GuidePedia

0

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από την Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη με τους εκατοντάδες πολίτες να βολτάρουν, καθώς και οι ουρές έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία, κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους, που είναι η Νο.1 «αγαπημένη» ομάδα που δυστυχώς καταβάλλει ο κορονοϊός, αναγκάζουν την κυβέρνηση να προβεί σε νέα αυστηρότερα μέτρα.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από πιο προηγμένες χώρες της Δύσης, με πιο οργανωμένες δομές και καλύτερα συστήματα υγείας, κάποιοι συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε πλήθος δημοσιευμάτων του σημερινού (31/3) Τύπου και τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων σε κανάλια και ραδιόφωνα σήμερα και χθες, αναμένεται να βγουν από το συρτάρι τα νέα -πιο αυστηροποιημένα- μέτρα.

Ετσι λοιπόν σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση μελετά το να θέσει χρονικό περιορισμό, σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών που ζητούν άδεια μετακίνησης από το 13033. Το σχέδιο θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033.

Με την κάτι παραπάνω από σίγουρη πλέον εφαρμογή του, σημειώνει η ίδια πηγή, καταργείται η γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού. Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα είπε», ενώ επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Όσον αφορά στις εικόνες που κάνουν από χθες το γύρο των τηλεοπτικών δεκτών, με τους ηλικιωμένους να… στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία και οι οποίες επαναλήφθηκαν και σήμερα, σε μεγαλύτερο βαθμό, δόθηκε εντολή άμεσης επέμβασης σε αστυνομικούς.

Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στις τράπεζες για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού ύστερα από σχετικά κρούσματα που διαπιστώθηκαν. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε άμεση εντολή για επί τόπου παρουσία αστυνομικών στις τράπεζες, καθώς οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, καθώς και η χθεσινή τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα ότι «θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και στα μπαλκόνια μας», αλλά και τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί για τον Μάιο, δείχνουν ότι πάμε για νέα -αυστηροποιημένη- παράταση των μέτρων. Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο εκδόθηκε απόφαση με την οποία οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί έως τις 11 Απριλίου, δηλαδή έως το Σάββατο του Λαζάρου.

Άρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο από την Κυριακή των Βαΐων κι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες να διεξάγονται κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία πιστών. Και τέλος, τα αδεν πρόκειται να ανοίξουν, οπότε το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τα ενδεχόμενα τόσο για τις πανελλήνιες, όσο και για το πώς θα βγει η χρονιά, πιθανώς με την υπάρχουσα διδακτέα ύλη…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top