GuidePedia

0


Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου
Πριν 5 χρόνια, στις 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09.24 (τοπική) μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-24M που επιχειρούσε δράση κατά Σύριων – Τουρκμένων ανταρτών στη βόρεια Συρία.Η κατάρριψη συνέβη εντός του εναέριου χώρου της Συρίας και σε απόσταση 1 χλμ νότια των Δ-ΒΔ. τουρκο-συριακών συνόρων με την αιτιολογία ότι το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει προηγουμένως τον εναέριο χώρο της Τουρκίας επί δεκαεπτά δευτερόλεπτα ( 17″).

Οι δύο Ρώσοι πιλότοι αν και εκτινάχθηκαν επιτυχώς, τελικά διεσώθη μόνο ο συγκυβερνήτης ενώ ο κυβερνήτης, φονεύθηκε στον αέρα, από τα πυρά των ανταρτών, όταν έπεφτε με το αλεξίπτωτο; το δε σώμα του σκυλεύθηκε . Το αεροσκάφος έπεσε στο συριακό έδαφος, 4 χλμ. νότια των συνόρων. Από την ομάδα εντοπισμού και διάσωσης των παραπάνω σκοτώθηκε ακόμα ένας Ρώσος πεζοναύτης.

Έκτοτε περιμένουμε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για το συμβάν , τη Συρία , τη Λιβύη, το σύμφωνο Άγκυρας – Τρίπολης, τις παραβιάσεις σε Κυπριακή και Ελληνική υφαλοκρηπίδα / ΑΟΖ , τα γεγονότα στα σύνορα ( Θράκη ) τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας , την αγορά των S400 , την παρέμβαση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου επιβραβευτηκε και ως εγγυήτρια δύναμη προστασίας της εκεχειρίας μαζί με τους Ρώσους που 5 χρόνια πριν τους είχε καταρρίψει αεροπλάνο . Ή κάτι δεν καταλαβαίνω ή κάτι κάνουμε όλοι λάθος αναφορικά με την Τουρκία .

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top