GuidePedia

0

Στην ομιλία του προς τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε έμμεσα στον Μάικ Πομπέο αλλά και στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ανέφερε πως το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία έχει πολλαπλασιαστεί.

«H Toυρκία διανύει μια περίοδο που θα καθορίσει το μέλλον της για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια. Οι κρυφές και οι ανοιχτές επιθέσεις εναντίον του λαού μας δεν κατάφεραν να τον γονατίσουν, αλλά κούρασαν. Γίναμε πιο δυνατοί με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Τώρα όμως έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ όμως κατηγόρησε τους συνεργάτες του καθώς παραμένουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν επέμεινε για την προετοιμασία της εισβολής στη Συρία.

«Ο Τραμπ είχε προτείνει ο ίδιος να αποσυρθεί από την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, όμως αυτοί που βρίσκονται δίπλα του δεν εκτελούν τις εντολές του (άρα ο Τούρκος πρόεδρος μιλά για πραξικόπημα στις ΗΠΑ).

Όμως η περιοχή που καθορίζουμε ως ζώνη ασφαλείας, οι εργασίες και οι προετοιμασίες που κάνουμε έχουν σημασία για να δείξουν τις θέσεις μας στην περιοχή.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να ολοκληρώσουμε το έργο» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top