GuidePedia

0

Η προκλητικότητα της Τουρκίας θα κορυφωθεί πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν σε Ελλάδα και Τουρκία.

Έως τα μέσα Απριλίου 2020 θα προκληθεί σοβαρό θερμό επεισόδιο μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος εκτιμούν πολύ σοβαροί παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ενέργειας.
Με βάση πηγή προσκείμενη σε πολύ καλά ενημερωμένους κύκλους η Τουρκίας αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο ακόμη και εάν χρειαστεί να κάνει πίσω στην ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Λιβύη. 

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι μέσω της κλιμάκωσης να κερδίσει συνδιαχείριση στο Αιγαίο και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να κορυφωθεί με την έλευση ερευνητικών πλοίων στις ζώνες που ανήκουν στο δυνητικό πεδίο της ελληνικής ΑΟΖ εάν είχε ανακηρυχθεί. 

Με βάση τις ίδιες πηγές το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί σημείο βασικής στρατηγικής για την Τουρκία, δεν θα πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, λόγω ΝΑΤΟ και ΕΕ… αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να κατασκευάσουν ένα σοβαρό θερμό επεισόδιο όχι για να δουν την πολεμική ετοιμότητα της Ελλάδος αλλά για να διαπιστώσουν εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Με βάση τουρκικά μέσα ενημέρωσης εάν η Ελλάδα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Τουρκία μπορεί να κερδίσει τους βασικούς στόχους της αλλά είναι πιθανό να πάρει περισσότερα από αυτά που έχει και να χάσει η Ελλάδα περισσότερα από αυτά που ήδη διαθέτει.
Η δημιουργία θερμού επεισοδίου θα μπορούσε 
  • Να είναι αφορμή έλευση ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας όχι μόνο στον δυνητικό χώρο της ελληνικής ΑΟΖ εάν είχε ανακηρυχθεί αλλά να φθάσει έως τις παρυφές των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια
  • Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επίσης θα αποτελέσουν στόχο ερευνών και πολλές βραχονησίδες.
Μάλιστα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παρουσιάσει νέους χάρτες με γκρίζες ζώνες που να ξεπερνούν τις 20 στο Ανατολικό Αιγαίο.
Η Τουρκία έχει ένα σχέδιο όπως φαίνεται, βλέπει την Ελλάδα ως εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια της.
Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να επαναπαυθεί μόνο στις ΗΠΑ. 

Π.χ. στην Λιβύη οι αμερικανοί υποστηρίζουν το GNA που επίσης υποστηρίζουν Τουρκία και Ρωσία.
Οι συσχετισμοί και η διπλωματία επιτάσσουν η Ελλάδα να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς η Τουρκία θα επιχειρήσει να κατασκευάσει θερμό επεισόδιο.

Σενάρια που κυκλοφορούν ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει την πίεση προς το Καλοκαίρι στην Ελλάδα για να αποθαρρύνει τους αλλοδαπούς τουρίστες να επισκεφθούν το Ανατολικό Αιγαίο δεν έχει… λογική καθώς θα έχει επιπτώσεις και στα παράλια της Μικράς Ασίας της σημερινής Τουρκίας.
Η προκλητικότητα της Τουρκίας θα κορυφωθεί πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν σε Ελλάδα και Τουρκία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top