GuidePedia

0

Αμερικανικά όπλα του 1950 η απάντηση... απελπισίας του Ερντογάν στον επερχόμενο θρίαμβο Δαμασκού-Μόσχας.

Ο ρωσικός στρατός έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη "έκπληξη" για την Τουρκία στη Συρία. Ο Συριακός και ο Ρωσικός στρατός σχεδιάζουν μια νέα επίθεση στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, κατά το διάστημα των επόμενων 72-96 ωρών, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ.

Αυτό αποδεικνύεται από τη μεταφορά στρατιωτικών μονάδων της Συρίας σε τμήματα της πρώτης γραμμής, καθώς και από την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πηγές, Μόσχα και Δαμασκός εντόπισαν σε χρόνο ρεκόρ την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας στη βόρεια Συρία από τις τουρκικές δυνάμεις, και φαίνεται πως ετοιμάζονται να "τιμωρήσουν" τον Ερντογάν.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά βαρέως πυροβολικού στις πρώτες γραμμές του συριακού μετώπου. Μιλάμε κυρίως για οβιδοβόλα 152 mm, τα οποία υποτίθεται ότι λαμβάνουν το "ρόλο" της Πολεμικής Αεροπορίας και θα βάλλουν κατά τρομοκρατών και δυνάμεων του τουρκικού στρατού.

Δεδομένων των δυνατοτήτων των εν λόγω όπλων, η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους δεν θα είναι χαμηλότερη από πιθανές αεροπορικές επιχειρήσεις, καθώς μιλάμε για δεκάδες οβιδοβόλα που θα βρίσκονται "ζεσταμένα" στην πρώτη γραμμή.

"Την Τετάρτη, εκπνέει η προθεσμία της Τουρκίας να αποσύρει τους μαχητές της από τον αυτοκινητόδρομο Μ4. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη σύναψη των συμφωνιών, ωστόσο, αντί να αφοπλίζει τους τρομοκράτες, η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει τα όπλα της στη Συρία και να τα παραδίδει στους τζιχαντιστές. Παρόλα αυτά, τα οβιδοβόλα Msta-B θα είναι μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους τζιχαντιστές και τους Τούρκους στρατιώτες, καθώς επιτρέπουν ακριβή και ισχυρά πλήγματα σε αποστάσεις σχεδόν 30 χιλιομέτρων", σημειώνουν οι ειδικοί, μιλώντας στο ρωσικό ΜΜΕ.

Η Τουρκία μεταφέρει αμερικανικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία

Η Τουρκία έστειλε μια νέα στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη Συρία που μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής στη Συρία, μετέδωσε το bulgarianmilitary.com την Κυριακή, επικαλούμενο πηγή στη Συρία.

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου όπλου από τους Τούρκους, αφορά το αντιπυραυλικό σύστημα μέσης εμβέλειας MIM-23 Hawk και στάλθηκε στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ το Σάββατο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Το MIM-23 Hawk δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ύψος έως 18 χιλιομέτρων και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ένα κομβόι των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούμενο από πολλά οχήματα, στάλθηκε στην περιοχή φυσικού αερίου Koniko στην επαρχία Deir al-Zor, στα όρια με την επαρχία Hasakah.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτική δύναμη για να σταματήσει την πρόοδο του συριακού στρατού στον τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η επιχείρηση "Spring Shield" ξεκίνησε από την Τουρκία την 1η Μαρτίου, αφού τουλάχιστον 36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από αεροπορική επίθεση στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία αποδόθηκε σε ρωσικά αεροσκάφη που στήριζαν τις συριακές δυνάμεις.

Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραχωρήσουν δύο συστοιχίες Patriot στα σύνορα της Συρίας μετά το θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, όμως η Ουάσιγκτον άφησε αναπάντητα τα αιτήματα της Άγκυρας επισημαίνοντας εκ νέου τα προβλήματα που σχετίζονται με την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Η Τουρκία και η Ρωσία ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές περιπολίες νωρίτερα αυτό το μήνα κατά μήκος της εθνικής οδού M4 στο Ιντλίμπ, στο πλαίσιο συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός που έλαβε χώρα στις 5 Μαρτίου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο όλα δείχνουν πως η εκεχειρία αυτή φθάνει στο τέλος της και η Τουρκία θα οδηγηθεί στο δικό της "Βιετνάμ".

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top