GuidePedia

0


Ένας από τους αρχιτέκτονες του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ο υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτσί προτείνει την υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστινίων, κατά το υπόδειγμα του τουρκολιβυκού μνημονίου. “Μια τέτοια συμφωνία θα ενίσχυε την διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης και κατά συνέπεια την διεθνή στήριξή της “, ανέφερε.

Ο ίδιος παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει την προτεινόμενη ΑΟΖ Τουρκίας-Παλαιστίνης. “Μπορεί να γίνει αυτό που έγινε και στη Λιβύη. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να εμποδίσουν την συμφωνία. Αν η Παλαιστίνη γίνει μέλος του Eastern Mediterranean Gas Forum (East-Med), μπορεί επίσης να υπογράψει συμφωνία μαζί μας. Η συμμετοχή της Παλαιστίνης στο East-Med δείχνει ότι είναι μια διεθνής οντότητα με τα δικά της δικαιώματα που κατέχει τμήμα της μεσογειακής ακτής.

“Μια τέτοια συμφωνία θα αλλάξει το αντιτουρκικό παιχνίδι του East-Med΄υπέρ της Τουρκίας, θα είναι μια κίνηση Ματ για την Τουρκία. Αν η συμφωνία συναφθεί οι Παλαιστίνιοι θα έχουν μερίδιο στο φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και η Τουρκία θα καταστρέψει το παιχνίδι Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων. Το Ισραήλ δεν θα αντιδράσει τόσο δυναμικά σε μια τέτοια περίπτωση.

“Αν και η Παλαιστίνη δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος από τον ΟΗΕ δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει το προηγούμενο της Ταϊβάν. Το σημαντικό είναι να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία. Υπάρχει το παράδειγμα της Λιβύης”, κατέληξε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top