GuidePedia

0

Ως γνωστόν οι Τούρκοι δεν έχουν καλή επαφή με δύο πράγματα από την αιματοβαμμένη ιστορία τους, την θάλασσα και το σκοτάδι λόγω ισλαμικής θρησκείας .

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε το 2018 η τουρκική αποστολή να περάσουν με άρματα μάχης ένα ποτάμι

Από κακό υπολογισμό Τούρκων αξιωματικών των τεθωρακισμένων ένα τουρκικό Leopard-1 «πνίγηκε» στη λάσπη.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού του προσωπικού ενώ στην συνέχεια ρυμουλκήθηκε το άρμα που υπέστη σοβαρές βλάβες στο ηλεκτρικό του σύστημα, θέτοντας το εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιστάσεις , οι «καμπάνες» έπεσαν «βροχή» στους υπευθύνους ,οι οποίοι δεν υπολόγισαν όπως έπρεπε το βάθος και τους κινδύνους που έκρυβε η λίμνη , ενώ η ξευτίλα από τις φωτογραφίες είναι τεραστίων διαστάσεων .

Μπορούμε να φανταστούμε τι πρόκειται να γίνει εφόσον οι νέο-οθωμανοί επιχειρήσουν να διαβούν τον Έβρο ποταμό, …και «πνιγούν».

Ενδέχεται… να ζητήσουν την συνδρομή της ελληνικής ακτοφυλακής την οποία έχουν βάλει στο «μάτι» ειδικά στο Αιγαίο. Προφανώς αστειευόμαστε, αλλά καλό είναι να δούμε πως αυτό είναι το επίπεδο των Τούρκων…

Τονίζουμε ότι σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο, η Toυρκία θα προσπαθήσει να κάνει προγεφύρωμα για να αποκτήσει τον έλεγχο του Εβρου και της Ροδόπης με γέφυρα μεταξύ της Ανατολικής Θράκης και της Βουλγαρικής περιοχής Kardjali όπου κυριαρχεί ο τουρκικός πληθυσμός.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι προχθές η 55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας διεξάγει άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές, με την ευρεία συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.

Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης Cihan Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση .



Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.

Η επιχειρησιακή διάρθρωση του 2ου Σώματος Στρατού είναι η εξής:

5ο Σώμα Στρατού, με έδρα την Τυρολόη

54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα την Αδριανούπολη55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ασβεστοχώρι, Αδριανούπολη

65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Λουλέ Μπουργκάς

1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με έδρα την Αρτεσκό

105o Σύνταγμα Πυροβολικού, με έδρα την Τυρολόη

Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει «επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .

Στην προσομοίωση έχουμε και την ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης.

Το σενάριο άρχισε με την ευρεία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και ΤΟΜΠ , ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης προς στην περιοχή όπου έχει υλοποιηθεί «προγεφύρωμα» από δυνάμεις καταδρομών( ελληνικό έδαφος) .

Οι πλωτές γέφυρες των τουρκικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν οι γνωστές (SAMUR)με αναδιπλούμενη γέφυρα οι οποίες έχουν εξοπλίσει το τουρκικό μηχανικό .

Πάντως αυτό που είναι πλέον πασιφανές είναι ότι ο οθωμανικός επεκτατισμός και η τουρκική αλαζονεία κυριαρχούν στο μυαλό των Τούρκων στρατηγών, οι οποίοι φοβούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή για το «κεφάλι τους» , από τις δολοφονικές διαθέσεις του σουλτάνου Ερντογάν που βλέπει παντού εχθρούς και προδότες. Επίσης ο τουρκικός τύπος ανέφερε προ ημερών ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναλάβει προσωπικά και «κατευθύνει» τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε Συρία και Αιγαίο .

Πρόκειται για μια επανάληψη του σεναρίου του Αδόλφου.. όταν ο αδίστακτος δικτάτορας έβλεπε παντού συνωμότες και αποφάσισε να « πάρει την κατάσταση στα χέρια του με τα γνωστά αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης, αγνοώντας ολόκληρο το επιτελείο του.





πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top