GuidePedia

0


Ιωάννης Μάζης: Σε κίνδυνο η παγκόσμια η ειρήνη! Δεν πρέπει να εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα
Την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Διαφορές ιδεολογίας, φιλοσοφία διακυβέρνησης. Στην εποχή μας, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν. Η αντιπαράθεση γίνεται για να εδραιώσουν οι ΗΠΑ και οι Αγγλοσάξονες γενικότερα την ηγεμονία του. Ο κ. Μάζης υποστήριξε ότι μπαίνει σε κίνδυνο η παγκόσμια ειρήνη με τον τρόπο που πιέζουν την Ρωσία.

Όσον αφορά το non paper του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι στρέφεται εναντίον νόμου του Αμερικανικού Κράτους. Έτσι κατά τον κ. Μάζη η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να αποδείξει αν είναι αξιόπιστη, που έχει έναν νόμο του κράτους και στέλνει κείμενα αντίθετα με τον νόμο. Δεν πρέπει να εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Τέτοιες συμπεριφορές θα προκαλέσουν νέο κύμα αντιαμερικανισμού.

Ο κ. Μάζης στάθηκε στην τελευταία δήλωση του καθηγητή και πρώην υφυπουργού εξωτερικών Χρήστου Ροζάκη, πως η Ελλάδα δέχεται την οριοθέτηση αιγιαλίτιδας ζώνης στα 10 ναυτικά μίλια. “Δηλώσεις σαν αυτή του κυρίου Ροζάκη λαμβάνουν επαίνους από την Τουρκία” και αυτό πρέπει να τον προβληματίσει.

Παράλληλα ο κ.καθηγητής υποστήριξε, ότι πίσω από τον Άμος Χόκσταϊν υπάρχουν τουρκικό λόμπι.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top