GuidePedia

0

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Έχουν περάσει 18 χρόνια από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και η διεθνής κατάσταση μοιάζει… δίδυμη με αυτήν που επικρατούσε τότε. Τι κι αν τα αμέτρητα θραύσματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο του Μανχάταν μαζεύτηκαν και τα κτίρια ανακατασκευάστηκαν. Τα… θραύσματα στις ψυχές των ανθρώπων δεν μαζεύτηκαν ποτέ. Η Δύση υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα του κόσμου και μαζί ο μεγαλύτερος επιζών.

Όπως τότε ο πρόεδρος Μπους είχε ειδοποιηθεί για το τι θα συμβεί και δεν έπραξε τίποτα, έτσι και σήμερα η Δύση σφυρίζει αδιάφορα για το τέρας που η ίδια έθρεψε. Στις 6 Αυγούστου 2001, στον Αμερικανό πρόεδρο δόθηκε η καθημερινή ενημέρωση και εκεί οι ιθύνοντες ασφαλείας έγραφαν: «Ο Μπιν Λάντεν αποφασισμένος να χτυπήσει στις ΗΠΑ”. Ο Μπους το παρέβλεψε.

Είναι απορίας άξιον πως οι ιθύνοντες αυτού του πλανήτη δεν αντιλαμβάνονται πως όσο δεν αφαιρείται από τους τρομοκράτες το επιχείρημα περί “ευρύτερης συνωμοσίας της Δύσης σε βάρος του Ισλάμ” τόσο η φονταμενταλιστική δράση ακραίων ομάδων θα αποδεικνύεται Λερναία Ύδρα….

Έχουν περάσει 18 χρόνια… Δεκαέξι χρόνια γεμάτα από πολέμους, επεμβάσεις, δολοφονίες, βασανιστήρια, απαγωγές, “μαύρες” τοποθεσίες, υπερ-ανάπτυξη του αμερικανικού κράτους της εθνικής ασφάλειας και παραλλήλως εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

18 χρόνια γεμάτα από μια κουλτούρα φόβου στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

18 χρόνια πριν με δικαιολογία τους σχεδόν 3.000 θανάτους κάποιοι κατάφεραν να ξαναχτίσουν έναν δικό τους κόσμο με σημαία την Pax Americana..18 χρόνια μετά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται...
Μεγάλη μελέτη Πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι δεν ήταν η πυρκαγιά που έριξε τον Πύργο 7 στις 11 Σπετεμβρίου του 2001

Εκείνη την μέρα, που στις 5:20 μ.μ., το Κτήριο World Trade Center 7 κατέρρευσε ξαφνικά πέφτοντας με ταχύτητα ελεύθερης πτώσης για 2,5 δευτερόλεπτα μέχρι την πλήρη καταστροφή των επτά δευτερολέπτων. Το WTC 7 δεν είχε πληγεί από αεροπλάνο. Μετά την κατάρρευση, οι Αμερικανοί ενημερώθηκαν ότι οι φωτιές των γραφείων προκλήθηκαν από μια μοναδική πλήρη αρχιτεκτονική αποτυχία που οδήγησε στο κτίριο να καταρρεύσει τόσο γρήγορα.

Οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης απέκρυψαν στοιχεία εμποδίζοντας έτσι την πραγματοποίηση μιας κατάλληλης εγκληματολογικής έρευνας. Επτά χρόνια αργότερα, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το WTC 7 ήταν το πρώτο πολυκατοικημένο οίκημα που χτίστηκε από χάλυβα που έχει καταρρεύσει μόνο ως αποτέλεσμα κανονικών πυρκαγιών των γραφείων.

Φυσικά, οι σκεπτικιστές αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή εδώ και αρκετό καιρό και μετά από τη μετάβαση από τη σφαίρα της θεωρίας της συνωμοσίας στη σφαίρα της επιστήμης, μια εκτεταμένη πανεπιστημιακή μελέτη διαπίστωσε ότι η επίσημη ιστορία της φωτιάς που προκαλεί την κατάρρευση απλώς δεν είναι αλήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχιτέκτονες και οι Μηχανικοί για το πρόγραμμα “Αλήθεια 9/11” ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα Φέρμπανκς (UAF) για την απελευθέρωση ενός σχεδίου έκθεσης για μια σε βάθος μελέτη τεσσάρων ετών σχετικά με το τι επέφερε στην πραγματικότητα την κατάρρευση του WTC 7. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η δημοσιοποίηση του σχεδίου της έκθεσης ξεκινά μια δίμηνη περίοδο κατά την οποία το κοινό καλείται να υποβάλει παρατηρήσεις. Η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης:

Η ερευνητική ομάδα του UAF χρησιμοποίησε τρεις προσεγγίσεις για την εξέταση της δομικής αντίδρασης του WTC 7 στις συνθήκες που μπορεί να συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Πρώτον, προσομοιώσαμε την τοπική δομική απόκριση στη φόρτιση πυρκαγιάς που μπορεί να συνέβη κάτω από τον 13ο όροφο, όπου αναφέρθηκαν οι πυρκαγιές στο WTC 7. Δεύτερον, συμπληρώσαμε τη δική μας προσομοίωση εξετάζοντας την υπόθεση εκκίνησης κατάρρευσης που ανέπτυξε το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST). Τρίτον, προσομοιώσαμε ένα σύνολο σεναρίων στο συνολικό δομικό σύστημα προκειμένου να προσδιορίσουμε ποιοι τύποι τοπικών βλαβών και οι τοποθεσίες τους μπορεί να προκάλεσαν την πλήρη κατάρρευση όπως παρατηρήθηκε.

