GuidePedia

0


«Με τα “γεράκια” και τα “περιστέρια” να του έχουν γυρίσει την πλάτη, ο Ερντογάν στρατολογεί… εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή στις ΗΠΑ, σχολιάζοντας την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στην φιέστα που έστησε ο Τούρκος πρόεδρος στη Νέα Υόρκη.

Φυσικά και οι Αρμένιοι έχουν δίκιο! Μπορεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής να υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Ελπιδοφόρος, πνευματικό παιδί του κ. Βαρθολομαίου, να επιδιώκει ισορροπίες με την τουρκική κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν χρειαζόταν να “ξεπλύνει” τον Ερντογάν και το ανδρείκελό του, τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, με τους οποίους έκοψε περιχαρής την κορδέλα για τα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” στην Νέα Υόρκη.

Μάλλον περισσότερο για να κρατήσει τα προσχήματα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εδέησε να αναρτήσει και ένα tweet για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, “αμελώντας” όμως να κάνει την παραμικρή νύξη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Ήδη υπάρχει μεγάλη “μουρμούρα” στην ελληνική ομογένεια για την παρουσία του Ελπιδοφόρου σαν “γλάστρα” στη φιέστα του Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζει την παρουσία του ως απόδειξη του «θρησκευτικού πλουραλισμού» στην Τουρκία!
https://slpress.gr/
Εδώ ο Μπάιντεν τήρησε κάποια προσχήματα, φροντίζοντας να αποφύγει μία συνάντηση με τον Ερντογάν, παρά τις επίμονες προσπάθειες του τελευταίου. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει τώρα τις δικές του σκοτούρες με τις αντιδράσεις για την AUKUS, προσπαθώντας να πείσει, μάλλον ματαίως, πως «δεν επιθυμεί νέο Ψυχρό Πόλεμο»! Δεν επιθυμεί μεν, τον στήνει δε…

Πάντως, ο Ελπιδοφόρος, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, κρατώντας μάλιστα και σχετικό πλακάτ, μας ενημέρωσε πως «συνεχάρη» τον Ερντογάν. Αλήθεια, γιατί ακριβώς τον συνεχάρη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής; Είναι δυνατόν ο πνευματικός-θρησκευτικός ηγέτης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να παίζει ανοικτά το παιχνίδι εντυπώσεων του Ερντογάν, όταν Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές του έχουν γυρίσει την πλάτη, «τα γεράκια και τα περιστέρια…», όπως είπαν και οι φίλοι μας οι Αρμένιοι; Πώς άραγε το ελληνικό λόμπι θα ζητήσει από τον Μενέντεζ και τους άλλους φιλέλληνες να πιέσουν τον Λευκό Οίκο, όταν με τις πράξεις του ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μας ακυρώνει;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top