GuidePedia

0

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Συρία.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Σύμφωνα με πληροφορίες του μεγαλύτερου Αραβικού δικτύου, του Al Arabiya, ο Τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από το παρατηρητήριο της al-Hasakah.

Επίσης εγκαταλείπει θέσεις από πολλά χωριά της Β. Συρίας. Οι λόγοι για αυτή την κίνηση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοοί, αλλά πιθανότητα είτε δέχθηκε έντονες πιέσεις από τον Β. Πούτιν ο Ερντογάν, είτε ''βλέπει'' η Άγκυρα να έρχεται η απόλυτη συντριβή στην περιοχή, οπότε προβαίνει σε αυτή την κίνηση για προλάβει τα χειρότερα.

Ταυτόχρονα, την ώρα που ο Τσαβούσογλου ανακοίνωνε πως τουρκική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί τη Μόσχα για συζητήσεις σχετικά με την Ιντλίμπ, η Ρωσία επέκρινε ανοικτά και ξεκάθαρα την Άγκυρα.

«Η Τουρκία απέτυχε να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Κι όταν η Ρωσία μιλά για «τρομοκράτες» στο Ιντλίμπ, αναφέρεται στις τζιχαντιστικές ομάδες που παραμένουν σε αυτή την επαρχία της Συρίας, υπό τις ευλογίες και τη βοήθεια της Τουρκίας.

Ο Πεσκόφ απάντησε και στις δηλώσεις Ερντογάν, που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμμετέχει στη «σφαγή» αμάχων στη βορειοδυτική Συρία.

«Η Ρωσία παραμένει πιστή στις συμφωνίες του Σότσι, που επιβάλλουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όλες τις πλευρές. Συγκεκριμένα, υπό τη συμφωνία, η τουρκική πλευρά έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων που βρίσκονται συγκεντρωμένες στην Ιντλίμπ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ,

Ο ίδιος τόνισε ότι -κατά παράβαση της συμφωνίας του Σότσι- παραμένουν τρομοκράτες ενεργοί στην περιοχή.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και επίθεση Ρωσικού ΜΜΕ στην Άγκυρα, όπου αναφέρει πως ''ο απόλυτος εφιάλτης έρχεται για την Τουρκία στην Συρία''.

Προφανώς το ΜΜΕ topwar, πήρε ''γραμμή'' από το Κρεμλίνο, θέλοντας να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα στην Άγκυρα. Το παιχνίδι είναι αρκετα ''χοντρό'', ενώ την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ φαίνεται πως παίρνουν θέση ξεκάθαρα υπέρ της Τουρκίας.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top