GuidePedia

0

Αντιδρώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ, στα Ύψαλα, η υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου Ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η είδηση έγινε γνωστή από ελληνική διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με όσα προηγήθηκαν,ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε τη συμφωνία με την Λιβύη νωρίτερα, κατά τα εγκαίνια του αγωγού TAP και αποκάλυψε πως η συμφωνία θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο, κατηγορώντας εμμέσως -και την- την Ελλάδα για… εκβιασμούς έναντι της Τουρκίας!

«Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και δύο σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε, ότι τα πλοία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολή Μεσόγειο και δεν θα αποσυρθούν. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας ή τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟΣ της Άγκυρας, έχει αναγορεύσει τον εαυτό του και την ΑΝΩΜΑΛΗ χώρα του σε αυθεντικό ερμηνευτή των διατάξεων του διεθνούς δικαίου. Τι κι αν αναφέρει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο ότι τα νησιά δικαιούνται θαλασσίων ζωνών εάν είναι κατοικημένα και υπάρχει οικονομική δραστηριότητα; ΔΕΝ ισχύει σύμφωνα με τον ΦΑΣΙΣΤΑ της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά.

Εκπόνησαν μια δική τους δήθεν “ερμηνεία” του διεθνούς δικαίου κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και με το αποφασίζουμε και διατάζουμε αποφαίνεται ότι αυτή είναι η σωστή, παριστάνοντας τον εκβιαζόμενο και τον πανταχόθεν βαλλόμενο!

Ο άθλιος αυτός ισλαμιστής που η ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ιδεολογία του θέλει να εξισλαμίσει με τη βία ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ίδια την Ευρώπη, εκμεταλλεύεται την απραξία της διεθνούς κοινότητας και επιχειρεί να εκβιάσει. Άλλη γλώσσα ΔΕΝ αντιλαμβάνεται πλην αυτή της στρατιωτικής ισχύος.

Ο αποκρουστικός αυτός σύγχρονος δικτάτορας, στην ουσία είναι σα να λέει στην Ιταλία και τη Γαλλία, ότι αν θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία με τα κράτη της Βόρειας Αφρικής, στη νότια ακτή της Μεσογείου, ΔΕΝ δικαιούνται να συνυπολογίσουν θαλάσσιες ζώνες νήσοι όπως η ΣΑΡΔΗΝΙΑ, η ΣΙΚΕΛΙΑ και η ΚΟΡΣΙΚΗ!!!

Οι τρομοκρατημένοι “ηγέτες”, παιδιά της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής τάξης, ακόμα αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημασία της στρατιωτικής ισχύος στη συγκεκριμένη συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα. Αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος του εγκλήματος να αδιαφορήσουν για τον τομέα αυτό για 15 χρόνια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top