GuidePedia

0

«Η Τουρκία ξαναέστειλε το Oruc Reis στην Μεσόγειο», γράφει το γνωστό εξαπτέρυγο του Ερντογάν Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ. Στάλθηκε για να ανατρέψει την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, υποστηρίζει ο ίδιος και «φυσικά συνοδεύεται από πολεμικά πλοία», καθώς «όλα τα ενδεχόμενα έχουν τεθεί υπόψη και έχουν υπολογιστεί». «Το Oruc Reis είχε σταλεί και πάλι στις 21 Ιουλίου… Ωστόσο με τη μεσολάβηση της Μέρκελ η Τουρκία έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στην Ελλάδα», γράφει ο Τούρκος!

«Ωστόσο η Αθήνα δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και αντίθετα προχώρησε σε συμφωνία με την Αίγυπτο. Σχημάτισε ένα αντιτουρκικό μέτωπο που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είχε προχωρήσει σε παρόμοιες συμφωνίες με την Ιταλία… Καθώς η Ελλάδα καθιστά κοντινό το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία επίσης κλιμακώνει την σύγκρουσή της με την Αλβανία…

«Το Oruc Reis θα κινηθεί σε όλη την περιοχή που καθορίζει η συμφωνία με την Λιβύη. Ούτε η Αίγυπτος, ούτε η Ελλάδα μπορούν να το αποτρέψουν. Αυτή την φορά η Τουρκία είναι αποφασισμένη. Από το Καστελόριζο μέχρι το βόρειο Αιγαίο, κάθε ζώνη, μπορεί να καταστεί ζώνη σύγκρουσης, κάθε νησί είναι διεκδικήσιμο. Το ξέρουν, ξέρουν ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη…», γράφει το ανόητο τσιράκι του Ερντογάν.

«Φαίνεται πως η προσπάθεια να απωθήσουν την Τουρκία θα προκαλέσει αντίδραση. Η Τουρκία δεν θα υποταχθεί στα σχέδια τους για πολιορκία της. Έχει πάψει να αμύνεται όπως έκανε έναν ολόκληρο αιώνα. Ο αιώνας της άμυνας τελείωσε. Και αν υπάρξει προσπάθεια αναχαίτισης του Oruc Reis, αν υπάρξει προσπάθεια αναχαίτισης των τουρκικών ενεργειών, αν υπάρξει κάποιο «ατύχημα» όλη η περιοχή θα γίνει πεδίο σύγκρουσης.

«Η Αθήνα ζητά την υποστήριξη της ΕΕ και πάλι. Θέλει γερμανική μεσολάβηση πάλι. Προσπαθεί να αποτρέψει την Τουρκία… Ωστόσο είναι αδύνατο να θέσει την Τουρκία εκτός των γεωπολιτικών της στόχων… Είναι η ισχύς που αποφασίζει στη Μεσόγειο», αναφέρει. «Η Ελλάδα κινήθηκε κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο, η Αίγυπτος κινείται κατά της Τουρκίας στη Μεσόγειο, η Αρμενία στον Καύκασο, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία στον Αραβικό κόσμο…Αυτές οι χώρες στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις… Ελπίζουμε να μην συμβεί ατύχημα. Είναι όμως προφανές ότι θα συμβεί εάν συνεχίσουν… Για την Τουρκία ο Αύγουστος είναι ο μήνας της νίκης», καταλήγει, ο Καραγκιούλ.

ΣΧΟΛΙΟ: Πολλά λόγια λες Ιμπραήμ. Εμείς απαντάμε μόνο με δύο λέξεις, παλιές και βαριές: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top