GuidePedia

0

20 (!) Ρωσικά Su-30SM και Su-24 κύκλωσαν φρεγάτα και διεξήγαγαν εικονικές προσβολές επί 5 ώρες!
"Mπορούσαμε να δούμε τους πιλότους
"

Βασίλης Καπούλας
Νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικά μαχητικά Su-30SM και Su-24 προχώρησαν σε διαδοχικές εικονικές προσβολές εναντίον της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Evertsen επί 5 ώρες!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κυβερνήτης της φρεγάτας HNLMS Evertsen,
George Pastoor, αποκάλυψε πως το πλοίο του δέχτηκε εικονικές προσβολές από 20(!) συνολικά ρωσικά μαχητικά μερικά εκ των οποίων πλησίασαν σε απόσταση 100 μέτρων σε 50 πόδια ύψος.
Το περιστατικό συνέβη 40-70 ν.μ. από την Κριμαία.

Η ανακοίνωση των Ολλανδών

Οι Ολλανδοί σε κατάσταση πανικού ανακοίνωσαν πως οι Ρώσοι προχώρησαν σε εκτεταμένο ηλεκτρονικό πόλεμο ενώ τα ρωσικά μαχητικά πετούσαν διαρκώς πολύ επικίνδυνα και πολύ χαμηλά περνώντας ξυστά από τη φρεγάτα ακόμη και στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Τα ρωσικά μαχητικά προκάλεσαν «μια επικίνδυνη κατάσταση» κοντά σε ένα ολλανδικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας.

Η επίθεση των ρωσικών μαχητικών ξεκίνησε στις 3:30 pm τοπική ώρα και συνεχίστηκε μέχρι τις 8:30 pm. Το επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Οι Ολλανδοί καταγγέλλουν ότι τα ρωσικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με βόμβες και αντιπλοϊκούς πυραύλους προχωρώντας σε εικονικές προσβολές.

“Mπορούσαμε να δούμε τους πιλότους”

Ο πλοίαρχος της ολλανδικής φρεγάτας HNLMS Evertsen τόνισε πως:

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τόση επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά της Μόσχας. Βρισκόμασταν στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Δεν ένοιωσα ποτέ ξανά τόσο ανασφαλής.
Τα ρωσικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 50 ποδιών και 100 μέτρα κοντά μας. Αυτό είναι ασυνήθιστα κοντά.
Μπορούσαμε να δούμε τους πιλότους. Πρόκειται για βήμα κλιμάκωσης.


Πέντε μαχητικά ήρθαν πολύ κοντά. Ταυτόχρονα ακολούθησαν εικονικές προσβολές από 12 μαχητικά από διαφορετικές κατευθύνσεις!

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε εικονικές προσβολές για ώρες επιδεικνύοντας ανεύθυνη και μη ασφαλή συμπεριφορά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έκαναν.

Η συμπεριφορά της Μόσχας αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος. Θα προχωρήσουμε σε διάβημα εναντίον της Ρωσίας”.
“Εμείς δεν στέλνουμε οπλισμένα F-16 εναντίον τους”

“Οταν ρωσικά πλοία διασχίζουν την βόρεια Θάλασσα, πράγμα το οποίο συμβαίνει πολύ συχνά, συνοδεύονται από μακριά από ολλανδικά-βελγικά ή βρετανικά πλοία.
Αλλά δεν στέλνουμε οπλισμένα F-16 να πετούν από πάνω τους για ώρες.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους Ρώσους πιλότους αλλά ήταν μάταιο.” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ολλανδικού ΥΠΑΜ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η ολλανδική φρεγάτα De Evertsen δεν συμμετέχει στην μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Sea Breeze.

Στρατιωτική άσκηση Sea Breeze

Τις τελευταίες μέρες το θερμόμετρο ανεβαίνει στη Μαύρη Θάλασσα καθώς ξεκίνησε η ετήσια στρατιωτική άσκηση Sea Breeze του ΝΑΤΟ. Η ετήσια στρατιωτική αυτή άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, με το ρωσικό ναυτικό να παρακολουθεί την κίνηση των συμμετεχόντων πλοίων.

Μάλιστα, η Ρωσία πραγματοποίησε εκπαίδευση ανίχνευσης στόχων για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των συστημάτων αεράμυνας της S-400 που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια θαλάσσια περιοχή, την περασμένη εβδομάδα, ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το βρετανικό σκάφος παραβίασε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.









πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top