GuidePedia

0


Φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναστατώνουν και πάλι σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας.

Από τις 4.30 το πρωί κυκλοφορεί στο Twitter ένα hashtag με τη λέξη “πέθανε”.

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί αντίστοιχα ότι πρόκειται για “fake news”. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν ότι “θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις σήμερα που θα σας λυπήσουν πολύ, θα σας κάνουν να κλάψετε, αλλά να σταθείτε δυνατοί”, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη.


Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της οποίας προεδρεύει ο Τούρκος Πρόεδρος αναβλήθηκε, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι στις 14.45 ο Ερντογάν ξεκινά το πρόγραμμά του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, υποδεχόμενος τον ΓΓ του Τουρκικού Συμβουλίου Μπαγντάτ Αμρεγέβ. Ακολουθούν συναντήσεις του με άλλους Πρέσβεις.

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον ίδιο τον Ερντογάν και το κόμμα του, αφού συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Υeni Akit αναφερόμενη στο θέμα, ρίχνει την ευθύνη για την φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αντιπολίτευση και τα τρολ της, όπως χαρακτηριστικά λέει.

«Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.


Το όργιο φημών για επιδείνωση της υγείας του Ερντογάν, ήρθε να ενισχύσει και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, Αϊκούτ Ερντογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για πολλά μηνύματα που λαμβάνει για την υγεία του Ερντογάν.


«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν επανέρχονται συνεχώς… Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν… Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα και να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες», αναφέρει ο Τούρκος βουλευτής.

Οι φήμες πάντως για την κακή υγεία του Ερντογάν φούντωσαν ξανά χθες όταν κυκοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρος εξαιρετικά καταβεβλημένο να περπατά μετά βίας αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Τέλος στις φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, θέλησε να βάλει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, δημοσιεύοντας στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο στο οποίο όπως αναφέρει ο Αλτούν φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν να φτάνει στην Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα. Το βίντεο συνοδεύεται από την φράση “Εμπιστεύσου τον φίλο, φοβήσου τον εχθρό…”


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top