Μετά τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης μοντελοποίησης και μελέτης αμέτρητων σεναρίων, οι συγγραφείς της μελέτης, κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

-Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε την κατάρρευση του WTC 7 στις 9/11, σε αντίθεση με τα συμπεράσματα της NIST και των ιδιωτικών εταιρειών μηχανικών που μελέτησαν την κατάρρευση. -Το δευτερεύον συμπέρασμα της μελέτης μας είναι ότι η κατάρρευση του WTC 7 ήταν μια παγκόσμια αποτυχία που συνεπαγόταν την σχεδόν ταυτόχρονη αποτυχία κάθε στήλης στο κτίριο.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν μπορούν να απορριφθούν και αν ισχύουν όσα λέει καταρρέουν και όσα υποτίθεται πως γνώριζε η πλειονότητα των Αμερικανών για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στην συνέχεια αναφέρονται και άλλες πρωτοβουλίες από Επιτροπές, Συλλόγους, συγγενείς θυμάτων κλπ οι οποίοι δεν έχουν πιστέψει όσα το επίσημο κράτος τους “σέρβιρε”.

Μια εξ αυτών είναι η καταγγελία που παραθέτει την αποτυχία του FBI και της Επιτροπής Αναθεώρησης της 11ης Σεπτεμβρίου να αξιολογήσει τα βασικά στοιχεία που αφορούν το 9/11 και αν μπορεί να αποδειχθεί ότι το FBI είχε στοιχεία ή γνώριζε σχετικά με:

-τη χρήση προκαθορισμένων εκρηκτικών για την καταστροφή των Κτιρίων του Κέντρου Εμπορίου,

-τη σύλληψη και διερεύνηση των «υψηλών θηραμάτων» που παρατηρήθηκαν, φωτογραφίζοντας και εορτάζοντας τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 9/11 ·

-τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας που αφορούσε την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας στους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου.

-ανακτημένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των σειριακών αριθμών και από τις τρεις θέσεις συντριβής.

-βίντεο από κάμερες τοποθετημένες μέσα και έξω από το Πεντάγωνο. και

-επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων από επιβάτες στα αεροπλάνα.
Καταστροφή στοιχείων από το FBI

Η καταγγελία αναφέρεται επίσης στην καταστροφή από το FBI των αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με τους «High Fivers».

Ένα μνημειώδες βήμα προς τα εμπρός στην αδυσώπητη επιδίωξη της αλήθειας της 11ης Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να συμμορφωθεί με το ομοσπονδιακό δίκαιο απαιτώντας την υποβολή σε ειδική κριτική επιτροπή των αποδείξεων ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά κάτω από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, η ομάδα πίσω από την υποβολή, η Επιτροπή Δικηγόρων για την Έρευνα 9/11, ανακοίνωσε την υποβολή ενός «συμπληρωματικού αιτήματος» που ονομάζει άτομα που ενδέχεται να έχουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των εν λόγω εκρηκτικών.

Το έγγραφο των 33 σελίδων περιλαμβάνει 15 διαφορετικές κατηγορίες προσώπων που μπορεί να έχουν ενημερωτικό υλικό για την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων και των εταιρειών ασφαλείας που είχαν πρόσβαση στους Πύργους του WTC πριν από την τραγωδία, τις οντότητες που επωφελήθηκαν οικονομικά από τις κατεδαφίσεις του WTC και τα άτομα που συνελήφθησαν μετά τους εορτασμούς για τις επιθέσεις του WTC.

Η επιτροπή δικηγόρων για την έρευνα της 11ης Σεπτεμβρίου υπέβαλε με επιτυχία μια αναφορά προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζητώντας από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ να παρουσιάσει σε μια ειδική μεγάλη κριτική επιτροπή εκτενείς ενδείξεις για ακόμη διωγμένα ομοσπονδιακά εγκλήματα σχετικά με την καταστροφή τριών πύργων World Trade Center στις 9/11 (WTC1, WTC2 και WTC7).

Μετά από μήνες αναμονής για την απάντηση, ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ απάντησε σε επιστολή, σημειώνοντας ότι θα συμμορφωθούν με το νόμο.

Σύμφωνα με την αναφορά, δεκάδες στοιχεία παρουσιάστηκαν ως απόδειξη ότι τα εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν και τα τρία κέντρα παγκόσμιου εμπορίου.

Η πρωτότυπη αναφορά της Επιτροπής Δικηγόρων στις 10 Απριλίου, 52 σελίδων, συνοδεύτηκε από 57 εστοιχεία-εθέματα και παρουσίασε εκτεταμένες ενδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά για την καταστροφή τριών Πύργων του WTC στις 9/11. Αυτές οι ενδείξεις περιλάμβαναν ανεξάρτητη επιστημονική εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων σκόνης, πολυάριθμες εκθέσεις από πρώτο χέρι από τους πρώτους ανταποκριτές που είδαν και άκουσαν τις εκρήξεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, εξειδικευμένη ανάλυση των ενδείξεων ότι πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις στους πύργους του WTC στις 9/11 τόσο πριν από την πρόσκρουση του αεροπλάνου όσο και πριν από την κατάρρευση του κτιρίου, ανάλυση εμπειρογνωμόνων και μαρτυρία από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και επιστήμονες καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ταχεία εκκίνηση συμμετρική σχεδόν-ελεύθερη πτώση επιτάχυνε την κατάρρευση αυτών των κτιρίων στις 9/11 και επέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά της ελεγχόμενης κατεδάφισης.!!!!

Φτάσαμε στο σημείο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες γελοιοποίησης, παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης, σε σχέση με την «επίσημη ιστορία» του τι συνέβη στις 9/11, το κοινό μπορεί τελικά να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη και ποιος ήταν πίσω του;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top