GuidePedia

0

Ποιος είναι στην πραγματικότητα και ποιοι τον προστατεύουν;

"ΗΤουρκία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων με την Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.
Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης αυτών των προβλημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, μιλώντας και διαπραγματευόμενοι με τους Έλληνες γείτονές μας, είπε κατά την επίσκεψή του στο TCG Anatolian Multi-Purpose Amphibious Assault Ship.
Ωστόσο, οι Έλληνες γείτονές μας κάνουν ότι μπορούν για να σαμποτάρουν τη θετική κατάσταση με τις πράξεις και τη συζήτησή τους, πρόσθεσε.
Θα ήταν αδύνατο για τις δύο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο με αυτές τις «προκλήσεις»
, σημείωσε ο Akar.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα ως μέρος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο γειτόνων.

Θα έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες ομολόγους μας στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αν και από απόσταση. Θα εκφράσουμε για άλλη μια φορά ότι τους περιμένουμε για την τέταρτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα,'' δήλωσε ο Άκαρ σε δημοσιογράφους.

Τώρα ας προσέξουμε δύο συμβολικές κινήσεις που έχουν οι δηλώσεις Ακάρ σε σχέση με τη χώρα μας.

Η πρώτη έχει να κάνει με το μέρος από όπου έκανε τη δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΑΜ, όπου αυτό ήταν το TCG Anatolian Multi-Purpose Amphibious Assault Ship.. Κάθε άλλο παρά τυχαίο, αφού το συγκεκριμένο πλοίο ενσαρκώνει τα τουρκικά όνειρα για την υλοποίηση της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Η δεύτερη έχει να κάνει με τον χρόνο που επιλέγει να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις, όπου "τυχαία", γίνονται αμέσως μετά το πέρας της εμπόλεμης σύρραξης Ισραήλ-Παλαιστινίων, και της επιθετικότητας -πύρινης ρητορικής του Ερντογάν και της κυβέρνησής του σε βάρος του Ισραήλ.

Η Τουρκία πλέον έχοντας αποτύχει οικτρά να δημιουργήσει ένα αντιισραηλινό μέτωπο μουσουλμανικών χωρών με επικεφαλής την ίδια, επιχειρεί σταδιακή αναδίπλωση και βγάζει από το χρονοντούλαπο την διπλωματία και το διάλογο.

"Χρησιμοποιεί "μάλιστα ο Ακάρ την Ελλάδα ως στήριγμα για αυτό, επικαλούμενος τις διερευνητικές επαφές, ενώ δεν παραλείπει να κατηγορήσει την Ελλάδα για αδιαλλαξία, ενώ η "φιλειρηνική Τουρκία" επιδιώκει μέσω συζήτησης και διαλόγου να επιλύσεις τις διαφορές μαζί μας.

Ας προσέξουμε κάτι το οποίο πέρασε "στα ψιλά" όπως λέγεται στην καθομιλουμένη. Αυτό είναι η στάση του ΥΠΑΜ Ακάρ στην εμπόλεμη σύρραξη Ισραήλ-Παλαιστινίων, όπου παραδόξως ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και ο ΥΠΕΣ Σοϊλού χρησιμοποίησαν μαζί με τον Ερντογάν, αλλά και πολιτικούς της τουρκικής αντιπολίτευσης πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Ισραήλ, σε αντίθεση με τον ίδιο ο οποίος ήταν δυσανάλογα μετριοπαθής.

Έτσι ενώ οι υπόλοιποι Υπουργοί μιλούσαν μέχρι και για αποστολή στρατού για απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας όλως περιέργως σιωπούσε, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν λόγω του θεσμικού του ρόλου ως Υπουργός Άμυνας ο πρώτος μετά τον Ερντογάν που θα όφειλε να χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική σε βάρος του Ισραήλ.

Αυτά δεν τα αναφέρουμε σε καμία περίπτωση, προκειμένου να καταδείξουμε ότι ο Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του υπουργοί είχαν δίκαιο όταν με λόγια και έργα τήρησαν αυτή την απαράδεκτη αντιισραηλινή στάση. Το αντίθετο μάλιστα, είχαν παντελώς άδικο, αφού θεωρούμε ότι η σύμμαχος και φίλη χώρα του Ισραήλ έπρεπε να αμυνθεί στις τυφλές πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ κατά των Ισραηλινών πολιτών.

Αυτά τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε τον "διπλωματικό ρόλο και στάση" του Ακάρ, η οποία δεν "ταιριάζει" σε απόστρατο Στρατηγό και νυν Υπουργό Άμυνας αλλά σε Υπουργό Εξωτερικών.

Εδώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν αφού ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου μιλούσε σαν ΥΠΑΜ, ενώ ο ΥΠΑΜ Ακάρ μιλούσε σαν ΥΠΕΞ.

Τελικά ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος του Ακάρ, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι για κάποιες ώρες και ενώ είχε ειδοποιηθεί από την ΜΙΤ για το επικείμενο πραξικόπημα το 2016 και πριν αιχμαλωτιστεί από τον υπασπιστή του, είχε μείνει άπραγος και δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν;

Γιατί ο Ακάρ φρόντισε να αποστρατευθεί ο Στρατηγός των Bordo Berelli, Ακσακαζαλί, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αποτυχία του πραξικοπήματος, χάρη στις σωστές και άμεσες ενέργειες του την ημέρα του πραξικοπήματος;

Μετά το πραξικόπημα τον έκανε Διοικητή του στο 2οΣΣ στην Ανατολική Θράκη και στη συνέχεια τον αποστράτευσε, αφού φυσικά αρχικά τον απομάκρυνε από την Άγκυρα και τον φυσικό του χώρο που ήταν η Διοίκηση των Bordo Bereli. Η θέση του Υπαρχηγού Τ/ ΓΕΕΘΑ που χειρίζεται τις καλυμμένες επιχειρήσεις γιατί δεν άνοιξε από τον Ακάρ για τον εν λόγω Τούρκο Στρατηγό;

Τέλος, γιατί ο ΥΠΕΣ Σοϊλού τον κατηγόρησε για την επιχείρηση φιάσκο στη Γκάρα με αποτέλεσμα τον θάνατο 13 Τούρκων αιχμαλώτων από το PKK, αλλά και την δύσκολη θέση στην οποία περιέπεσε ο Ερντογάν;

Τελικά, ποιος στην πραγματικότητα είναι ο Ακάρ και ποιοι τον προστατεύουν;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top