GuidePedia

0



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών δεν άκουσαν τις τελευταίες δηλώσεις του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ως γνωστό τούτος ο γενικός γραμματέας, ο Αντόνιο Γκουτέρες, εξελίσσεται στον μεγαλύτερο φίλο της κατοχικής δύναμης.

Θαρρώ, όμως, ότι ούτε στη Λευκωσία ελήφθη το μήνυμα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος δεν κρύβει τα λόγια του. Δεν κρύβει και τα διχοτομικά σχέδιά του.

Μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, ήρθε το δημοσίευμα του καλού συναδέλφου Κώστα Βενιζέλου στον Φιλελεύθερο, ο οποίος αποκάλυψε ότι η κατοχική Τουρκία θα μετατρέψει τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου σε στρατιωτική βάση.

Τι θα ακολουθήσει; Μπορεί και η «ένωση» με την Τουρκία, αν και αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τον Ερντογάν είναι η ιδιοκτησία του κατεχόμενου βορρά και ο έλεγχος της ελεύθερης Κύπρου. Και θα το πετύχει εάν οι ηγεσίες στο νησί και στην Ελλάδα αποδεχθούν τις λύσεις που κυοφορούνται και οι οποίες θα επιβληθούν στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη μέσω των διαπραγματεύσεων, που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Και ας μην έχουμε αμφιβολία ότι λόγω των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου δεν θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Θα ξαναρχίσουν και ας ο Ερντογάν δημοσιοποίησε τους στόχους του: ότι σ’ αυτές θα συζητούν τα δύο …κράτη. Εννοεί μεταξύ της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας και του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Υπό κανονικές συνθήκες και αν ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου είχε έστω και μία ελάχιστη σοβαρότητα, θα συμφωνούσαν όλοι μαζί να αρνηθούν κάθε συμμετοχή στη νέα Πενταμερή Διάσκεψη ή στις διαπραγματεύσεις εάν η Άγκυρα δεν σεβόταν το πλαίσιο που έθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά, επειδή οι αρκετοί εξ αυτών είναι «δεμένοι» λόγω της διαφθοράς, θα διαγκωνιστούν ποιος θα εμφανιστεί πρώτος στη Γενεύη. Όταν οι πολιτικοί εκβιάζονται, αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Δυστυχώς το θύμα είναι η Κύπρος. Όλοι αυτοί θα παρουσιάσουν τη λύση-διάλυση ως μίας μεγάλη επιτυχία.

Εάν οι Τούρκοι δεν ήταν μπουνταλάδες, θα ξεχνούσαν τα δύο κράτη, θα δεχόντουσαν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που καλύπτει όλες, μα όλες, τις «ανησυχίες» τους, και θα άλωναν την Κύπρο με την υπογραφή των Ελληνοκυπρίων πολιτικών.

Αλλά, η Άγκυρα αποφάσισε να τα πάρει όλα, με άλλο τρόπο. Πιστεύει ότι τη διχοτομική λύση των δύο κρατών, θα τη δεχθούν πιο εύκολα οι πολιτικοί του νησιού. Ότι και να λέει ο απαράδεκτος Αβέρωφ Νεοφύτου του δεξιού ΔΗΣΥ και ο εξίσου απαράδεκτος Άντρος Κυπριανού του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ, που χάρισαν την πολιτική ισότητα στην Τουρκία, βαθιά μέσα τους δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για μία λύση του Κυπριακού βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο.

Μου λένε πως αυτό που τους νοιάζει περισσότερο και πάνω απ’ όλα, είναι να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση για να μην χαλάσει το πάρτι.
Ως γνωστό, η διαφθορά είναι «δικομματικό παιγνίδι». Όλοι την βρίζουν και όλοι την αγαπάνε. Ακόμα και μετά τις θυελλώδεις αποκαλύψεις του αλ Τζαζίρα, η διαφθορά στην Κύπρο ζει και βασιλεύει. Ένας πρόεδρος της Βουλής και ένας βουλευτής του ΑΚΕΛ πιάστηκαν “επ’ αυτοφώρω”…

Μία χούφτα μελών του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος ελέγχει το κράτος και μοιράζει το παιγνίδι. Και όποιοι διαφωνούν ή πολεμούν τη διαφθορά, είναι οι εχθροί. Οι διεφθαρμένοι είναι και επικίνδυνοι. Φοβάμαι πως στην Κύπρο το σύστημα των διεφθαρμένων έχει ήδη στοχεύσει συγκεκριμένους ανθρώπους που το πολεμούν.

Ελπίζω να μην φτάσουμε και σ’ αυτό που σκέφτεται ο καθένας. Ως γνωστό, η ζωή των ανθρώπων στις διεφθαρμένες χώρες «τιμάται» σε μερικές χιλιάδες ευρώ…

Η έκταση της διαφθοράς μας ανησυχεί πολύ περισσότερο επειδή παραμένει ανοικτή η πληγή της κατοχής. Θα το επαναλάβω: Λόγω της διαφθοράς, συγκεκριμένοι πολιτικοί της Κύπρου βρίσκονται κάτω από καταπιεστικό εκβιασμό. Θα αποδεχθούν φιλοτουρκική λύση επειδή ειδικά οι Βρετανοί τους παρακολουθούν και τους έχουν «πιασμένους» από παντού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, λοιπόν, μίλησε και είπε και αποφάσισε: ότι στη νέα Πενταμερή ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ, θα συνομιλούν ως ηγέτες δύο κρατών. Ο Κύπριος πρόεδρος κάτι ψέλλισε… Τα ίδια έλεγε και πριν την προηγούμενη Πενταμερή. Και εκβιαζόμενος από το γνωστό δίδυμο του Αβέρωφ (ΔΗΣΥ) και του Άντρου (ΑΚΕΛ), έβαλε την ουρά στα σκέλια και πήγε τρέχοντας στη Γενεύη.

Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου είναι και διεφθαρμένος και επικίνδυνος. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να μην συναινέσει σε αυτό το εθνικό έγκλημα εναντίον της Κύπρου… Εάν δεν απαντηθούν στην πράξη οι αισχρές δηλώσεις του Ερντογάν, η Αθήνα θα καταστεί έρμπαιο των διεφθαρμένων πολιτικών του νησιού.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top