GuidePedia

0

του ΠΟΛ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ένας αρμένιος δημοσιογράφος, γνωστός ως ένας από τους πρώτους που τόνισε ότι η Τουρκία στρατολόγησε Σύριους μισθοφόρους για να πολεμήσει ενάντια στις αρμενικές δυνάμεις στο Artsakh, ανέφερε τώρα ότι η Τουρκία στρατολογεί περισσότερους μισθοφόρους για να σταλεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο Abraham Kasparian, ένας αρμένιος δημοσιογράφος από τη Συρία, αποκάλυψε μέσω διαρροών συνομιλιών μεταξύ τρομοκρατών με έδρα το Idlib ότι η Τουρκία στρατολογεί τώρα Σύριους μισθοφόρους για να σταλούν στα ελληνικά σύνορα.

Ο δημοσιογράφος του ArmNews στο καθημερινό του ενημερωτικό δελτίο την Τετάρτη είπε ότι εξαπλώνεται μεταξύ Σύριων μαχητών στο Ιντλίμπ ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι «εξαιρετικά δυνατός» και ότι υπάρχουν χιλιάδες Σύριοι μισθοφόροι έτοιμοι να αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα.

Ο Kasparian λέει ότι καθώς η Τουρκία φιλοξενεί χιλιάδες Σύριους μαχητές, η Άγκυρα σχεδιάζει μια άλλη τοποθεσία για να τους «κάψει», καθώς το Αζερμπαϊτζάν δεν θα είναι αρκετό για να τα ξεφορτωθεί όλα.

Ο Συριακός πόλεμος, που διεξάγεται από το 2011, έχει σχεδόν τελειώσει. Η Τουρκία είναι το μόνο περιφερειακό κράτος που συνεχίζει να υποστηρίζει εξτρεμιστικούς μαχητές στη χώρα που έχει υποστεί πόλεμο και δεν θέλει να παραιτηθεί από τον έλεγχο της επαρχίας Idlib, παρατείνοντας τα δεινά.

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους Σύριους μαχητές γίνονται εγχώριο πρόβλημα στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί μέρος του λόγου για τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους διασκορπίζει ως κινητή δύναμη μάχης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με τον Kasparian, ότι μερικοί μισθοφόροι θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Θράκη.

Ο Kasparian, ο οποίος έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό αξιοπιστίας, ολοκλήρωσε αυτό το μέρος του ημερήσιου δελτίου του λέγοντας ότι η έκθεσή του «θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο στους συναδέλφους μας Έλληνες . Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες φίλοι μας και η νοημοσύνη τους έχουν ήδη αυτές τις πληροφορίες, αλλά αν όχι - τότε λοιπόν πηγαίνετε. "

Η έκθεσή του σχετικά με τους συριακούς μισθοφόρους που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στα ελληνικά σύνορα έρχεται καθώς η Stephanie Turco Williams, ο κορυφαίος απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξένοι μισθοφόροι θα αποχωρήσουν «από όλα τα εδάφη, τον αέρα και τη θάλασσα της Λιβύης» εντός τριών μηνών.

Το αν ο Ερντογάν σκοπεύει να στείλει τους επιστρεφόμενους συριακούς μισθοφόρους πίσω στο Ιντλίμπ, ή να παραμείνει εντός της Τουρκίας, ή να αναπτυχθεί στα ελληνικά σύνορα ή αλλού, πρέπει να δούμε.

Έχει αναφερθεί καλά ότι μαχητές ISIS και Αλ Κάιντα από τη Συρία έχουν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο παρελθόν για να φτάσουν σε άλλους προορισμούς στην Ευρώπη.

Επί του παρόντος, η Τουρκία εμπλέκεται στρατιωτικά και / ή καταλαμβάνει τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία, το βόρειο Ιράκ, τη Λιβύη, το Artsakh και επίσης εναντίον του συναδέλφου μέλους του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ως χώρα που λιμοκτονεί ενέργεια που δεν θέλει να προμηθεύσει ενέργεια μέσω του κράτους δικαίου, η Τουρκία εμπλέκεται σε εχθροπραξίες με τους περισσότερους από τους γείτονές της για να εξασφαλίσει ενεργειακές ροές και να προμηθεύσει φτηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τόσο ώστε να διευκολύνει το εμπόριο πετρελαίου αίματος με το ISIS .

Με την τουρκική οικονομία να μειώνεται γρήγορα, ο Ερντογάν υπόσχεται στους Τούρκους πολίτες οικονομική ευημερία υπό το πρόσχημα της αναδημιουργίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, η Ελλάδα δεν είναι χώρα που έχει διεισδύσει στον πόλεμο για σχεδόν μια δεκαετία και έχει στρατό περισσότερο από ικανό να αποτρέψει την τουρκική επιθετικότητα, γι 'αυτό η Τουρκία αρνείται συνεχώς να επιτίθεται απευθείας στην Ελλάδα παρά τις αδιάκοπες απειλές πολέμου.

Ωστόσο, η Τουρκία έχει αποδείξει κάτι περισσότερο από ότι οι συριακοί μισθοφόροι της είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν και να αναπτυχθούν για να εξυπηρετήσουν τις ατζέντες του Ερντογάν, όπως φαίνεται στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Το αν θα τον χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Ελλάδας, πρέπει να δούμε, αλλά με τους συριακούς μισθοφόρους να συζητούν ήδη την «υψηλή πιθανότητα» η Τουρκία θα πολεμήσει με τον «σύμμαχό της» του ΝΑΤΟ, αυτή είναι μια απειλή ασφάλειας που πρέπει να λάβει σοβαρά η Αθήνα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top