GuidePedia

0


Σύμφωνα με τον Τούρκο βετεράνο δημοσιογράφο Ουγκούρ Ντουντάρ τα κλεμμένα όπλα στην Τουρκία μπορούν να εξοπλίσουν 20 ταξιαρχίες των 5.000 ανδρών έκαστη! Τα κλεμμένα όπλα αποτελούν δε μέγα κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της “καλής μας γείτονος”…

“Τουλάχιστον 100.000 όπλα έχουν κλαπεί… κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εναντίον ποιου θα στρατφούν”, ανέφερε ο Ντουντάρ. Οι αριθμοί πράγματι εντυπωσιάζουν. Τα κλεμμένα όπλα στην Τουρκία ήταν 14.682 το 2014, 91.120 το 2016 και 107.628 το 2016, χρονιά του “πραξικοπήματος” παρωδία του Ερντογάν.

Ο ίδιος σημειώνει ότι, βάσει πληροφοριών από πρώην αξιωματούχο ασφαλείας, η Τουρκία αποτελεί κόμβο του λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών. Ωστόσο ο Ντουντάρ υπογραμμίζει ότι τα κλαπέντα όπλα είναι πολύν πιθανό να εξοπλίζουν παραστρατιωτικές μονάδες, επικαλούμενος και πρόσφατες αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου πρώην ανθρώπου του Ερντογάν και τώρα εχθρού του, Σεντάτ Πεκέρ.

Ο Πεκέρ αποκάλυψε ότι τα όπλα δόθηκαν, τη νύκτα του πραξικοπήματος σε πραιτοριανούς του καθεστώς Ερντογάν με συντονιστή τον υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Πεκέρ κάνει λόγο για φορτίο τυφεκίων εφόδου ΑΚ-47 που διατέθηκαν στη νεολαία του ΑΚΡ, τον Αύγουστο του 2016.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top