GuidePedia

0

Σιγήν ιχθύος κρατεί κυβέρνηση και ΥΠΕΘΑ για την τελευταία ακραία τουρκική πρόκληση.

Σύμφωνα με το Open και την “Καθημερινή”, τουρκική φρεγάτα έσπασε και την τελευταία ζώνη άμυνας των 6 ναυτικών μιλίων πίσω από το οποίο είχε οχυρωθεί εδώ και μήνες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα φαίνεται να πλησίασε τις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων καθιστώντας ανύπαρκτα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα.

Σημειώνεται ότι το ερευνητικό πραγματοποιεί έρευνες για τον αγωγό EastMed.

Από την πλευρά τους, στρατιωτικές πηγές, δεν επιβεβαίωναν την είσοδο της φρεγάτας της Τουρκίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσθέτουν ότι στην περιοχή πλέουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούν τις κινήσεις του ερευνητικού πλοίου, το οποίο πλέει στην περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Αυτή τη στιγμή η φρεγάτα Gemlik βρίσκεται στα 20 με 30 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της Κρήτης, ενώ το ερευνητικό πλοίο συνεχίζει κανονικά την πορεία του και συνεχίζει τη χαρτογράφηση της περιοχής.

Σκηνικό έντασης όμως στήθηκε και στον αέρα καθώς την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 26 αεροσκάφη της Τουρκίας προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν και επτά εικονικές αερομαχίες.

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, σκηνικό έντασης δημιούργησε και τις προηγούμενες μέρες η Τουρκία, καθώς αφού φρεγάτα πλησίασε το «Nautical Geo», απαίτησε να σταματήσει τις έρευνες στο πλαίσιο της χαρτογράφησης για την πορεία του αγωγού EAST MED και να αποχωρήσει από την περιοχή.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top