GuidePedia

0

Της Λιάνας Μυστακίδου
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην Τουρκία η ανάρτηση που έκανε ο “πρόεδρος” του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί στο Facebook. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης έγραψε:”Και αν ακόμα το ονομάζουμε Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974 ήταν ένας πόλεμος και αυτό που κυλούσε ήταν αίμα. Τώρα, και σε αυτό που αποκαλούμε Πηγή Ειρήνης δεν ρέει νερό, αλλά αίμα. Γι αυτό το λόγο εύχομαι να ξεκινήσει μια ώρα αρχίτερα ο διάλογος και η διπλωματία”.

Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν Φουάτ Οκτάι απάντησε στον Ακιντζί:”Η ανακοίνωση του Ακιντζί έτριξε τα κόκκαλα των αγωνιστών και των Μεχμετσίκ που αναπαύονται στο Κοιμητήριο ηρώων στο Βόσπορο. Επικρίνω με θλίψη μου τον Ακιντζί που δεν αντιλαμβάνεται ότι πραγματοποιούμε την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης εναντίον των αιμοσταγών τρομοκρατών του PKK/PYD για την επαναφορά της σταθερότητας στην περιοχή. Με το ίδιο πνεύμα που ο ηρωικός μας στραός έκανε την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, για να φέρει την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, αγωνιζόμαστε και σήμερα στη Συρία. Η δήλωση του Ακιντζι με την ιδιότητα του προέδρου στερείται γνώσεων και ιστορικής συνείδησης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν εκφράζει τις απόψεις των τουρκοκυπρίων. Η προσέγγιση αυτή που υποτιμά τον δίκαιο αγώνα της χώρας μας θα καταδικαστεί στη συνείδηση του τουρκοκυπριακού λαού , η καρδιά του οποίου πάλλεται πάντα με την Τουρκία”.

Ο τουρκικός Τύπος χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά τη δήλωση του Ακιντζί και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του.

Μια άλλη είδηση που επίσης ενόχλησε είναι αυτή των Αράβων νομάδων που ζουν στην Βόρεια και Νότια Συρία, οι οποίοι εντάσσονται στο πλευρό των Κούρδων με 50.000 άνδρες. Οι αρχηγοί των νομάδων μετά την απόφαση που έλαβαν τόνισαν ότι θα αντισταθούν στην εισβολή μέχρι την τελευταία τους πνοή για να παρεμποδίσουν την αναβίωση των Οθωμανών. “Όπως η Συρία αγκάλιασε 2 εκατ. ανθρώπους που ήρθαν από διάφορα μέρη , μπορούμε να αγκαλιάσουμε και τα 3 εκατ. που αναφέρει ο Ερντογάν. Με ανυπόστατους ισχυρισμούς οι εισβολείς θέλουν να καταλάβουν την περιοχή. Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα ανθρωπιάς από κανέναν”.
Τέλος, ζήτησαν από τους διεθνείς οργανισμούς να επιδείξουν το ηθικό ανάστημα τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top