GuidePedia

0

Δημοσίευμα προβοκάτσια;

Ρωσικό ΜΜΕ επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρει πως οι S-400 της Άγκυρας δοκιμάστηκαν επιτυχώς εναντίον αμερικανικών F-35!

Προφανώς οι Τούρκοι δοκίμασαν τους S-400 κατά την διέλευση αμερικανικών F-35 προς την Μέση Ανατολή και το Ισραήλ όπου πριν λίγο καιρό διεξήχθη άσκηση με μαχητικά 5ης γενιάς.

Γιατί όμως οι Ρώσοι προχωρούν τώρα σε μια τέτοια αποκάλυψη επικαλούμενοι μάλιστα τουρκικές στρατιωτικές πηγές; Πρόκειται για προβοκάτσια Ρώσων ή σηματοδοτεί νέα αμερικανοτoυρκική κρίση;
“Tρεις στις τρεις καταρρίψεις F-35”

Πιο αναλυτικά, το ρωσικό δημοσίευμα του avia.pro έχει τίτλο “οι τουρκικοί S-400 εντόπισαν με επιτυχία και κατέρριψαν εικονικά τρία αμερικανικά F-35″.

“H Toυρκία ανακοίνωσε την “καταστροφή” τριών αμερικανικών F-35 από τους S-400 που αγόρασε από την Ρωσία.

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα που απέκτησε η Τουρκία εντόπισε με απόλυτη επιτυχία και κατέρριψε εικονικά τρία αμερικανικά μαχητικά stealth 5ης γενιάς F-35.

Tα F-35 πέταξαν σε απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Παρόλ αυτά αυτό δεν εμπόδισε τον εντοπισμό των stealth μαχητικών.

Αποδείχθηκε ότι οι τουρκικοί S-400 που αναπτύχθηκαν προς την Μεσόγειο εντοπίζουν επανειλημμένα τα μαχητικά F-35 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
“Στη Μεσόγειο η δοκιμή”

Το τελικό αποτέλεσμα της “σύγκρουσης” ήταν τρεις στις τρεις εικονικές καταρρίψεις, απόλυτη επιτυχία δηλαδή, για τους S-400.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως η ικανότητα των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 να εντοπίζουν ίχνη των μαχητικών F-35 ήταν πάντα θέμα συζήτησης από στρατιωτικούς ειδικούς διαφόρων χωρών.

Στο μέλλον, αν το F-35 εντοπίζεται από S-400 τότε οι στρατηγικές του ΝΑΤΟ πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να μην εκτίθενται σε επίθεση” αναφέρουν πληροφορίες τουρκικών στρατιωτικών πηγών.

“Στην πραγματικότητα, η Τουρκία επιβεβαίωσε την ικανότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων να εντοπίζουν και αμερικανικά μαχητικά το οποίο θα αναγκάσει τις ΗΠΑ στο μέλλον να εγκαταλείψουν την χρήση τους κοντά στις περιοχές ανάπτυξης των S-400” καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top