GuidePedia

0




Ευθεία επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως η χώρας μας αποτελεί καταφύγιο τρομοκρατών, οι οποίοι οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας μέσα από τα κέντρα φιλοξενίας. «Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!», καταλήγει η ανάρτηση του Φ. Αλτούν

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του ο Φ. Αλτούν αναφέρει πως «η Ελλάδα δίνει καταφύγιο σε τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του PKK» και συνεχίζει παραθέτοντας ένα βίντεο όπου μεταξύ άλλων η Ελλάδα κατηγορείται για υπόθαλψη τρομοκρατών και οργάνωση επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας μέσα από τα προσφυγικά camp που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Το βίντεο επικεντρώνεται, στη συνέχεια, στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη δεκαετία του ’90 ο ρόλος της χώρας ήταν κρίσιμος στη στήριξη του ΡΚΚ και στον τότε ηγέτη της Abdullah Ocalan να αποφύγει τις τουρκικές αρχές. Επιπλέον, καταγράφεται ότι, μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος ομολόγησε ότι η Ελλάδα παρείχε όπλα επί σειρά ετών και εκπαίδευση στη δομή του Λαυρίου, ενώ υποστηρίζεται ότι αυτή η εν λόγω δομή εξακολουθεί να αποτελεί ‘καταφύγιο’ για το ΡΚΚ.

Τονίζεται, ακόμα, ότι η Ελλάδα «στηρίζει ανοικτά» την FETO, πολλά μέλη της οποίας κατέφυγαν στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και ‘κυκλοφορούν ελεύθερα’ στους δρόμους της παρά τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της ευχαρίστησε τη χώρα που προστάτευσε τα μέλη του από τη δικαιοσύνη, αποκαλώντας την Ελλάδα ‘αδελφή-χώρα’.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι αυτές οι «παραβάσεις» αντιβαίνουν στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καλεί την Ελλάδα να αναλάβει δράση εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ και της FETO, όπως και του DHKP-C στη χώρα και να στηρίξει την Άγκυρα στον αγώνα της εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Προσπάθεια σπίλωσης της χώρας

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και απόπειρα σπίλωσης της εικόνας της χώρας, αναρωτώμενο, μάλιστα αναφορικά με την επιλογή του χρόνου εμφάνισης αυτών των ισχυρισμών.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, για την οποία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι θα πραγματοποιηθεί αν το επιτρέψει η τουρκική συμπεριφορά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top