GuidePedia

0

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο ανταποκριτής του Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Υποναύαρχου Τζιχάτ Γιαϊτζί, που θεωρείται ό πρώτος Τούρκος που αναφέρθηκε στην ΑΟΖ και είναι ο αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Τούρκος Υποναύαρχος δήλωσε: «Τώρα όμως πρέπει να κάνουμε άλλο ένα τολμηρό βήμα. Όπως υπογράψαμε συμφωνία καθορισμού θαλασσίων περιοχών με την Λιβύη, σύντομα, πρέπει να υπογράψουμε με το Ισραήλ. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει σύντομα.» Ο ναύαρχος παριστάνοντας τον παλαβό, για να συναγωνιστεί τον μεγάλο ηγέτη του, μας λέει ότι η ΑΟΖ της Τουρκίας συνορεύει με την ΑΟΖ του Ισραήλ! Δηλαδή δεν έχουν ποτέ δει τον επόμενο χάρτη:



Αυτός ο χάρτης δείχνει ότι η ΑΟΖ του Ισραήλ έχει θαλάσσια σύνορα με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, την ΑΟΖ του Λιβάνου και την ΑΟΖ της Κύπρου. Είμαι περίεργος να δω τον τουρκικό χάρτη που θα δείχνει ότι η τουρκική ΑΟΖ συνορεύει με την ισραηλινή ΑΟΖ!

Οι Τούρκοι μπορούν να δείχνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη. Μπορούν να λένε ότι η Πελοπόννησος είναι νησί και να λένε ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία. Αλλά δεν μπορούν να σκαρφιστούν έναν χάρτη, όσο και μάγοι να είναι, που να δείχνει ότι συνορεύουν με το Ισραήλ. Δυστυχώς, πριν μερικούς μήνες, είχαμε και εμείς ειδικούς της ελληνικής ΑΟΖ που ανέφεραν ότι η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτή του Ισραήλ!

ΣΧΟΛΙΟ : Να προσθέσουμε σε αυτό το ενδιαφέρον σχόλιο, τις νέες δηλώσεις Ερντογάν σε μια από τις γνωστές “συνεντεύξεις”, αυτές που λυπάται η ψυχή σου του Τούρκους “δημοσιογράφους” (σε εισαγωγικά διότι τους ακυρώνει στην πράξη ο πρόεδρός τους). Απορεί κανείς για ποιον λόγο δεν παίρνει μια εκπομπή στην τηλεόραση για να “κατηχεί” τους “υπηκόους” του (έτσι τους αντιμετωπίζει), όπως διάφορα άλλα αριστεροδεξιά φασιστοειδή της υφηλίου.

Επανερχόμενοι στη “συνέντευξη”, ο πολυχρονεμένος ανέφερε στο περίπου, “τι θέλετε εσείς [Έλληνες] εμείς υπογράψαμε συμφωνία με μία χώρα”, εννοώντας την ομάδα Σάραζ που ελέγχει πλέον τη μισή πρωτεύουσα Τρίπολη, ενισχυμένος πλέον από 1.000 ή και περισσότερους Σύρους ισλαμιστές που του έστειλε ο Ερντογάν, ως συνομιλητής και συνεργάτης, για λογαριασμό της Τουρκίας, του Ισλαμικού Κράτους και των αποκεφαλιστών του στη Συρία.

Μήπως θα έπρεπε η Ελλάδα να ήταν σε θέση να ανταπαντήσει “τι θέλετε τότε κι εσείς Τούρκοι, υπογράψαμε με την Κυπριακή Δημοκρατία… αλλά αφού αναγνωρίζετε μόνοι σας 45 χρόνια τα κατεχόμενα της εισβολής του 1974 ως κράτος, υπογράψαμε και με την Αίγυπτο”.

Το επιχείρημα δηλαδή είναι, ότι έχουμε ολιγωρήσει πολλά χρόνια. Για να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία. Κατά βάθος όμως για να μην χάσουν τη βολή τους πολλαπλοί άχρηστοι που κυβέρνησαν τον τόπο και είχαν καλούς λόγους… “στομαχικούς” να μην τα ανακατεύουν. Μήπως έβαζαν κάτι άλλο πάνω και από την ίδια τους την πατρίδα;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top