GuidePedia

0


Δάνειο μετανάστευσης από την Ιαπωνία- Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχουν παράσχει 550 εκατομμύρια δολάρια υποστήριξης στην Τουρκία για μετανάστες μέχρι τώρα

Σε μέγιστη φάμπρικα εξελίσσεται το μεταναστευτικό για την Τουρκία! Με ανοιχτές...τσέπες περιμένει το καθεεστώς του “σουλτάνου” το μπαξίσι, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως συνηθίζεται, είτε για....ασιατικά!

Από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου λοιπόν “ανατέλλει” νέα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία με αφορμή το μεταναστευτικό. Κι εμείς βαυκαλιζόμαστε με την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν χθες το απόγευμα όταν τα ταμεία του “σουλτάνου” γεμίζουν ποικιλοτρόπως.

Δάνειο μετανάστευσης δίνεται στην γειτονική μας χώρα από την Ιαπωνία, η οποία δεν δέχεται μετανάστες.

Ενώ συζητήθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πληρώσει την Τουρκία σε αντάλλαγμα για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών στην Τουρκία και τη διατήρηση των μεταναστών στην Τουρκία, σημειώθηκε μια νέα εξέλιξη.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Μότεγκι Τοσιμίτσου, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη δήλωση της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υπογράφηκαν αμοιβαία επίσημα έγγραφα από τους δύο Υπουργούς σχετικά με το δάνειο ανώτατου ορίου 45 δισεκατομμυρίων Γιεν Ιαπωνίας που θα χορηγηθεί με σκοπό την παροχή κοινωνικής υποδομής στις τοπικές κυβερνήσεις της Τουρκίας που πλήττονται από την είσοδο Σύρων μεταναστών στη χώρα ».

Το επιτόκιο του δανείου δηλώνεται ως 6 Μήνες LIBOR + 95 bp (Χαμηλότερο επιτόκιο: 0,1 %) σε γιεν Ιαπωνίας και η περίοδος πληρωμής είναι 25 χρόνια με περίοδο χάριτος 7 ετών.

Στη συνάντηση Τσαβούσογλου-Μότεγκι αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στην Ασία όπως και στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Motegi, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα την προηγούμενη μέρα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα, 550 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί στην Τουρκία σχετικά με μετανάστες μέσω της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας (JICA) και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο Ιάπωνας υπουργός είπε: “Η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες όχι μόνο από τη Συρία αλλά και από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, εκτιμάται ιδιαίτερα από την Ιαπωνία. Είναι το υψηλότερο ποσό βοήθειας εκτός των κρατών μελών του ΝΑΤΟ”, είπε.

Η Ιαπωνία επικροτεί τη φιλοξενία μεταναστών από την Άγκυρα και παρέχει υποστήριξη, αλλά η μεταναστευτική πολιτική της Ιαπωνίας προκαλεί αντιπαραθέσεις και κριτική τόσο στη χώρα όσο και σε όλο τον κόσμο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top