GuidePedia

0

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσίαση του γενικού διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζιγές, στην Ουάσιγκτον, για τις θέσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε ανταπόκρισή της η Μαρία Ζαχαράκη για λογαριασμό του ΕΘΝΟΥΣ. Ο διπλωμάτης, που προωθεί και προβάλλει πάντα μέσω των κοινωνικών δικτύων την πιο σκληρή γραμμή της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, μάλλον έχει άλλη… άποψη για το θέμα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Τούρκος διπλωμάτης προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο επειδή σε συνέδριο για την τουρκική κληρονομιά στις 18 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον δεν υπερασπίστηκε τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Τουναντίον, ο Τσαγατάι Ερτζιγές κατά την παρουσίαση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης είπε χαρακτηριστικά:

«Σας τα λέω αυτά επειδή μου ζητήθηκε να σας τα πω» και στη συνέχεια δείχνοντας χάρτη με τα τουρκο-λιβυκά σύνορα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω αυτή είναι η θέση της Τουρκίας. Εκπροσωπώ τη χώρα μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας». Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Ερτζιγές υπονόησε ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει στη νομιμότητα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.



Όταν ρωτήθηκε μάλιστα εάν η Τουρκία πρόκειται να προβεί σε παρόμοια συμφωνία και με το Ισραήλ ο Τσαγατάι Ερτζιγές απάντησε: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Τουρκία συνορεύει από θαλάσσης με το Ισραήλ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί», αφήνοντας πάλι να εννοηθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι αντιτίθεται σε μία συμφωνία με το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΟ.Επειδή ακούσαμε την παρουσίαση του Τούρκου αξιωματούχου, εντύπωση προκαλεί επιπρόσθετα, το πόσο βολικά “ξέχασε” μιλώντας για την Κύπρο και το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών της να αναφερθεί στην εισβολή του 1974, καθώς επίσης και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983. Αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς…

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top