GuidePedia

0

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, “Ορούτς Ρέις, βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Για την ακρίβεια βρίσκεται στο ανατολικό της άκρο. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έχει απλώσει τα καλώδια, με τη διαφορά ότι ο θόρυβος που προκαλείται από τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή δεν το επιτρέπει!

Πολλά εκ των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή είναι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Περιορίζονται να παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις και ανά 15άλεπτο εκπέμπεται μήνυμα με το οποίο οι Τούρκοι ενημερώνονται ότι βρίσκονται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νομίζουμε ότι έχει έρθει η ώρα να τελειώσει αυτό το -κακόγουστο για την ελληνική πλευρά- “αστείο”. Η Τουρκία πρέπει να μαζέψει το ερευνητικό σκάφος, ο συναγερμός να λάβει τέλος και να αντιληφθούν οι γείτονες ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε απόπειρα κλιμάκωσης από τουρκικής πλευράς.

Το χειρότερο νέο για τους Τούρκους είναι, ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία αρχίζει να αντιλαμβάνεται την πολιτική χρήση του στρατιωτικού εργαλείου και αυτό αναμένεται, αργότερα ή γρηγορότερα, να οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητας της χώρας, μετά από διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετία που είχε συστηματικά παραμεληθεί.

Όλοι θα αντιληφθούν στο τέλος ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πιο ασφαλής και φιλειρηνική πολιτική, αφού όταν έχεις τέτοιον γείτονα, εναλλακτική λύση δεν υπάρχει από το να του αρνείσαι σταθερά τους στόχους του στην πράξη…

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top