Το UAV ANKA-I της ΜΙΤ μπορεί να επιχειρεί σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο και είναι δορυφορικά ελεγχόμενο.
Το όχημα αυτό από αέρος μπορεί να μεταδώσει δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, υλοποιώντας συλλογή πληροφοριών και ταυτόχρονα διεξάγει αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου.
Η μέθοδο SIGINT (σηματοδοσία πληροφοριών) είναι η πληροφορία που αποκτάται από τη συλλογή και ανάλυση των σημάτων και των επικοινωνιών ενός συγκεκριμένου στόχου.
Στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ευρίσκονται σε σε ζωντανή μετάδοση, συνομιλίες, σήματα, και οτιδήποτε θα εξέρχεται από συσκευές επικοινωνιών της ελληνικής πλευράς.
Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα παρέχουν μεγάλη οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος.
Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως "intel." Οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SIGINT τόσο σε ξένη όσο και σε εγχώρια συλλογή δεδομένων.
Το Anka-I είναι εφοδιασμένο με ραντάρ επιτήρησης εδάφους συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ακριβούς προσδιορισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικού εντοπισμού, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων και πολύ-διαυλικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής εκπομπής σημάτων. Το Anka-I έχει 18 ώρες αυτονομία, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 35.000 πόδια.
To ΑΝΚΑ-Ι, συλλέγει και μεταφέρει σήματα ραντάρ και ηλεκτρονικές πληροφορίες από την ανίχνευση σημάτων από πυραυλικά συστήματα καθοδήγησης, ραδιοεπικοινωνίες και δεδομένα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την περιοχή-στόχο, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας.
Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επιχείρησης πολλές στρατιωτικές μονάδες μας στα νησιά και τον Έβρο, αποτελούν στόχους του εν λόγω μη επανδρωμένου αεροχήματος.
Οι σωρεία παραβιάσεων των τουρκικών UAV, σε συνδυασμό με το “τυχαίο” περιστατικό στην βραχονησίδα Ζουράφα, έχουν σημάνει συναγερμό στο ελληνικό γενικό επιτελείο, για τις προθέσεις των Τούρκων, οι οποίοι σήμερα μέσω του Τούρκου αντιπροέδρου Οκτάι, αμφισβητούν την επιπλέον παρουσία Ελλήνων πολιτών σε Οινούσες και Καστελόριζο.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι Τούρκοι “παίζουν” τα “βρώμικα” παιχνίδια τους από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, μέχρι την Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη.
Ίσως για αυτό και το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS "Bainbridge" (DDG 96) βρίσκεται εντός του Αιγαίου πελάγους εδώ και κάποιες ώρες.
Δημοσίευση σχολίου